Print this page
THESSGOLD Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2019 THESSGOLD Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2019

News Letter THESSGOLD Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2019 (Τεύχος 6)

December 24, 2019

        Έτος 2ο Τεύχος 6ο

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σημείωμα Editorial

Αγαπητοί συνάδελφοι & φίλοι του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης, έχει γίνει θεσμός τις τελευταίες ημέρες του έτους να κάνουμε μια ανασκόπηση όλης της χρονιάς.

Το 2019 πραγματικά για το Σύλλογο μας ήταν μια δημιουργική χρονιά, πλούσια σε δράσεις. Εκδηλώσεις, αρτοκλασία για τους προστάτες του κλάδου μας, εκπαιδευτικές εκδρομές, υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Σύλλογο Χρυσοχόων Ωρολογοποιών Ν. Μαγνησίας, η ανακαίνιση του site μας, η δημιουργία της σελίδας μας στο Facebook και προγράμματα κατάρτισης είναι μόνο μερικές από αυτές. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθούμε στον πολυσύνθετο ρόλο τους.

Ευχόμαστε το 2020 να μας βρει με υγεία όλους μας και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και όρεξη!!!

Με τιμή

Κατερίνα Ουζουνστεφανή  Αντιπρόεδρος ΣΚΩΘ    Εύη Δημολαΐδου  Γεν. Γραμματέας ΣΚΩΘ

Εορταστικό Μήνυμα

Μήνυμα απεύθυνε ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ κ. Πέτρος Καλπακίδης επ' ευκαιρία των Χριστουγέννων και του νέου έτους στους συναδέλφους αργυροχρυσοχόους.

Μήνυμα του προέδρου της

Πανελλήνιας Ομοσπονδίας

Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών

κ. Πέτρου Καλπακίδη, προς τους Έλληνες Αργυροχρυσοχόους

επ' ευκαιρία των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, 2020

Αγαπητοί μου,

Κάθε αλλαγή χρονιάς γεννά την ελπίδα για κάτι καλύτερο. Αποχαιρετώντας το 2019 δεν θα μπορούσα να μην κάνω ιδιαίτερη μνεία στην προηγούμενη εποικοδομητική χρονιά για την ΠΟΒΑΚΩ και προπάντων για την ανακήρυξη της τακτικής γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας σε πανηγυρική, στο πλαίσιο του εορτασμού των 40 ετών της. Μέσα από τον εορτασμό των 40 ετών της ΠΟΒΑΚΩ, τιμήσαμε τους ανθρώπους της και το στελεχικό δυναμικό της αργυροχρυσοχοΐας, για τις προσπάθειες και τον αγώνα τους για τον κλάδο μας.

Στην ανατολή του νέου έτους, γεννιέται σε όλους μας η προσδοκία, πως το 2020 μπορεί να αποτελέσει χρονιά αισιοδοξίας, η οποία θα σηματοδοτήσει την αλλαγή σελίδας για τη χώρα και θα σημάνει την έναρξη μιας σταθερής πορείας.

Το 2020 εύχομαι να ανακαλύψουμε και πάλι τις αξίες της ατομικής, αλλά και της συλλογικής προκοπής.

Η δεκαετία της κρίσης άφησε αρνητικό αποτύπωμα στην ελληνική μικρή και μεσαία επιχείρηση και κατ’ επέκταση και στον κλάδο της αργυροχρυσοχοΐας που αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας. Οι μικρομεσαίοι έμποροι βρέθηκαν στο «μάτι του κυκλώνα», βιώνοντας αβάστακτες οικονομικές πιέσεις, εξαιτίας της «ελεύθερης πτώσης» των τζίρων τους.

Παρόλα αυτά και με δεδομένη τη μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης και την αύξηση της φορολογίας, η εμπορική κοινότητα, επέδειξε πρωτόγνωρα αντανακλαστικά ανθεκτικότητας. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, όταν αναφερόμαστε στο ελληνικό δαιμόνιο και στην ικανότητα προσαρμογής στις ευμετάβλητες συνθήκες της οικονομίας.

Ο δρόμος μπροστά μας, παρά τα πρώτα θετικά μηνύματα που έρχονται από την κυβερνητική πλευρά, κάθε άλλο παρά εύκολος είναι. Πρέπει να τον βαδίσουμε, έχοντας πια την κύρια ευθύνη για τη μελλοντική πορεία της χώρας. Τώρα περισσότερο παρά ποτέ χρειάζονται γρήγοροι και ταυτόχρονα διατηρήσιμοι ρυθμοί ανάπτυξης, οι οποίοι για να επιτευχθούν απαιτούν σχέδιο, συντονισμό, αποτελεσματικότητα.

