Print this page
Μήνυμα Προέδρου ΠΟΒΑΚΩ Μήνυμα Προέδρου ΠΟΒΑΚΩ

Μήνυμα Προέδρου ΠΟΒΑΚΩ επ' ευκαιρία των Χριστουγέννων & του νέου έτους 2020

December 20, 2019

Αθήνα,  2019

 Μήνυμα του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών ΑργυροχρυσοχόωνΚοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών, Πέτρου Καλπακίδη, προς τους Έλληνες αργυροχρυσοχόους επ' ευκαιρία των Χριστουγέννων και του νέου έτους 2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Κάθε αλλαγή χρονιάς γεννά την ελπίδα για κάτι καλύτερο. Αποχαιρετώντας το 2019 δεν θα μπορούσα να μην κάνω ιδιαίτερη μνεία στην προηγούμενη εποικοδομητική χρονιά για την ΠΟΒΑΚΩ και προπάντων για την ανακήρυξη της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας σε πανηγυρική, στο πλαίσιο του εορτασμού των 40 ετών της. Μέσα από τον εορτασμό των 40 ετών της ΠΟΒΑΚΩ, τιμήσαμε τους ανθρώπους της για τις προσπάθειες και τον αγώνα τους για τον κλάδο της αργυροχρυσοχοΐας.

Στην ανατολή του νέου έτους, γεννιέται σε όλους μας η προσδοκία, πως το 2020 μπορεί να αποτελέσει χρονιά αισιοδοξίας, η οποία θα σηματοδοτήσει την αλλαγή σελίδας για τη χώρα και θα σημάνει την έναρξη μιας σταθερής πορείας.

Το 2020 εύχομαι να ανακαλύψουμε και πάλι τις αξίες της ατομικής, αλλά και της συλλογικής προκοπής.

Η δεκαετία της κρίσης άφησε αρνητικό αποτύπωμα στην ελληνική μικρή και μεσαία επιχείρηση και κατ’ επέκταση και στον κλάδο της αργυροχρυσοχοΐας που αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας. Οι μικρομεσαίοι έμποροι βρέθηκαν στο «μάτι του κυκλώνα», βιώνοντας αβάστακτες οικονομικές πιέσεις, εξαιτίας της «ελεύθερης πτώσης» των τζίρων τους.

Παρόλα αυτά και με δεδομένη τη μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης και την αύξηση της φορολογίας, η εμπορική κοινότητα, επέδειξε πρωτόγνωρα αντανακλαστικά ανθεκτικότητας. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, όταν αναφερόμαστε στο ελληνικό δαιμόνιο και στην ικανότητα προσαρμογής στις ευμετάβλητες συνθήκες της οικονομίας.

Ο δρόμος μπροστά μας, παρά τα πρώτα θετικά μηνύματα που έρχονται από την κυβερνητική πλευρά, κάθε άλλο παρά εύκολος είναι. Πρέπει να τον βαδίσουμε, έχοντας πια την κύρια ευθύνη για τη μελλοντική πορεία της χώρας. Τώρα περισσότερο παρά ποτέ χρειάζονται γρήγοροι και ταυτόχρονα διατηρήσιμοι ρυθμοί ανάπτυξης, οι οποίοι για να επιτευχθούν απαιτούν σχέδιο, συντονισμό, αποτελεσματικότητα.

Είμαι αισιόδοξος ότι κατά τη διάρκεια του νέου έτους όλοι μας θα προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο για την ανάταση της οικονομίας και της κοινωνίας, ώστε να είναι το 2020 η αφετηρία μίας νέας, σταθερής και  δημιουργικής εποχής για τους εργατικούς και προκομμένους Έλληνες.

Στο πλαίσιο του καταστατικού της Ομοσπονδίας, του αυθορμητισμού και της κοινωνικής ευαισθησίας που μας διακατέχει, το 2020 θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, στην ανακούφιση των  ευαίσθητων, εθνικά, περιοχών προσφέροντας είτε υλικά αγαθά, είτε χρηματικά ποσά. 

Το 2020 θα είναι, όμως, και χρονιά εκλογών για τους Συλλόγους μας. Η ΠΟΒΑΚΩ μπορεί και πρέπει να αποτελεί την κοινή συνισταμένη για όλους τους Συλλόγους, προκειμένου να

ισχυροποιηθεί ο κλάδος μας. Όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να αποτελέσουμε έναν δυναμικό πυρήνα και μία ηχηρή φωνή!

Εύχομαι Χρόνια Πολλά και Καλά, με υγεία, δημιουργικότητα, αισιοδοξία και προσωπική ευτυχία!

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account