• Θεσσαλονίκη

Newsletter-Thessgold Μάιος - Ιούνιος 2018 (Τεύχος 3)

May 10, 2018

Σημείωμα Editorial

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με δεδομένη την οικονομική κατάσταση, αγωνιζόμαστε και προχωράμε με σίγουρα βήματα, γνωρίζοντας ότι το να διασφαλίσεις αυτά που ήδη πέτυχες είναι πολύ σημαντικό. Εργαζόμαστε με σθένος και ακούραστα όχι μόνο για το όφελος του συλλόγου και των μελών του αλλά για να γίνει ο κλάδος μας, γέφυρα πολιτισμού με σεβασμό, στις αξίες του τόπου μας και στην τεράστια πολιτιστική μας κληρονομιά. Είμαστε περήφανες που αγκαλιάζετε αυτή την ενημερωτική μας προσπάθεια σε ένα κλίμα λίγο πιο ελαφρύ από τις έκτακτες ενημερώσεις.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλό καλοκαίρι και θα τα πούμε και πάλι ανανεωμένοι το Σεπτέμβριο.

Με τιμή

Αικατερίνη Ουζουνστεφανή Αντιπρόεδρος ΣΚΩΘ
Ευδοξία Δημολαΐδου Γεν. Γραμματέας ΣΚΩΘ


 

Ανακοίνωση του ΣΚΩΘ εν όψει της υπογραφής συμφωνίας που παραχωρεί το όνομα Μακεδονία

Ο ΣΚΩΘ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση με το όνομα της Μακεδονίας. «Μπροστά στο ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του ονόματος της Μακεδονίας από το κράτος των Σκοπίων, που θα μεγεθύνει το επεκτατικό ιδεολόγημα του, ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης εκφράζει την έντονη ανησυχία του και αποκλείει την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας με γεωγραφικό, χρονολογικό ή άλλο προσδιορισμό, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να εξασφαλίσει την πολιτισμική ενότητα και την προάσπιση της ιστορικής αλήθειας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Εορτασμός των Προστατών της Ελληνικής Αργυροχρυσοχοΐας Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης

news3 1

Ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης τιμώντας τους προστάτες του κλάδου της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας Αγίους Κωνσταντίνο & Ελένη, τέλεσε στις 21 Μαΐου 2018 Αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Γ' Σώμα Στρατού.

Η τελετή αρτοκλασίας αποτελούσε την κεντρική εκδήλωση εορτασμού, των προστατών του κλάδου της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, της κλαδικής Ομοσπονδίας ΠΟΒΑΚΩ, που πλαισιώθηκε από τους δύο τοπικούς Συλλόγους ΣΚΩΘ και ΣΧΑΘ.

Στην αρτοκλασία παρευρέθηκαν μέλη και φίλοι του Συλλόγου, οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και ο κ. Σταύρος Καλαφάτης, o Πρόεδρος του ΒΕΘ κ. Αναστάσιος Καπνοπώλης, ο Α' Αντιπρόεδρος της ΟΒΣΘ κ. Ευάγγελος Βαλασίδης και πλήθος πιστών.

 

Επίδειξη Επαγγελματικών Δεξιοτήτων & Ικανοτήτων Σπουδαστών Αργυροχρυσοχοΐας της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Ωραιοκάστρου

news3 2Η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης κ. Ευδοξία Δημολαίδου παραρεύθηκε στην Επίδειξη Επαγγελματικών Δεξιοτήτων των σχολών μαθητείας ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης στις 24 Μαΐου 2018.

Οι σπουδαστές του τμήματος αργυροχρυσοχοΐας, σε μια λαμπρή εκδήλωση στο Βελίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης παρουσίασαν τις εξαιρετικές δημιουργίες τους μαζί με τις καθηγήτριες τους κ. Δώρα Χατζηθεοδώρου και κ. Θάλεια Θαλάση και απέσπασαν τα εύσημα των παρευρισκομένων.

Η κ. Δημολαίδου στον χαιρετισμό της επεσήμανε το υψηλό επίπεδο των επαγγελματικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων των σπουδαστών και εξήρε το έργο των εκπαιδευτικών. Επίσης τόνισε ότι από πλευράς Συλλόγου "Ο ΣΚΩΘ καθώς και τα μέλη του θα είμαστε αρωγοί των προσπαθειών σας στο δύσκολο αλλά και ταυτόχρονα δημιουργικό έργο σας".

Απεστάλη επιστολή προς τα μέλη του Συλλόγου, με την οποία τους ενημερώνουμε ότι συμφώνα με ανακοίνωση του Ε.Σ.Θ. η ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος είναι αργία.