Είμαι αισιόδοξος ότι κατά τη διάρκεια του νέου έτους όλοι μας θα προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο για την ανάταση της οικονομίας και της κοινωνίας, ώστε να είναι το 2020 η αφετηρία μίας νέας, σταθερής και δημιουργικής εποχής για τους εργατικούς και προκομμένους Έλληνες.

Στο πλαίσιο του καταστατικού της Ομοσπονδίας, του αυθορμητισμού και της κοινωνικής ευαισθησίας που μας διακατέχει, το 2020 θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, στην ανακούφιση των ευαίσθητων, εθνικά, περιοχών προσφέροντας είτε υλικά αγαθά, είτε χρηματικά ποσά.

Το 2020 θα είναι, όμως και χρονιά εκλογών για τους Συλλόγους - μέλη μας. Η ΠΟΒΑΚΩ μπορεί και πρέπει να αποτελεί την κοινή συνισταμένη για όλους τους Συλλόγους, προκειμένου να ισχυροποιηθεί ο κλάδος μας. Αυτό θα επιτευχθεί επιλέγοντας την ΠΟΒΑΚΩ ως την άμεση και κύρια Ομοσπονδία, ώστε να αποτελέσουμε έναν δυναμικό πυρήνα και μία ηχηρή παρουσία στα δρώμενα της χώρας μας!

Εύχομαι Χρόνια Πολλά και Καλά, με υγεία, δημιουργικότητα, αισιοδοξία και προσωπική ευτυχία!

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΣΚΩΘ και ΣΧΩΝΜ 

sunergasiaSkoth sxonm

Στην ενίσχυση της αργυροχρυσοχοΐας αναμένεται να συμβάλει το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Χρυσοχόων Ωρολογοποιών Νομού Μαγνησίας, στις 9 Νοεμβρίου, στην πόλη του Βόλου.

Οι δύο σύλλογοι στο πλαίσιο της φιλίας και της συνεργασίας και παράλληλα θέλοντας να εκφράσουν την κοινή επιθυμία τους να συμβάλουν στην επίτευξη της ανάπτυξης και της ενδυνάμωσης της επιχειρηματικότητας στον κλάδο της χρυσοχοΐας, αργυροχοΐας και ωρολογίου αποφάσισαν να προβούν σε ενέργειες συνεργασίας σε κοινούς τομείς δραστηριοτήτων τους.

«Η ισχύς εν τη ενώσει» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΚΩΘ και της ΠΟΒΑΚΩ, Πέτρος Καλπακίδης υπογραμμίζοντας πως «ο ΣΚΩΘ πιστεύει στις συνεργασίες. Το έχει αποδείξει άλλωστε και στο παρελθόν με την υπογραφή αντίστοιχων μνημονίων με άλλους συλλόγους που βρίσκονται στο δυναμικό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών. Το μνημόνιο και οι συνεργασίες αποτελούν το όχημα για την καταγραφή των προβλημάτων που μας ταλανίζουν, αλλά και για τη συστράτευση μας ώστε να οδηγηθούμε στην επίλυση τους».

Ο κ. Καλπακίδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Σύλλογο Χρυσοχόων Ωρολογοποιών Νομού Μαγνησίας για τη θερμή τους φιλοξενία, ενώ έκανε μνεία και στο γεγονός πως ΣΚΩΘ και ΣΧΩΝΜ αποτελούν ιδρυτικά μέλη της ΠΟΒΑΚΩ.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Χρυσοχόων Ωρολογοποιών Νομού Μαγνησίας, Ζωή Πρίντζιπα ανέφερε πως «το  μνημόνιο βοηθά στην ανάπτυξη συνεργασιών και κοινών δράσεων, που θα συμβάλουν στην ενίσχυση της αγοράς και στην ενδυνάμωση του κλάδου».  

