Print this page
Thessgold Μάιος-Ιούνιος 2020 Thessgold Μάιος-Ιούνιος 2020

News Letter Thessgold Μάιος-Ιούνιος 2020 (Τεύχος 3)

July 02, 2020

Έτος 3ο -Τεύχος 3ο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΜΑΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2020

Σημείωμα Editorial
Αγαπητές και αγαπητοί συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 

Η συγκρότηση του νέου συμβουλίου του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο που όλοι μας ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, οι οποίες  μας γεμίζουν ανησυχία τόσο για το μέλλον της υγείας μας, όσο και για το οικονομικό αύριο των επιχειρήσεων μας.

Κατά τις αρχαιρεσίες το τιμόνι του ΣΚΩΘ, για ακόμη μια τριετία, ανέλαβε ο Πέτρος Καλπακίδης ενώ το πλήρωμα σε αυτό το ταξίδι απαρτίζεται από τις κυρίες Ουζουνστεφανή, Σιδηροπούλου, Ζιούτα, Δημολαΐδου, Δημητριάδου και τον κύριο Τάλλη.

Στόχος του προεδρείου είναι η επόμενη μέρα του κλάδου και των επιχειρήσεων μας, για αυτό και απαιτείται ενότητα μεταξύ των μελών του Συλλόγου - κάτι που εκφράστηκε κατά την τελετή αγιασμού - καθώς και η ενίσχυση του Συλλόγου με νέα μέλη και η ενδυνάμωση με νέες δραστηριότητες θέτοντας στο επίκεντρο την προώθηση του ελληνικού κοσμήματος.

Κατά συνέπεια είναι επιτακτική η ανάγκη να προχωρήσουμε ενωμένοι κοντά στο Σύλλογο, ανταλλάσσοντας τους προβληματισμούς μας και αισιοδοξώντας πως όπως ήρθε η άσχημη κατάσταση έτσι θα αντιστραφεί το κλίμα και θα έρθει η βελτίωση της.        

Εξάλλου ας μην ξεχνάμε και η τύχη σε ότι δεν ελέγχουμε, είναι μέσα στη ζωή.

 Με τιμή

Αικατερίνη Ουζουνστεφανή  Αντιπρόεδρος ΣΚΩΘ                                                  

 Αναστασία Σιδηροπούλου   Γεν. Γραμματέας ΣΚΩΘ       

Ευδοξία Δημολαΐδου            Μέλος ΔΣ

 Εορτασμός των Προστατών της Ελληνικής Αργυροχρυσοχοΐας  Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης

Ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης τιμώντας τους προστάτες του κλάδου της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας Αγίους Κωνσταντίνο & Ελένη, με θρησκευτική ευλάβεια, πίστη στις ηθικές αξίες και παραδόσεις τέλεσε την ημέρα της εορτής τους Αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Γ' Σώμα Στρατού, 

Στην αρτοκλασία παρευρέθηκαν μέλη και  φίλοι  του Συλλόγου, και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Ορφανός. 

 

thess gold ioun1

Εκλογές στον ΣΚΩΘ στις 9 & 10 Ιουνίου

thess gold ioun2

 Το πρόγραμμα του για την επόμενη τριετία ανέλυσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης Πέτρος Καλπακίδης, κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης ενόψει των εκλογών του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Οι εκλογές του ΣΚΩΘ πραγματοποιήθηκαν στις 9 και 10 Ιουνίου.

Ο κ. Καλπακίδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αφού έκανε έναν σύντομο απολογισμό, παρουσίασε τους στόχους του Συνδυασμού του για την επόμενη τριετία θέτοντας πάντα στον επίκεντρο τα μέλη του Συλλόγου και την ενίσχυση της αργυροχρυσοχοΐας.

