Print this page
THESSGOLD Ιανουαριος - Φεβρουαριος 2020 THESSGOLD Ιανουαριος - Φεβρουαριος 2020

News Letter THESSGOLD Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2020 (Τεύχος 1)

March 04, 2020

Έτος 3ο Τεύχος 1ο

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σημείωμα Editorial

Αγαπητοί Συνάδελφοι,                                                        

Ξημέρωσε το 2020. Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, αναγνώστες του Thessgold μια νέα δεκαετία ανέτειλε για όλους μας!!                                                    

Το ξεκίνημα κάθε νέας χρονιάς είναι η καταλληλότερη στιγμή να ξεκινήσουμε σε νέα βάση για μια πιο εποικοδομητική και αισιόδοξη περίοδο.              

Ευχόμαστε το 2020 να είμαστε όλοι υγιείς, να θέσουμε νέους στόχους, να οραματιστούμε  και να πετύχουμε το καλύτερο για τον καθένα μας. Ευκαιρία να προσδιορίσουμε νέες βάσεις για την εξέλιξη του κλάδου για τη δεκαετία που μόλις ξεκινά. Για να ανοίξουμε ελπιδοφόρο δρόμο για τις επόμενες γενιές που θα μας ακολουθήσουν. Με σωστό προγραμματισμό και δράσεις, ώστε να ενισχύσουμε το κύρος του επαγγέλματος μας.

Με τιμή

Κατερίνα Ουζουνστεφανή  Αντιπρόεδρος ΣΚΩΘ                                           

Ευδοξία Δημολαΐδου  Γεν. Γραμματέας ΣΚΩΘ

ΣΚΩΘ: Προς κατάργηση ο φόρος πολυτελείας στα κοσμήματα

 

skoth foros poluteleias

 

Την κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα κοσμήματα, πάγιο αίτημα των ανθρώπων του κλάδου της αργυροχρυσοχοΐας, φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση.

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης καιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών, Πέτρος Καλπακίδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση του Συλλόγου για τον εορτασμό της καινούργιας χρονιάς.

Ο κ. Καλπακίδης, που είχε προ ημερών συνάντηση με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρο Καλαφάτη, προκειμένου να του εκφράσει την αντίθεση του κλάδου για τη συνέχιση της επιβολής του φόρου πολυτελείας, φαίνεται πως βρήκε ευήκοα ώτα, από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία, πλέον, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο κατάργησης του συγκεκριμένου φόρου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΚΩΘ και της ΠΟΒΑΚΩ, απαιτείται η άμεση  κατάργηση του αντιαναπτυξιακού φόρου, όπως τον χαρακτήρισε, για αντικείμενα κόστους άνω των 1.000 ευρώ. Σημειώνεται πως ο εν λόγω φόρος, δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα όπως προκύπτει από τα δημόσια έσοδα. Αντιθέτως επέφερε σημαντικό πλήγμα σε μεγάλο αριθμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο κ. Καλπακίδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε πως «στο κατώφλι της νέας δεκαετίας, εδραιώνεται στην αγορά και στην κοινωνία η αισιοδοξία ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Το 2020 είναι η χρονιά που πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτατα στην ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη ξεκινήσει και να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για τη ριζική αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας». 

«Ζούμε σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών. Το μόνο βέβαιο είναι, ότι η ανάπτυξη θα εξακολουθήσει να έχει πρωταγωνιστές τις τολμηρές και διορατικές επιχειρήσεις κάθε μεγέθους. Όλοι μας πρέπει να δηλώσουμε παρόντες στην επόμενη ημέρα» σημείωσε  ο κ. Καλπακίδης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς πριν λίγες ημέρες συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την υπογραφή της, ενώ προέτρεψε τα μέλη του Συλλόγου να δώσουν το παρών στις επερχόμενες εκλογές του ΣΚΩΘ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η αντιδήμαρχος Παιδείας, Δήμητρα Ακριτίδου, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας, Θόδωρος Αγγελίδης, ο πρώην υπουργός Μακεδονίας Θράκης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον», Γιώργος Ορφανός, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Νικολόπουλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ιακώβου, η πρόεδρος της Συντεχνίας Χρυσοχόων Αργυροχόων Θεσσαλονίκης και β´ αντιπρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ, Ελένη Τεζαψίδου, ο πρόεδρος του Σωματείου Ωρολογοποιών Θεσσαλονίκης, Αντώνης Τρυφών, ο πρόεδρος του Σωματείου Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, Μάριος Παπαδόπουλος και ο αναπληρωτής πρόεδρος του τμήματος βιοτεχνών του  Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Μαρμαρινός.