Στο πλαίσιο του μνημονίου οι δύο σύλλογοι θα αναπτύξουν κοινές δράσεις για:

  • ·Την ανταλλαγή γενικών πληροφοριών και εμπειριών όσον αφορά τον κλάδο της χρυσοχοΐας, αργυροχοΐας  και ωρολογοποιίας.
  • ·Τη διοχέτευση πρακτικών πληροφοριών και χρήσιμων συμβουλών προς τα μέλη των Συλλόγων τους.
  • ·Την επεξεργασία κοινών ενεργειών εκπαίδευσης και κατάρτισης των μελών τους επί του αντικειμένου αυτών.
  • · Την ανάπτυξη εκδηλώσεων κοινού ενδιαφέροντος.
  • · Την από κοινού ανάληψη οικονομικών δραστηριοτήτων.
  • · Την ανάπτυξη συναντίληψης  διοικητικών συλλογικών  δράσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΚΩΘ μετά την υπογραφή του μνημονίου επέδωσε αναμνηστική πλακέτα, κοσμημένη με ένα κλαδί ελιάς, στην πρόεδρο του ΣΧΩΝΜ, ενώ από την πλευρά της η κα. Πρίντζιπα προσέφερε σε όλη την αποστολή που μετέβη στο Βόλο  πορσελάνινες κούπες διακοσμημένες με το σήμα του συλλόγου.

melhSkoth2019

Τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων ΣΚΩΘ & ΣΧΩΝΒ κατά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας

Εκπαιδευτική Εξόρμηση του ΣΚΩΘ στο Βόλο

Τα μέλη του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της διήμερης εξόρμηση τους στην πόλη του Βόλου στις 9 & 10 Νοεμβρίου επισκέφθηκαν το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας N. & Σ. Τσαλαπάτα του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς και το Εντομολογικό Μουσείο. 

ekpaideutiki eksormisi
ekpaideutiki eksormisi1
ekpaideutiki eksormisi2

 Τεχνικό Σεμινάριο Ωρολογοποιίας

seminario orologopoiias

Η διοίκηση του Σωματείου Ωρολογοποιών Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε τον κύκλο τεχνικών σεμιναρίων που είχε προγραμματίσει  για τα μέλη του με θέμα "Τεχνικές Ωρολογοποιίας ΙΙ". Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου & 1 Δεκεμβρίου, σε αίθουσα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης και συμμετείχαν 15 μέλη. Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κ. Βασίλειος Ρούμπης. Ο Πρόεδρος του ΣΩΘ κ. Αντώνης Τρύφων δήλωσε ότι: "Στόχος μας είναι να πραγματοποιούμε σεμινάρια για την άρτια εκπαίδευση και εξέλιξη των ωρολογοποιών".

 Π. Καλπακίδης : Κόσμημα και Έλληνας αποτελούν ταιριαστό ζευγάρι

kosmima ellhnas

Μία … κατάδυση στην ομορφιά του αρχαίου ελληνικού κοσμήματος είχαν την ευκαιρία να κάνουν όσοι παραβρέθηκαν στην ξενάγηση, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων Αθηνών, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στις 2 Δεκεμβρίου.

Η εκδήλωση με θέμα το αρχαίο ελληνικό κόσμημα, ως προϊόν πολιτισμού με 6.000 χρόνια αδιάλειπτης ιστορίας, και η συζήτηση που ακολούθησε συγκέντρωσε πλήθος κόσμου.

«Η ξενάγηση μας απέδειξε πως κόσμημα και Έλληνας είναι ένα ταιριαστό ζευγάρι ανά τους αιώνες» τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Πέτρος Καλπακίδης δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία του ΣΑΑ και του προέδρου του, Κωνσταντίνου Κουζούπη για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.  

«Υιοθετούμε και ενισχύουμε ενέργειες που προβάλλουν το ελληνικό κόσμημα, το οποίο αποτελεί δυναμικό τομέα της ελληνικής οικονομίας και προϊόν υψηλής προστιθέμενης αξίας» ανέφερε ο κ. Καλπακίδης προτρέποντας στο τέλος του χαιρετισμού του τους καταναλωτές να επιλέξουν ενόψει των εορτών ελληνικά κοσμήματα που διαθέτουν παγκοσμίως υψηλότατη θέση ως προς την ποιότητα και την αισθητική.

arxaia kosmimata

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΑΑ, Κωνσταντίνος Κουζούπης τόνισε μεταξύ άλλων, κατά την ομιλία του, πως «σε εποχές χαμηλής ανάπτυξης και ασφυξίας στο ιδιωτικό επιχειρείν, το ελληνικό κόσμημα έχει προσδιοριστεί ως πολιτιστικό προϊόν και συνεχίζει να είναι ένα από τα ισχυρότερα υγιή εξαγόμενα ελληνικά προϊόντα, προωθώντας την ελληνική οικονομία, αλλά και την εικόνα της Ελλάδας διεθνώς τοποθετώντας τη χώρα μας σε μια από τις υψηλότερες θέσεις παραγωγής πολιτισμού».

