Print this page

Newsletter-Thessgold Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2018 (Τεύχος 1)

February 19, 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018

Σημείωμα Editorial

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Από σήμερα ο ΣΚΩΘ αποκτά τη δική του ηλεκτρονική ενημέρωση. Το “Thessgold news” ξεκινά, την δίμηνη έκδοση του, σε μια εποχή που η πληροφόρηση πρέπει να φθάνει άμεσα και ανεμπόδιστα στα μέλη μας, με τρόπο διαδραστικό, μοντέρνο και ευχάριστο. Στοχεύοντας όχι μόνο στην πληροφόρηση, αλλά και στην πρόσβαση σε ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν στον κλάδο του κοσμήματος. Εκθέσεις, ημερίδες, εκδηλώσεις, εκπαίδευση με σκοπό, την αναζωπύρωση και την ενεργοποίηση του ενδιαφέροντος των επιχειρηματιών, καθώς και τη γενικότερη ανάπτυξη του τοπικού πολιτισμού. Το  "Thessgold news" απευθύνεται εκτός από τα μέλη του Συλλόγου μας και στον κόσμο της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας.  

Με τιμή

Ευδοξία Δημολαΐδου                                                                                    

Γεν. Γραμματέας ΣΚΩΘ

 

Μήνυμα Προέδρου ΣΚΩΘ

Ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης σε μια ακόμη προσπάθεια επικοινωνίας και ενημέρωση των μελών, καθιερώνει την υπηρεσία News Letter. Ένας σύγχρονος και άμεσος τρόπος ενημέρωσης για όλα όσα συμβαίνουν στον κλάδο μας, στον Σύλλογο μας στην πόλη μας στην περιφέρεια και την πατρίδα μας, με ειδήσεις επιχειρηματικές, οικονομικές,  πολιτικές αλλά και κοινωνικές. Η έκδοση αυτή υλοποιείται χάρη στις πολύτιμες προσπάθειες της Αντιπροέδρου κ. Κατερίνας Ουζουνστεφανή και της Γενικής Γραμματέας κ. Εύης Δημολαΐδου. Για λόγους ιστορικότητας αξίζει να σημειώσω ότι ανάδοχος του ονόματος "Thessgold news" είναι η κ. Ουζουνστεφανή που μαζί με την κ. Δημολαΐδου αποτελούν την συντακτική ομάδα του εντύπου. Σας εύχομαι ένα ευχάριστο αναγνωστικό περίπατο.  

Πέτρος Καλπακίδης                        
Πρόεδρος ΣΚΩΘ

 

Θέση των Κοσμηματοπωλών για το Όνομα Μακεδονία

Στο Συλλαλητήριο : Ο Πρόεδρος του ΣΚΩΘ κ. Πέτρος Καλπακίδης με τον Αντιπρόεδρο του ΣΩΘ κ. Πρόδρομο Δωρικίδη

 

Με αφορμή την νέα κινητικότητα στο θέμα της ονομασίας  του κράτους των Σκοπίων και του  συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2018 για το όνομα Μακεδονία ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο διακηρύττει  ότι η Μακεδονία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του Έθνους των Ελλήνων και το όνομα της  δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης εξυπηρετώντας πρόσκαιρες σκοπιμότητες.

Ευχές για το Νέο Έτος έστειλαν οι Κοσμηματοπώλες Θεσσαλονίκης

Στο ζεστό και οικείο περιβάλλον του Restaurant "Θέατρο" του Βασιλικού Θεάτρου στις 22/1/2018 ο ΣΚΩΘ πραγματοποίησε την εκδήλωση για τον εορτασμό του νέου έτους και την κοπή της πίττας του Αγίου Βασιλείου. Τυχερός της βραδιάς ήταν ο κ. Πάνος Δεληβός, που κέρδισε ένα χρυσό νόμισμα ενώ το τυχερό κομμάτι της πίττας για τους φορείς έπεσε στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλά μέλη και φίλοι του Συλλόγου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου στο μήνυμα του περίγραψε την άσχημη ψυχολογία που επικρατεί σήμερα στον κόσμο της αγοράς εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας τονίζοντας ότι "Οι Έλληνες δείχνουν να ανέχονται τα πάντα και να έχουν καταληφθεί από καταβροχθικό σύνδρομο. Αμίλητοι, κυκλοφορούν μ' ένα χαμόγελο απορίας και αμηχανίας δίχως γογγυσμό και διαμαρτυρία." Παράλληλα διέβλεψε ότι με την διατήρηση της σημερινής αναποτελεσματικής οικονομικής πολιτικής μόνο ένα τυχαίο γεγονός μπορεί να αλλάξει την σημερινή οικονομική πραγματικότητα για να συμπληρώσει ότι "Ελπίζω και εύχομαι αυτή τη τυχαιότητα να μην είναι εις βάρος της πατρίδας μας."

