• Θεσσαλονίκη

News Letter - Thessgold Μάιος-Ιούνιος 2019 (Τεύχος 3)

July 09, 2019

Έτος 2ο Τεύχος 3ο

Σημείωμα Editorial

Αγαπητοί συνάδερφοι, 

Πλούσιο αποδείχτηκε αυτό το δίμηνο, σε διαγωνισμούς φιλοτέχνησης κοσμημάτων. Νέοι σχεδιασμοί και πρωτότυπες δημιουργίες ενώνουν το παρελθόν με το μέλλον κι ελπίζουμε να γράψουν νέες σελίδες στη πορεία του ελληνικού κοσμήματος.

Ο ερχομός του καλοκαιριού, μια εποχή που όλοι περιμένουμε και η οποία επιδρά ευχάριστα στη ψυχολογία μας φέρνοντας ξεγνοιασιά και ξεκούραση θα αποτελέσει ευκαιρία για την ανανέωση των δυνάμεων μας και της διάθεσης μας. Λίγο το μπλε τη θάλασσάς, λίγο το φως του ήλιου, λίγο το ότι θα χαλάσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, είναι τα μικρά tips, που όλοι θέλουμε να απολαύσουμε.

Κι όταν το καλοκαίρι ολοκληρώσει την αποστολή του, ας ανανεώσουμε το ραντεβού μας, στη Χρυσανέμη μας.

Καλό Καλοκαίρι !!!

Με τιμή

Αικατερίνη Ουζουνστεφανή  Αντιπρόεδρος ΣΚΩΘ                          

Ευδοξία Δημολαΐδου            Γεν. Γραμματέας ΣΚΩΘ

Εορτασμός των Προστατών της Ελληνικής Αργυροχρυσοχοΐας  Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης

goldthess3

Ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης τιμώντας τους προστάτες του κλάδου της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας Αγίους Κωνσταντίνο & Ελένη, τέλεσε στις 21 Μαΐου 2019 Αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Γ' Σώμα Στρατού, ο οποίος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής.

Στην αρτοκλασία παρευρέθηκαν μέλη και  φίλοι  του Συλλόγου,  οι Βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, και κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο τ. Υπουργός και Υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Ορφανός, o Πρόεδρος του ΒΕΘ κ. Αναστάσιος Καπνοπώλης, ο Πρόεδρος της ΟΒΣΘ κ. Αθανάσιος Νικολόπουλος και ο Α' Αντιπρόεδρος της ΟΒΣΘ κ. Ευάγγελος Βαλασίδης   και πλήθος πιστών.

goldthess3

Bυζαντινή Σαγήνη

Την Τετάρτη 29 Μαΐου και ώρα 11:00 στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΘ, αίθουσα Brain Lab, συνεδρίασε η κριτική επιτροπή του διεθνή διαγωνισμού κοσμήματος με τίτλο "Βυζαντινή Σαγήνη".

 

goldthess3

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της επιτροπής αξιολόγησης η σειρά κατάταξης των βραβευθέντων έργων έχει ως εξής :

1ο Παναγιωτίδης Βασίλης

2ο GALLERY DIAMOND που εκπροσωπείται από την  κα Αγγέλικα Μαυρίδου

3ο Χρήστος Δημητρακόπουλος

goldthess3

 

Η επιλογή των έργων προβλημάτισε ευχάριστα την επιτροπή η οποία αποφάσισε ομόφωνα, να δοθούν επιπλέον δύο ειδικοί έπαινοι, ως εξής :

1ος  Χατζηθεοδώρου Θεοδώρα & Θαλάσση Ευθαλεία

2ος Ναθαναηλίδου Βασιλική

goldthess3

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ   ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΩΝ    ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΩΝ ΩΡΟΛΟΓΟΠΩΛΩΝ

Ανακηρύχθηκε το Α’ Βραβείο του  Πανελλήνιου Διαγωνισµού Φιλοτέχνησης Σχεδίου

«Δημιουργία Μεταλλίου για την Τεσσαρακοστή Επέτειο της ΠΟΒΑΚΩ»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών, ανακοινώσε  ότι στον Πανελλήνιο ∆ιαγωνισµό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Επετειακού Μεταλλίου ΠΟΒΑΚΩ, µε τίτλο «Δημιουργία Μεταλλίου για την Τεσσαρακοστή Επέτειο της ΠΟΒΑΚΩ», την πρώτη θέση κατέλαβε, η σπουδάστρια του ΙΕΚ Βόλου Σοφία Συµιακάκη, µε το έργο της «Χρυσή Τοµή».

goldthess3

Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης

 

goldthess3

Το Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης "Προφήτης Ηλίας",  στις 18/5/2019 στο  Δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα την

Παρουσίαση Λευκώματος "150 Χρόνια Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης Προφήτης Ηλίας". Στην Εκδήλωση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του ΣΚΩΘ και της ΠΟΒΑΚΩ κ. Πέτρος Καλπακίδης

Γενική Συνέλευση Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης

goldthess3

Στις 22/5/2019 η ΟΒΣΘ πραγματοποίησε την ετήσια γενική συνέλευση της, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Τον ΣΚΩΘ εκπροσώπησε ο αντιπρόσωπος του κ. Πλάτων Βιλδιρίδης.

goldthess3

Ο ΣΚΩΘ αρωγός στις κοινωνικές δράσεις της  Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων

Ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, για την συλλογή πλαστικών καπακιών με στόχο την απόκτηση αναπηρικού αμαξιδίου για συνανθρώπους μας οι οποίοι το έχουν  ανάγκη συνέλλεξε και παρέδωσε πλαστικά καπάκια από φιάλες. Την παράδοση των καπακιών στο χώρο της Συμφωνικής Ορχήστρας έκανε η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Κατερίνα Ουζουνστεφανή.

goldthess3

Ο χρυσός λάμπει σε υψηλά εξαετίας και τα σενάρια απογείωσης πληθαίνουν

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019  

Εκεί που φαινόταν να χάνει τη λάμψη του, ο χρυσός έκανε τη δυναμική επιστροφή, διεκδικώντας τον τίτλο του βασιλιά των αγορών. Η τιμή του έχει απογειωθεί σε υψηλά έξι ετών και εμφανίζει το μεγαλύτερο πρίμιουμ έναντι του χαλκού από το 2016. Όσο δε οι αποδόσεις των ομολόγων βουλιάζουν τόσο εκείνη λαμβάνει ώθηση. Οι κεντρικές τράπεζες, που αντί να ομαλοποιούν την πολιτική τους, εξετάζουν κάθε μέτρο περαιτέρω χαλάρωσης, το αδύναμο δολάριο, οι επίμονες αντιπαραθέσεις των ΗΠΑ με πάσης φύσεως αντιπάλους και συμμάχους και οι φόβοι για την νέα κανονικότητα της αστάθειας και των εντάσεων καθιστούν τον χρυσό πιο ελκυστική επιλογή από ποτέ. 

Σε διάστημα μόλις τεσσάρων εβδομάδων έχει ενισχυθεί κατά 10% σπάζοντας το φράγμα των 1.400 δολαρίων η ουγκιά, το οποίο είχαν προσδιορίσει οι ειδικοί ως «σημείο αντίστασης». Αυτό σημαίνει ότι έχει όλες τις δυνατότητες να συνεχίσει χωρίς εμπόδια το ράλι του. Για πρώτη φορά από το 2013 το πολύτιμο μέταλλο «απολαμβάνει απόλυτη συναστρία», όπως σχολιάζει στο Reuters,ο αναλυτής της Societe Generale, Ρόμπιν Μπαρ. 

Η Citibank συμφωνεί, επισημαίνοντας πως κύριος παράγοντας ώθησης για τον χρυσό είναι το σήμα, που έστειλε η Federal Reserve ότι θα μπορούσε να προβεί σε μείωση των επιτοκίων. Βλέπει δε την τιμή του να απογειώνεται στα 1.500 δολάρια έως τα τέλη του έτους. 

Τα χαμηλά επιτόκια τείνουν να αποδυναμώνουν το δολάριο (στο οποίο αποτιμάται ο χρυσός) καθιστώντας τον πιο προσιτή επενδυτική επιλογή για αγοραστές, που έχουν στη διάθεσή τους άλλο νόμισμα. Είναι δε ένα ασφαλές καταφύγιο, που όμως προσφέρει απόδοση σαφώς καλύτερη από εκείνη των κρατικών ομολόγων της Γερμανίας, της Ιαπωνίας ή ακόμη και των ΗΠΑ και μικρότερων οικονομιών. Με το «σύμπαν να συνωμοτεί» υπέρ του χρυσού, η μόνη ανησυχία «είναι μήπως τελικά η Fed δεν κάνει όσα περιμένουμε στο μέτωπο των επιτοκίων» εξηγεί ο Μπαρ της SocGen.

Σε μακροπρόθεσμη βάση, όμως, ο αναλυτής πιστεύει ότι η επιλογή του χρυσού θα δικαιώσει τους επενδυτές, καθώς τα επιτόκια σίγουρα θα κινηθούν πτωτικά, ενώ το δολάριο δεν έχει περιθώρια ανόδου. 

Τη δυναμική του χρυσού (και κατά συνέπεια τους φόβους, που καθορίζουν τις αποφάσεις των επενδυτών) μαρτυρά και το γεγονός ότι το πολύτιμο μέταλλο είναι σήμερα πιο ακριβό από τον χαλκό, ένα βιομηχανικό μέταλλο, που εξαιτίας της ευρύτατης χρήσης του θεωρείται βαρόμετρο για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας. Μάλιστα η διαφορά είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων τριών ετών. 

Ακόμη και οι ίδιες οι κεντρικές τράπεζες αγοράζουν το πολύτιμο μέταλλο με τους ταχύτερους ρυθμούς εδώ και δεκαετίες, σε μία προσπάθεια να διαφοροποιήσουν τα αποθέματά τους. Η τάση αυτή αναμένεται να σπρώξει την τιμή σε ολοένα και υψηλότερα επίπεδα. 

naftemporiki.gr 

Συντακτική Ομάδα    

Αικατερίνη Ουζουνστεφανή  Αντιπρόεδρος ΣΚΩΘ                          

Ευδοξία Δημολαΐδου  Γεν. Γραμματέας ΣΚΩΘ

skoth banner 2023
skoth banner

Ενημερωτικό Δελτίο / Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου τώρα στο ενημερωτικό μας δελτίο και μάθε πρώτος τα νέα μας!

Ημερολόγιο

« Μάρτιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Επικοινωνία

Φραγκίνη 5, 546 24 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310239376
goldclubskvu[at]gmail.com

Μείνετε Συντονισμένοι!

facebook youtube

gr flag

Αναζήτηση

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account