• Θεσσαλονίκη

News Letter-Thessgold Μάρτιος-Απρίλιος 2019 (Τεύχος 2)

May 07, 2019

        Έτος 2ο Τεύχος 2ο

ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σημείωμα Editorial

Αγαπητοί Συνάδελφοι,        

Χριστός Ανέστη! Το λαμπροφόρο μήνυμα της Ανάστασης! Ο Αναστάς Χριστός είναι το ωραίο, το αληθινό, το Θείο, το αιώνιο. Με την Ανάστασή του, μας χάρισε την αιωνιότητα. Ας ελπίσουμε και ας προσευχηθούμε, τόσο για την προσωπική μας ανάσταση, όσο και  του συνόλου. Για ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο αύριο.

Το ημερολόγιο δείχνει Μάιο! Άνοιξη η ζητούμενη εποχή του χρόνου για την οποία έχουν γραφτεί άπειρες σελίδες. Μπήκαμε σε  μια  πιο ευχάριστη, πιο δημιουργική και βεβαίως προεκλογική περίοδο.

Κλείνοντας, σας παραθέτουμε έναν στίχο του Ελύτη "Την άνοιξαν αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις"

Με τιμή

Κατερίνα Ουζουνστεφανή  Αντιπρόεδρος ΣΚΩΘ                                                    

Εύη Δημολαΐδου               Γεν. Γραμματέας ΣΚΩΘ

 

Εκπαιδευτική Εξόρμηση του ΣΚΩΘ στο Μουσείο της Βεργίνας

Στο αρχαιολογικό μουσείο της Βεργίνας ξεναγήθηκαν τα μέλη του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης στις 7 Απριλίου 2019, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Συλλόγου. Μετά την πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση από επαγγελματία ξεναγό, η αποστολή επισκέφθηκε το κτήμα Καλαιτζή και στην συνέχεια γευμάτισε στο γραφικό χωριό Κουμαριά στους πρόποδες του Βερμίου. 

skoth mouseio berginas

Στην είσοδο του Μουσείου Βεργίνας 

skoth ktima kalatzi

Καφέ στο Κτήμα Καλαϊτζή  

skoth koumara

 Γεύμα στο γραφικό χωρίο Κουμαριά

 

"Αξιοποίηση των Δυνατοτήτων του Διαδικτύου από τις Επιχειρήσεις του Κλάδου της Αργυροχρυσοχοΐας"

Η Διοίκηση του ΣΚΩΘ  στις 17 Απριλίου 2019 διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα "Αξιοποίηση των Δυνατοτήτων του Διαδικτύου από τις Επιχειρήσεις του Κλάδου της Αργυροχρυσοχοΐας".  Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον  συνεργάτη του Συλλόγου σε θέματα πληροφορικής κ. Θεόδωρο Μαύρο,  στην αίθουσα "Παναγιώτης Παπαδόπουλος" του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Τα μέλη του Συλλόγου τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση η οποία προκάλεσε το ενδιαφέρον τους.

 skoth velidio

Τα προβλήματα που προκάλεσε η παραχώρηση του ονόματος "Μακεδονία" αναφέρθηκαν στην Γενική Συνέλευση των Κοσμηματοπωλών Θεσσαλονίκης

Στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στις 17/4/2019,  επισημάνθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν, για τον εμπορικό κόσμο της χώρας, από την συμφωνία των Πρεσπών με την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια το οποίο προκαλεί σύγχυση με την επωνυμία επιχειρήσεων και προϊόντων.

Στη συνέλευση παρουσιάστηκε το έργο που ανέπτυξε ο Σύλλογος  και  οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν στον τομέα της εκπαίδευση την προσεχή περίοδο.

Την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών & Εμπόρων Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ιακώβου, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Καραπινίδης και ο Πρόεδρος του Σωματείου Ωρολογοποιών Θεσσαλονίκης κ. Αντώνης Τρύφων.

proedros omospondias
proedros emporon

Τεχνικό Σεμινάριο Ωρολογοποιίας

Η Διοίκηση του Σωματείου Ωρολογοποιών Θεσσαλονίκης διοργάνωσε σεμινάριο για τα μέλη του με θέμα "Τεχνικές Ωρολογοποιίας". Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 23-25 Μαρτίου 2019, σε αίθουσα ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κ. Βασίλειος Ρούμπης. "Το σεμινάριο αποτελεί ένα ουσιαστικό εργαλείο για την κατάρτιση των ωρολογοποιών " δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΩΘ κ. Αντώνης Τρύφων. 

techniko seminario orologopoiias

texniko semiario orologopoiias

 

  H ΠΟΒΑΚΩ στο 14ο Πολυσυνέδριο «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Προχωρά η συζήτηση για την δημιουργία πανεπιστημιακού τμήματος Αργυροχρυσοχοΐας στην Φλώρινα

Για την «αέναη διαδικασία της καινοτομίας» στο χώρο της αργυροχρυσοχοΐας και του κοσμήματος καθώς «η καλλιτεχνική σκέψη» υφίσταται στους αιώνες, μίλησε κατά τη διάρκεια του 14ου Πολυσυνεδρίου «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ», ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών και του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης Πέτρος Καλπακίδης, επισημαίνοντας την ιδιαιτερότητα της μη τεχνολογικής καινοτομίας του κλάδου.