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Δημήτριος Χατζηβρέττας, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο Πρόεδρος του ΒΕΘ κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας της ΠΟΒΑΚΩ κ. Τριαντάφυλλος Παπαθανασίου, ο Αντιπρόεδρος της ΟΒΣΘ κ. Θεόδωρος Δάρης και η Πρόεδρος της ΣΧΑΘ κ. Ελένη Τεζαψίδου.

 

Ιστορική στιγμή για την αργυροχρυσοχοΐα τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΠΟΒΑΚΩ


Από Αριστερά ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ κ. Κωνσταντίνος Κουζούπης & o Πρόεδρος του ΣΚΩΘ κ. Πέτρος Καλπακίδης

Τα νέα της γραφεία εγκαινίασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών, στις 10/2/2018, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του κλάδου της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας. Τα νέα γραφεία της βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας εξυπηρετώντας τις διοικητικές λειτουργίες της Ομοσπονδίας. Στα εγκαίνια παραρεύθηκε ο Πρόεδρος του ΣΚΩΘ Πέτρος Καλπακίδης συνοδευόμενος από το μέλος του Συλλόγου μας κ. Χαρούλα Τσιροπούλου. Απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της ΠΟΒΑΚΩ κ. Κωνσταντίνο Κουζούπη ο κ. Καλπακίδης επεσήμανε ότι σήμερα εκπληρώνεται ένα όνειρο της Ομοσπονδίας μας για την απόκτηση ιδιόκτητων γραφείων και συμπλήρωσε ότι "Τα στελέχη της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας, οι διοικήσεις των κλαδικών συλλόγων και οι αντιπρόσωποι τους αισθάνονται ικανοποιημένοι και ενθουσιασμένοι για την απόκτηση των νέων γραφείων που έγιναν επί της προεδρία σας". Ως ενθύμιο των εγκαινίων ο Πρόεδρος του ΣΚΩΘ εκ μέρους του Συλλόγου προσέφερε, μια εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας, με την προσδοκία να είναι οδηγός στις πνευματικές και συλλογικές μας ενέργειες.

Αχαρακτήριστες οι δηλώσεις Μπουτάρη για την αλλαγή του ονόματος του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων και του Αεροδρομίου "Μακεδονία"

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη περί αλλαγής του ονόματος του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων "Μακεδονία" και του Αεροδρομίου "Μακεδονία" με το πρόσχημα να μην προκαλεί σύγχυση στους τουριστικούς επισκέπτες της πόλης μας για το εάν βρίσκονται στην Ελλάδα ή στα Σκόπια, είναι ανεπίτρεπτες και ανεδαφικές. Το μόνο που πετυχαίνει με τα λεγόμενα του ο κ. Μπουτάρης είναι να προκαλεί και να πλήττει ευθέως το πατριωτικό συναίσθημα και το εθνικό φρόνημα των ελλήνων. Ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης απορρίπτει και την παραμικρή υπόνοια αλλαγής ονόματος του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων "Μακεδονία" και του Αεροδρομίου "Μακεδονία" έστω και υπό μορφή αστεϊσμού. Πληροφορούμε τον Δήμαρχο ότι οι επισκέπτες της πόλης μας έχουν την παιδεία να αντιλαμβάνονται ότι πατούν στα χώματα της μοναδικής ελληνικής Μακεδονίας. Τα παραπάνω αναφέρει σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο ΣΚΩΘ.

Συνάντηση Εργασίας με την Αντιδήμαρχο Οικονομικών

Στην συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με αντικείμενο την συζήτηση επί τον αποτελεσμάτων της εφαρμογής του νέου προγράμματος στάθμευσης των οχημάτων στο κέντρο της πόλης. Στην συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά των επιχειρήσεων ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας, ο Αντιπρόεδρος της τοπικής Ομοσπονδίας και ο Αντιπρόεδρος της ΣΧΑΘ. Κατά την συνάντηση ο Πρόεδρος του Συλλόγου αναφερόμενος στα γενικότερα προβλήματα της αγοράς και στην ανάγκη της εύρυθμης λειτουργίας της κατέθεσε υπόμνημα τριών προτάσεων. 1) Να αυξηθεί ο χρόνος στάθμευσης των επισκεπτών από τέσσερις (4) ώρες που είναι αυτή τη στιγμή και να ταυτιστεί με το προτεινόμενο ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Ώστε να παρέχετε η δυνατότητα στον επισκέπτη-πελάτη να παραμένει στην αγορά σ' όλο το χρονικό εύρος του ωραρίου της. 2) Οι εργαζόμενοι στην αγορά να έχουν την δυνατότητα και την ευκαιρία να σταθμεύουν το οχήματα τους όπως και οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου. 3) Λαμβάνοντας υπ' όψη την οικονομική δυσπραγία που επικρατεί στην αγορά και θέλοντας να ενισχύσουμε την αγορά προτείνουμε να μειωθεί σημαντικά το ωριαίου κόστος στάθμευσης.