«Οι γενικές κατευθύνσεις μου είναι πλέον γνωστές, αυτό που προέχει για εμένα είναι η επόμενη ημέρα του κλάδου και των επιχειρήσεων που αποτελούν τα ζωντανά του κύτταρα. Πρέπει να μπούμε σε μια νέα εποχή με περισσότερες ευκαιρίες και με νέες προϋποθέσεις που θα δώσουν ώθηση στην αργυροχρυσοχοΐα, η οποία αποτελεί μια πραγματική δύναμη για την ελληνική οικονομία και τον πολιτισμό» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΚΩΘ, υπογραμμίζοντας πως «στόχευση μου είναι η αναβάθμιση των διοικητικών δυνατοτήτων, η διεύρυνση της ζώνης εμβέλειας του ΣΚΩΘ, η τεχνολογική βελτίωση, η περεταίρω ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και η ενίσχυση για την οικονομική και όχι μόνο ανεξαρτησία του Συλλόγου».

Την Γενική Συνέλευση τίμησε με την παρουσία του ο κ. Αντώνης Τρύφων, πρόεδρος του Σωματείου Ωρολογοποιών Θεσσαλονίκης.

Άρωμα γυναίκας στο νέο δ.σ. του ΣΚΩΘ

thess gold ioun3

 Έντονο άρωμα γυναίκας, αλλά και ανανέωσης διαθέτει το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης (ΣΚΩΘ) που συγκροτήθηκε σε σώμα μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 9 και 10 Ιουνίου.

Στο τιμόνι του ΣΚΩΘ, βρίσκεται, εκ νέου, ο Πέτρος Καλπακίδης, ο οποίος πλαισιώνεται από πέντε γυναίκες και ένα νέο μέλος.

Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου, η θητεία του οποίου είναι τριετής, μάλιστα, είναι σημαντικά ανανεωμένο, με τρία από τα πρόσωπα που το απαρτίζουν να βρίσκονται για πρώτη φορά στο συλλογικό όργανο, έχει ως εξής:

Πρόεδρος Πέτρος Καλπακίδης

Αντιπρόεδρος Κατερίνα Ουζουνστεφανή

Γεν. Γραμματέας Αναστασία Σιδηροπούλου

Ταμίας Μαρία Ζιούτα

Μέλος Ζαχαρούλα Δημητριάδου

Μέλος Ευδοξία Δημολαΐδου

Μέλος Δημήτρης Τάλλης

Μετά τον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία Συλλόγου και τη συγκρότηση σε σώμα του επταμελούς διοικητικού συμβουλίου, ο πρόεδρος του ΣΚΩΘ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) Πέτρος Καλπακίδης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη στήριξη προς το πρόσωπο του, καθώς το αποτέλεσμα της κάλπης, ήταν καθολικά, υπέρ του, και επισήμανε την ανάγκη ενότητας προκειμένου η επόμενη ημέρα του κλάδου να είναι δημιουργική και δυναμική.

thess gold ioun4

O κ. Καλπακίδης κάλεσε τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας να συμβάλουν στην επίτευξη των συλλογικών προσπαθειών.

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ωρολογοποιών Θεσσαλονίκης

thess gold ioun5

 Την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε το Σωματείο Ωρολογοποιών Θεσσαλονίκης σε αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευση έλαβε χώρα η εκδήλωση με θέμα "Νέο Ασφαλιστικό". Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση ήταν και τα μέλη του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης. Στην Γενική Συνέλευση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του ΣΚΩΘ και της ΠΟΒΑΚΩ κ. Πέτρος Καλπακίδης.

Πώς να καθαρίζουμε τα κοσμήματά μας του μέλους μας Εύας Κουντουράκη

 Τα κοσμήματα, και ειδικά εκείνα που φέρουν πολύτιμους λίθους, δεν έχουν και τις πιο φιλικές σχέσεις με τα αντισηπτικά και τα απορρυπαντικά.

Ο ασφαλέστερος τρόπος να καθαρίσουμε στο σπίτι τα κοσμήματα μας (χρυσά, πλατινένια ή ασημένια, αλλά όχι μαργαριταρένια), είναι με χλιαρό - και όχι βραστό - νερό και σαπούνι με ουδέτερο pH, ή με μικρή ποσότητα απαλού απορρυπαντικού πιάτων. Αν χρειάζεται, μπορούμε να αφήσουμε τα κοσμήματα μας να μουλιάσουν για λίγη ώρα μέσα στο σαπουνόνερο για να απελευθερωθεί τυχόν βρωμιά που πιθανόν να έχει κολλήσει στην εσωτερική πλευρά των κοσμημάτων ή στο κάτω μέρος των πετρών (θυμηθείτε ότι τα διαμάντια έχουν την ιδιότητα να ελκύουν την λιπαρότητα και να την κρατούν στην επιφάνεια τους). Κατόπιν, με την βοήθεια μιας μαλακής οδοντόβουρτσας, αποβάλλουμε απαλά τους ρύπους και ξεπλένουμε πολύ καλά. Τέλος, σκουπίζουμε σχολαστικά τα κοσμήματα με απαλό πανί που δεν αφήνει χνούδι.