 

 

Σπουδαστές της ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ Ωραιοκάστρου τμήματος αργυροχρυσοχοΐας, Γ.Γ. ΣΚΩΘ κ. Ευδοξία Δημολαΐδου, Καθηγήτρια ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ Ωραιοκάστρου τμήματος αργυροχρυσοχοΐας, κ. Θάλεια Θαλάση

Ο ΣΚΩΘ στις Κινητοποιήσεις για τα Αντιαναπτυξιακά μέτρα της Κυβέρνησης

Το παρόν έδωσε ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης στην πανεθνική κινητοποίηση, που διοργάνωσε η ΓΣΕΒΕΕ αντιδρώντας στην επιβολή κυβερνητικών οικονομικών μέτρων για το 2019, μπροστά στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

news3 3

Πέτρος Καλπακίδης Πρόεδρος ΣΚΩΘ, Γιώργος Τζορμπατζηκωστής Φοροτεχνικός, Κωνσταντίνος Ιακώβου Πρόεδρος της Ένωσης Καπνοπωλών

news3 4Μετά από πρόσκληση της ΕΣΗΕΑ, στις 8 Ιουνίου 2018 η Γενική Γραμματέας Ευδοξία Δημολαΐδου και η Αντιπρόσωπος της ΟΒΣΘ κ. Χαρά Τσιροπούλου, παραυρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Ιγνατίου και του Κώστα Παπαντωνίου "Οι έξι θάνατοι του Τζωρτζ Πολκ". Οι δύο συγγραφείς 70 χρόνια μετά ερευνούν τη δολοφονία του Αμερικάνου δημοσιογράφου που έγινε τον Μάιο του 1948 στη Θεσσαλονίκη. Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, δέχτηκε στο γραφείο τις δύο εκπροσώπους του Συλλόγου μας και χάρισε και υπέγραψε " με σεβασμό" προς το ΣΚΩΘ, το βιβλίο με τίτλο "ΠΟΛΕΜΟΣ Α.Ε." CARTOONFAIR 2018 ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΩΝ.

Στις 13/6/2018 η Γενική Γραμματέας ΣΚΩΘ κ. Ευδοξία Δημολαίδου παραυρέθηκε ως εκπρόσωπος του Συλλόγου στην Επιτροπή Αξιολόγησης Πτυχιακών Εργασιών Σχολικού Έτους 2017-2018 της ειδικότητας αργυροχρυσοχοΐας της ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ Ωραιοκάστρου με θέμα το χόμπι. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής υποδέχτηκαν ο υποδιευθυντής της ΕΠΑΣ κ. Μπίκος Ιωάννης και η καθηγήτρια των παιδιών η κ. Θάλεια Θαλάση. Η αξιολόγηση των πτυχιακών εργασιών ήταν δύσκολη καθότι το επίπεδο των σπουδαστών ήταν αρκετά υψηλό τόσο τεχνικά, όσο και από άποψη έμπνευσης σε συνδυασμό με τον ευφάνταστο τρόπο παρουσίασης ανέφερε η κ. Δημολαΐδου.

news3 5

 

news3 6Στις 28 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ Ωραιοκάστρου η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της. Τον ΣΚΩΘ εκπροσώπησε η Γεν. Γραμματέας κ. Ευδοξία Δημολαΐδου  και βράβευσε τον σπουδαστή του τμήματος αργυροχρυσοχοΐας Απόστολο Χατζή οποίος απέσπασε το δεύτερο βραβείο πτυχιακής εργασίας για το έτος 2017-2018 με θέμα του "Χόμπι".

Ο Σύλλογος απένειμε στον σπουδαστή έναν πάπυρο και χρηματικό ποσό η παράδοση του οποίου θα λάβει χώρα στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου στις 12 Ιουλίου 2018. Στο χαιρετισμό της η Γενική Γραμματέας του ΣΚΩΘ κ. Ευδοξία Δημολαίδου μεταξύ άλλων τόνισε: "Ο ΣΚΩΘ ως συλλογικό όργανο αποτελεί τον βασικό φορέα των αξιών της επιχειρηματικότητας και της προόδου. Εκφράζει προβληματισμούς που αφορούν το συλλογικό μας μέλλον. Με σκοπό την αναγνώριση και την στήριξη των προσπαθειών, τόσο των εκπαιδευτικών, όσο και του σπουδαστή Απόστολου Χατζή, εκφράζουμε την ελπίδα πως τα παιδιά έχουν τη δύναμη να αγωνισθούν για κάτι καλύτερο"

Συντακτική Ομάδα           

Αικατερίνη Ουζουνστεφανή  Αντιπρόεδρος ΣΚΩΘ              
Ευδοξία Δημολαΐδου  Γεν. Γραμματέας ΣΚΩΘ

skoth banner 2023
skoth banner

Ενημερωτικό Δελτίο / Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου τώρα στο ενημερωτικό μας δελτίο και μάθε πρώτος τα νέα μας!

Ημερολόγιο

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Επικοινωνία

Φραγκίνη 5, 546 24 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310239376
goldclubskvu[at]gmail.com

Μείνετε Συντονισμένοι!

facebook youtube

gr flag

Αναζήτηση

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account