Νέα Διοίκηση στην  ΠΟΒΑΚΩ

Αλλαγή σκυτάλης στη Διοίκηση της ΠΟΒΑΚΩ, μετά από μια επιτυχημένη θητεία στο "τιμόνι" της Ομοσπονδίας από αξιόλογους συναδέλφους. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 11 Φεβρουαρίου 2018 και συγκροτήθηκε σε Σώμα στις 24 Φεβρουαρίου 2018 διαμορφώνεται ως εξής :

Πρόεδρος

Πέτρος Καλπακίδης

Α' Αντιπρόεδρος

Αντώνιος Πατέρας

Β' Αντιπρόεδρος

Ελένη Τεζαψίδου

Γενικός Γραμματέας

Τριαντάφυλλος Παπαθανασίου

Ταμίας

Χρυσοβαλάντης Γιαλεσάκης

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας

Ιωάννης Κορυφίδης

Αναπληρωτής Ταμίας

Λουκάς Βασδέκης

Έφορος Μητρώο

Φώτιος Κουτσοδήμας

Μέλος ΔΣ

Νικόλαος Τσαουσίδης

Μέλος ΔΣ

Πλάτων Βιλδιρίδης

Μέλος ΔΣ

Σταμάτης Μαρίνης

Μέλος ΔΣ

Σταύρος Σουρούδης

Μέλος ΔΣ

Βασίλειος Γιαμπουράς

Όραμα και στόχος τους νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας είναι να συνεχίσει επάξια τις προσπάθειες που έχουν ήδη γίνει και να εγκαινιάσει μια νέα εποχή, προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα της οικονομικής ζωής της. Βασική μέριμνα η εξωστρέφεια και η "αναδιανομή" καθηκόντων, έτσι ώστε κάθε μέλος να βάζει το δικό του "λιθαράκι" σε μια γενικότερη προσπάθεια, που βασικό μέλημά της έχει την πολυπόθητη ανάπτυξη του κλάδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά, στην ιστορία της ΠΟΒΑΚΩ, εκλέγεται πρόεδρος από τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα από το Σύλλογο Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης. Επίσης και οι τρεις αντιπρόσωποι του ΣΚΩΘ, κ. Πέτρος Καλπακίδης, Τραιντάφυλλος Παπαθανασίου, Πλάτων Βιλδιρίδης, εκλέχθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της  Ομοσπονδίας. Από τη Θεσσαλονίκη είναι όμως και κ. ο Νικόλαος Τσαουσίδης, ο οποίος προέρχεται από το Σωματείο Ωρολογοποιών Θεσσαλονίκης αλλά είναι και μέλος του ΣΚΩΘ. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί μια νέα εποχή στον ρόλο των επιχειρηματιών της Βόρειας Ελλάδας στο επαγγελματικό γίγνεσθαι του κλάδου μας και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους εμάς.     

Επιτυχημένη η Έκθεση "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ 2018"  

Πρόεδρος ΠΟΒΑΚΩ κ. Κωνσταντίνος Κουζούπης κατά την τελετή εγκαινίων

Πραγματοποιήθηκε στις 23-26/2/2018 η 31η 
Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ 2018",   στο METROPOLITAN EXPO. Η  έκθεση διοργανώθηκε από την ΔΕΘ-HELEXPO, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ). Η Ελλήνων Κόσμημα αναπτύχτηκε σε  12.000 τμ και φιλοξενήθηκαν 252 εκθέτες από την Ελλάδα, Σουηδία, Κύπρο, Ιταλία, Γερμανία, ΗΠΑ.  Στην τελετή εγκαινίων στις 23 Φεβρουαρίου  ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ- HELEXPO κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, τόνισε πως το κόσμημα έχει στην χώρα μας μία ιστορία 6.000 ετών, ενώ η «Ελλήνων Κόσμημα» είναι η μεγαλύτερη συνάντηση των επαγγελματιών του χώρου.

Συντακτική Ομάδα                                                                            
Αικατερίνη Ουζουνστεφανή  Αντιπρόεδρος ΣΚΩΘ                                              
Ευδοξία Δημολαΐδου  Γεν. Γραμματέας ΣΚΩΘ

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account