Δυνατά αντισηπτικά μπορούν να βλάψουν τους περισσότερους λίθους, κάνοντάς τους σκοτεινούς και θαμπούς. Επίσης, οι βιογενείς λίθοι όπως το μαργαριτάρι, το κοράλλι και το κεχριμπάρι, όντας πιο ευαίσθητοι σε χημικές επιθέσεις, πιθανόν να παρουσιάσουν ρωγμές, θαμπάδα ή άλλη φθορά στην επιφάνειά τους εάν έρθουν σε επαφή με την αλκοόλη που περιέχεται στα περισσότερα αντισηπτικά σκευάσματα, ή αν καθαριστούν με διττανθρακικό νάτριο (σόδα φαγητού). Λόγω της αλκοόλης ή άλλων χημικών, πορώδεις λίθοι όπως το οπάλιο, ο μαλαχίτης και το τυρκουάζ θα παρουσιάσουν αποχρωματισμό σε όλη την επιφάνειά τους ή σε σημεία,  ή / και επιφανειακή θαμπάδα.

Σκευάσματα με χλωρίνη, αλκοόλη, αμμωνία, και άλλα χημικά, καθώς και τα σπιτικά σκευάσματα που περιέχουν ξύδι ή λεμόνι, θα πρέπει να αποφεύγονται. Τα κοσμήματα που φέρουν τους λίθους που αναφέρονται πιο πάνω, καθώς και σμαράγδι, κουνζίτη, περίδοτο, τανζανίτη ή τουρμαλίνη θα πρέπει να καθαρίζονται μόνο με ασφαλείς τρόπους και χωρίς την χρήση χημικών σκευασμάτων, αλκοόλης ή αντισηπτικών μαντηλιών. Καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τέτοιους τρόπους καθαρισμού για όλα τα κοσμήματα με πολύτιμους λίθους. Τα διαμάντια (εάν δεν είναι δεμένα σε κλειστό δέσιμο), και τα κορούνδια (ζαφείρια και ρουμπίνια) είναι οι πιο ανθεκτικοί λίθοι σε χημικές επιθέσεις, παρ’ όλα αυτά θα ήταν καλό να χρησιμοποιούμε  απαλές μεθόδους καθαρισμού και σε αυτά.

Τέλος, μπορούμε να καθαρίσουμε με ασφάλεια τα χέρια μας με διάλυμα που περιέχει ισοπροπυλική αλκοόλη ή υπεροξείδιο του υδρογόνου (γνωστό ως οξυζενέ) ενώ φοράμε τα χρυσά ή πλατινένια κοσμήματά μας εάν σε αυτά δεν υπάρχουν χρωματιστοί πολύτιμοι λίθοι ή διαμάντια που έχουν υποστεί επεξεργασία.

Εύα Κουντουράκη   

GIA GEMOLOGIST Διδάκτωρ Γεμολογίας

Θερινό Ωράριο Κοσμηματοπωλείων

Με απόφαση της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης του Συλλόγου το προτεινόμενο ωράριο των επιχειρήσεων των μελών μας διαμορφώνεται ως εξής : τα Σάββατο τα καταστήματα παραμένουν κλειστά την περίοδο από 18 Ιουλίου 2020 έως 15 Αυγούστου 2020.   

thess gold ioun6

Συντακτική Ομάδα              

 Κατερίνα Ουζουνστεφανή  Αντιπρόεδρος ΣΚΩΘ            

 Αναστασία Σιδηροπούλου   Γεν. Γραμματέας ΣΚΩΘ                                                         

Ευδοξία Δημολαΐδου            Μέλος ΔΣ

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account