Φωταγώγηση της οδού Βενιζέλου

fotagogisi venizelou

Οι επιχειρηματίες της οδού Βενιζέλου, μέλη του ΣΚΩΘ, με δική τους πρωτοβουλία και με δικά τους φωτοστολίδια επιμελήθηκαν για μια ακόμα χρονιά να φωτοστολίσουν την οδό Βενιζέλου δημιουργώντας έτσι μια νότα γιορτινή.

Εορταστικό Διοικητικό Συμβούλιο

eortastiko sumvoulio

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διοικητικό συμβούλιο του έτους του ΣΚΩΘ, στις 10 Δεκεμβρίου. Ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου με πρόταση της αντιπρόεδρου κας Κατερίνας Ουζουνστεφανή, κάλεσαν τα μέλη τους να παραρευθούν στην συνεδρίαση, για ανταλλαγή ευχών συνοδευόμενες με εορταστικό κέρασμα.

kerasma2019

 

Γεύμα σε δημοσιογράφους από την ΠΟΒΑΚΩ

Την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές ενόψει των εορτών, αλλά και να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της αργυροχρυσοχοΐας είχαν δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε προς τιμήν τους η ΠΟΒΑΚΩ, στις 19 Δεκεμβρίου.

Στο γεύμα παρεβρέθηκαν δημοσιογράφοι από τον έντυπο, τον ηλεκτρονικό Τύπο αλλά και από τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης με τους οποίους ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ και του ΣΚΩΘ, Πέτρος Καλπακίδης, η β´αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και της ΣΧΑΘ, Ελένη Τεζαψίδου και ο γενικός γραμματέας της ΠΟΒΑΚΩ, Τριαντάφυλλος Παπαθανασίου, συζήτησαν εκτός από τα προβλήματα, προτάσεις για την επίλυση τους αλλά και τις προοπτικές του κλάδου.

Κοινή ευχή όλων ήταν η νέα χρόνια να είναι εποικοδομητική και δημιουργική

dimiourgiki xronia

 

ΠΟΒΑΚΩ: Πλημμυρίδα παραγόντων πνίγει την αργυροχρυσοχοΐα

 Πιέσεις από σειρά παραγόντων δέχεται τα τελευταία χρόνια ο κλάδος της αργυροχρυσοχοΐας στην Ελλάδα. Η παραγωγή δείχνει να συρρικνώνεται, οι εισαγωγές, τυπικές και μη, επηρεάζουν αρνητικά, οι τηλεπωλήσεις αποτελούν διαχρονική πληγή, που ροκανίζει τους τζίρους των καταστημάτων, ενώ παράλληλα ο κλάδος πλήττεται λόγω της υπερφορολόγησης.

«Ο κλάδος, μεταξύ άλλων, βάλλεται από την εισαγωγή φθηνών, αμφιβόλου ποιότητας και ευτελούς αισθητικής, κοσμημάτων από τρίτες χώρες, κυρίως από την Τουρκία και την Κίνα» αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών και πρόεδρος του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης Πέτρος Καλπακίδης, υπογραμμίζοντας πως η αργυροχρυσοχοΐα βρίσκεται σε ύφεση, καθώς έχει πληγεί από τη δεκαετή οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με τον κ. Καλπακίδη, ιδιαίτερα σημαντικό βήμα, από την πλευρά της πολιτείας θα ήταν η ένταξη της αργυροχρυσοχοΐας στην ανώτατη εκπαίδευση, προσδίδοντας με τον τρόπο αυτό περαιτέρω αξία και αναγνωρισιμότητα στη μακρόχρονη ιστορία του ελληνικού κοσμήματος, η οποία μετράει αδιάλειπτη παρουσία 6.000 ετών. Μια τέτοια εξέλιξη εκτιμάται ότι θα προσέλκυε νέους ταλαντούχους σχεδιαστές κοσμημάτων, οι οποίοι θα ήταν σε θέση να δώσουν νέα πνοή στο ελληνικό κόσμημα, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά του. Στο πλαίσιο αυτό η ΠΟΒΑΚΩ καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθεί η εισαγωγή της αργυροχρυσοχοΐας στην ανώτατη εκπαίδευση.