Η αναφορά του κ. Καλπακίδη στο πλαίσιο της ενότητας «Καινοτομία  & Τουρισμός» εστίασε στην ετοιμότητα του κλάδου να ανταποκριθεί  σε όλες τις υψηλές απαιτήσεις του τουρισμού πολυτελείας, αρκεί να «υπάρξουν αυτοί οι τουρίστες», ενώ έγινε ειδική μνεία στην καινοτομική τεχνική που αναπτύσσεται στο ίδρυμα «Ορμύλια» στο Βατοπέδι Χαλκιδικής, σύγχρονη μέθοδος που ανιχνεύει και πιστοποιεί υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένο κάθε πολύτιμο αντικείμενο, χωρίς να το καταστρέφει.

Τις εντυπώσεις ωστόσο «έκλεψε» η ενημέρωση του πολυπληθούς ακροατηρίου του συνεδρίου – στο οποίο περιλαμβάνονταν και πολλοί δημοσιογράφοι – για τις εν εξελίξει συζητήσεις μεταξύ ΠΟΒΑΚΩ και Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,  προκειμένου να δημιουργηθεί «επιτέλους» - όπως σημειώνουν όλοι οι εκπρόσωποι του κλάδου – σχολή ΑΕΙ αργυροχρυσοχοΐας.

Για μία ακόμη φορά ο κ. Καλπακίδης εμφανίστηκε αποφασισμένος να προωθήσει , μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, με κάθε τρόπο στην επίσημη πολιτεία αλλά και  στους αρμόδιους φορείς, το πάγιο αίτημα ενός κλάδου που με το βάρος της ιστορίας 6.000 χρόνων, αποτελεί εθνικό κεφάλαιο και προϊόν υψηλής προστιθέμενης αξίας το οποίο συμβάλλει τα μέγιστα στην εθνική οικονομία.

Σήμερα, οι συζητήσεις με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και ειδικά με το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών στην Φλώρινα, συνεχίζονται  και είναι «σε καλό δρόμο», είπε ο κ. Καλπακίδης, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί προϊόν στρατηγικής επιλογής, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα προπύργιο των ελληνικών τεχνών σε μια νευραλγική περιοχή των συνόρων, ενισχύοντας την περιφερειακή οικονομία και αναδεικνύοντας την ευαισθησία της  Ομοσπονδίας  για την ενίσχυση των συνοριακών δήμων. 

sullogos skoth omospondia

 

  

 Ο Πρόεδρος του ΣΚΩΘ στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ωρολογοποιών Θεσσαλονίκης

Στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ωρολογοποιών Θεσσαλονίκης παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του ΣΚΩΘ και της ΠΟΒΑΚΩ κ. Πέτρος Καλπακίδης, που πραγματοποιήθηκε στις 15/4/2019 σε αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Στον χαιρετισμό του ο κ. Καλπακίδης τόνισε ότι η Γενική Συνέλευση των Συλλόγων αποτελεί μεταξύ άλλων, εκδήλωση απόδοσης τιμής στην μνήμη όλων των παλαιών συναδέλφων που αγωνίστηκαν και στήριξαν τον κλάδο της αργυροχρυσοχοΐας και του ωρολογίου χαράσσοντας μια λαμπρή ιστορική διαδρομή. Για τον λόγω οφείλουμε να είμαστε παρόντες στην ύψιστη αυτή διαδικασία.

geniki suneleusi orologopoion

Ανακοινώθηκε το Θέμα του  30ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος

Ανακοινώθηκε το θέμα του 30ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της "34ης KOSMIMA 2019", 19-21 Οκτωβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.  Ο τίτλος του θέματος είναι "30 Έλληνες Καλλιτέχνες" το φετινό θέμα έχει επετειακό χαρακτήρα  δηλώνει τα 30 χρόνια του θεσμού.   

Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να υποβάλλουν τα σχέδιά τους ή να τα αποστείλουν με σφραγίδα ταχυδρομείου, το αργότερο μέχρι τη Τρίτη  17 Σεπτεμβρίου 2019 (ημέρα αποστολής).

filotaxnisi kosmimatos

Συντακτική Ομάδα                         

Κατερίνα Ουζουνστεφανή  Αντιπρόεδρος ΣΚΩΘ                                          

Ευδοξία Δημολαΐδου  Γεν. Γραμματέας ΣΚΩΘ

skoth banner 2023
skoth banner

Ενημερωτικό Δελτίο / Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου τώρα στο ενημερωτικό μας δελτίο και μάθε πρώτος τα νέα μας!

Ημερολόγιο

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Επικοινωνία

Φραγκίνη 5, 546 24 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310239376
goldclubskvu[at]gmail.com

Μείνετε Συντονισμένοι!

facebook youtube

gr flag

Αναζήτηση

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account