 Την βασιλόπιτα του έκοψε το   Σωματείο Ωρολογοποιών Θεσσαλονίκης

skoth thessgold2020 1

Στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, του Σωματείου Ωρολογοποιών Θεσσαλονίκης παρευρέθηκε ο Πρόεδρος  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ)  και του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης κ. Πέτρος Καλπακίδης. Ο κ. Καλπακίδης ευχήθηκε το 2020 να είναι μία χρονιά εποικοδομητική, μία χρονιά που η οικονομία της χώρας θα γυρίσει σελίδα, μία χρονιά που οι επιχειρηματίες θα μπορέσουν να νιώσουν περισσότερο ασφαλείς ώστε να ξεδιπλώσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια.  

skoth thess feb2020

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιανουαρίου, σ' ένα ζεστό και οικείο περιβάλλον. Ο πρόεδρος του ΣΩΘ προσέφερε στον πρόεδρο του ΣΚΩΘ ενυπόγραφο αναμνηστικό ημερολόγιο-βιβλίο του 2020 με τα ρολόγια τσέπης των Αγωνιστών του 1821, έκδοσης του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.

 Δυναμικά παρούσα η ΠΟΒΑΚΩ στην  Athens International Jewellery Show 2020

Έπεσε, η αυλαία της μεγαλύτερης ετήσιας επιχειρηματικής συνάντησης του κλάδου του κοσμήματος και των ωρολογίων, η Athens International Jewellery Show 2020, που πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo συγκεντρώνοντας πλήθος επισκεπτών.

Για την Athens International Jewellery Show 2020 ένωσαν και φέτος τις δυνάμεις τους η ΔΕΘ- Helexpo και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών, για την οποία η διοργάνωση αποτελεί το εφαλτήριο για τη σύναψη και ανανέωση συνεργασιών.

Στη φετινή έκθεση, που αναπτύχθηκε σε 12.000 τ.μ., συμμετείχαν πάνω από 270 κατασκευαστές, εργαστήρια, σχεδιαστές, εισαγωγείς και αντιπρόσωποι κοσμημάτων και ωρολογίων, ενώ εκτός των ελληνικών συμμετοχών παρουσία είχαν εκθέτες από Γερμανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Ιταλία, Βέλγιο, Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης η ΠΟΒΑΚΩ πραγματοποίησε παράλληλες εκδηλώσεις με κορυφαία αυτή της υπογραφής μνημονίου με το H&M Heritage and Museums, στοχεύοντας στην από κοινού προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και της αργυροχρυσοχοΐας ως απαράμιλλου συστατικού του πολιτισμού της χώρας.

Παράλληλα παρουσιάστηκαν εκθέματα του Μουσείου κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, εντός του εκθεσιακού χώρου, ενώ πραγματοποιήθηκε διάλεξη της εθνολόγου και προέδρου του Οργανισμού Παγκόσμιας Κληρονομιάς και Μουσείων, Λίλας ντε Τσάβες με θέμα «Το Ελληνικό Κόσμημα-Ένας Περίπλους στην Τέχνη από την Αρχαιότητα μέχρι Σήμερα».

Αναφερόμενος στη διοργάνωση ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ και πρόεδρος του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης, Πέτρος Καλπακίδης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την προσέλευση των επισκεπτών, ενώ τόνισε πως «ο κλάδος της αργυροχρυσοχοΐας έχει όλες τις προοπτικές για να πρωταγωνιστήσει και να αναπτυχθεί. Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε ενεργεί και η Ομοσπονδία, η οποία αναγνωρίζει τη σημασία των δύο εκθέσεων του κλάδου και επιδοτεί τις επιχειρήσεις-μέλη της για να συμμετέχουν τόσο στην Kosmima, όσο και στην Athens International Jewellery Show».

 skoth thessgold feb2020

Από αριστερά προς τα δεξιά: Ιωσήφ Ρουσανίδης, πρώην Πρόεδρος ΠΟΒΑΚΩ, Άγγελος Τζίβας,

οικονομικός επόπτης ΒΕΑ, Κυριάκος Ποζρικίδης, Δ/νων Σύμβουλος ΔΕΘ – HELEXPO,

Ελένη Τεζαψίδου, Β’ Αντιπρόεδρος ΠΟΒΑΚΩ, Νίκος Παπαθανάσης – Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων – Βιομηχανία και Εμπόριο,

Πέτρος Καλπακίδης, Πρόεδρος ΠΟΒΑΚΩ, Γιώργος Κουράσης, μέλος Προεδρείου ΓΣΕΒΕΕ και εκπρόσωπος παραγωγικών τάξεων Ν. Δ.,

Κωνσταντίνος Κουζούπης Πρόεδρος Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων Αθηνών και Ιωάννης Βαφειαδάκης  Β’ Αντιπρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ

 Δωρεά Έπιπλο Βιβλιοθήκη  Μέλους του ΣΚΩΘ

Η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου κ. Ευδοξία Δημολαΐδου δώρισε μια βιβλιοθήκη-έπιπλο, ράφια αρχειοθέτησης και διάφορα είδη αρχειοθέτησης για τις ανάγκες του γραφείου του Συλλόγου. Η  Διοίκηση του ΣΚΩΘ μέσα από τις σελίδες του THESSGOLD της εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες.

Συντακτική Ομάδα                                                                                   

 Κατερίνα Ουζουνστεφανή  Αντιπρόεδρος ΣΚΩΘ

Ευδοξία Δημολαΐδου  Γεν. Γραμματέας ΣΚΩΘ

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account