Μόνιμη πληγή οι τηλεπωλήσεις

 Την ίδια ώρα οι τηλεπωλήσεις, συνιστούν διαχρονικό "αγκάθι" για τον κλάδο καθώς οι εταιρίες που τις διενεργούν δεν τηρούν τους κανόνες της δεοντολογίας. «Ο καταναλωτής είναι φυσικό να έχει άγνοια, σε κάποια ζητήματα που αφορούν στην ποιότητα των κοσμημάτων και να μην γνωρίζει την ορολογία του κλάδου μας. Το αποτέλεσμα όμως είναι πως εύκολα μπορεί να εξαπατηθεί. Για παράδειγμα, στις τηλεπωλήσεις παρουσιάζουν ένα δαχτυλίδι και το περιγράφουν λέγοντας πως είναι χρυσό 18 καρατίων, ενδεικτικά, στα 10mm, που σημαίνει πως είναι επιχρυσωμένο με 18 καράτια χρύσωμα, δηλαδή στη γλώσσα της αγοράς είναι επίχρυσο. Ο τηλεθεατής όμως μη γνωρίζοντας   συγκρατεί μόνο ότι το δαχτυλίδι είναι 18 καράτια», σημειώνει ο κ. Καλπακίδης υπογραμμίζοντας πως «θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε το καταναλωτικό κοινό να μην παραπλανάται. Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε εργάζεται και το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΒΑΚΩ.

 Όταν παρουσιάζεται στις τηλεοράσεις το προϊόν, θα πρέπει να διευκρινίζεται ρητά η σύσταση του, με την ορολογία που χρησιμοποιείται στην αγορά. Σε κάθε περίπτωση ο φυσικός χώρος πώλησης πολύτιμων αντικειμένων, είναι τα καταστήματα και όχι οι τηλεοράσεις».

Το ελληνικό κόσμημα πλήττεται από την υπερφορολόγηση

 Στο μεταξύ, παρά την αυξανόμενη τουριστική κίνηση στη χώρα μας που θα μπορούσε να αποτελέσει το εφαλτήριο για περισσότερες πωλήσεις κοσμημάτων, εντούτοις κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει καθώς το ελληνικό κόσμημα υπερφορολογείται με αποτέλεσμα να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τον εν δυνάμει αγοραστή.

Με δεδομένο ότι ο φόρος πολυτελείας ανέρχεται στο 10% για προϊόντα που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ και πάνω σε αυτό επιβάλλεται και ο ΦΠΑ, τα ελληνικά προϊόντα καθίστανται λιγότερο ανταγωνιστικά. Αξίζει να σημειωθεί πως ο φόρος πολυτελείας δεν υφίσταται σε γειτονικές μας χώρες όπως η Βουλγαρία και η Τουρκία, αλλά ούτε και στην Ιταλία, που είναι και η κύρια ανταγωνίστρια χώρα της Ελλάδας εντός της ΕΕ.

Athens International Jewellery Show

Η 33η Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολυτίμων Λίθων, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού, " 2020" θα πραγματοποιηθεί στις 21-24 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, «Έλ. Βενιζέλος». Αίθουσα: 1. Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης έχει ως εξής: Παρ - Κυρ - Δευ: 10.00 π.μ - 20.00 μ.μ.  & Σαβ: 10.00 π.μ -21.00 μ.μ.   

Επιτυχίες

epitixies kosmima

Ο Γιώργος Παπαθανασίου, γιος του μέλους του ΣΚΩΘ Τριαντάφυλλου Παπαθανασίου πήρε πτυχίο ως απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Του ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και καλή σταδιοδρομία.        

Γεννητούρια  

Το πρώτο της  εγγονάκι, ένα υγιέστατο κοριτσάκι απέκτησε η οικογένεια του ταμία του ΣΚΩΘ Ευάγγελου Μούτσελου. Τα μέλη του Συλλόγου εύχονται υγεία και ευτυχία  στην μπέμπα, στη μαμά και σ' όλη την οικογένεια.

kali xronia 2020

Συντακτική Ομάδα

Κατερίνα Ουζουνστεφανή  Αντιπρόεδρος ΣΚΩΘ       Ευδοξία Δημολαΐδου  Γεν. Γραμματέας ΣΚΩΘ

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account