• Θεσσαλονίκη

Newsletter-Thessgold Ιούλιος - Αύγουστος 2018 (Τεύχος 4)

July 09, 2018

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ο ερχομός του φθινοπώρου σηματοδοτεί αλλαγές τόσο στον καιρό, όσο και στη διάθεσή μας για τη λήψη νέων στρατηγικών στον επαγγελματικό τομέα για τον επερχόμενο χειμώνα.

Είμαστε περήφανοι που κρατάτε στα χέρια σας το 4ο τεύχος με τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα που πέρασε αλλά και μια μικρή γεύση από αυτά ...........που θα ακολουθήσουν!!!!

Με τιμή

Αικατερίνη Ουζουνστεφανή Αντιπρόεδρος ΣΚΩΘ


 Η Συμφωνία Παραχώρησης του Ονόματος Μακεδονία Απασχόλησε την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης

Τα πεπραγμένα της Διοίκησης του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκαν στην Τακτική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου 2018 στην αίθουσα της συνεδριάσεως της ολομέλειας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης,

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Πέτρος Καλπακίδης αναφέρθηκε στην συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και της κρατικής οντότητας των Σκοπίων για την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια και τόνισε «17 Ιουνίου 2018 η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε δια του Υπουργού της των Εξωτερικών συμφωνία με την οποία παραχώρησε το όνομα Μακεδονία στο κράτος των Σκοπίων και μετέτρεψε μια εκκρεμότητα έως τώρα σε πρόβλημα γεωπολιτικό με απρόβλεπτες αρνητικές συνέπειες, στο ιστορικό αύριο, για τον ελληνισμό και πλήγωσε την περηφάνια των Ελλήνων».

Επιπλέον επεσήμανε τα προβλήματα που θα προκύψουν σε πολλές επιχειρήσεις της Ελλάδος που έχουν τον όρο Μακεδονία ή το επίθετο Μακεδονία στις επωνυμίες ή στα εμπορικά σήματα και σε ονομασίες προϊόντων τους ή στην ένδειξη προέλευσης των προϊόντων τους θέτοντας ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με τις προστατευόμενες ονομασίες προέλευσης, τα ειδικά παραδοσιακά προϊόντα εγγυημένα και με τις προστατευόμενες γεωγραφικές ενδείξεις.

Την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου τίμησαν με την παρουσία τους ο Α' Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δημήτριος Βαργιάμης, και η Πρόεδρος της ΣΧΑΘ, κ. Ελένη Τεζαψίδου.

news4 1

Ο ΣΚΩΘ επιβραβεύει τις εκπαιδευτικές προσπάθειες

Ο ΣΚΩΘ στο περιθώριο της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του βράβευσε τον σπουδαστή Απόστολο Χατζή απόφοιτο του τμήματος αργυροχρυσοχοΐας της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Ωραιοκάστρου, ως επιβράβευση της σπουδαστικής του προσπάθειας με την οποία απέσπασε το δεύτερο βραβείο στην αξιολόγηση των πτυχιακών εργασιών 2017-2018 με θέμα το "Χόμπι". Η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου κ. Ευδοξία Δημολαίδου παρέδωσε στον σπουδαστή ένα πάπυρο και χρηματικό ποσό αξίας εξήντα ευρώ (60€).

news4 2

 

Συμπαράσταση της ΠΟΒΑΚΩ στους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής

Η κλαδική Ομοσπονδία Κοσμηματοπωλών και Ωρολογοπωλών μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική στις 23 Ιουλίου κατέθεσε στον Ερυθρό Ελληνικό Σταυρό το ποσό των 1.000 ευρώ υπέρ των πυροπλήκτων και εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναγράφονται μεταξύ άλλων τα εξής : "Στεκόμενοι με σεβασμό απέναντι στον πόνο των συνάνθρωπων μας στην Ανατολική Αττική και προβληματισμό για τα λάθη που οδηγούν στο να θρηνούμε απώλειες ανθρωπίνων ζωών, περιουσιών και φυσικού κεφαλαίου διαχρονικά ανά την Ελλάδα, καλούμε το Ελληνικό κράτος να μεριμνήσει για την επούλωση, όσο δυνατόν, των πληγών που άφησε αυτή η καταστροφή και για τις απαραίτητες διοικητικές και άλλες ενέργειες που θα θωρακίσουν την πατρίδα μας".

Κλαδικά Προβλήματα Αργυροχρυσοχοΐας

Τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και την τοπική αγορά κατέθεσε ο ΣΚΩΘ με υπόμνημα 12 σημείων που συνέταξε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου κ. Πλάτων Βιλδιρίδης στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Αναλυτικότερα στο υπόμνημα αναφέρονται τα εξής σημεία :

1. Αναδουλειά και χαμηλό εισόδημα των Ελλήνων

2. Πολύ υψηλή και μη ανταποδοτική φορολογία σε όλα

3. Ανυπαρξία χρηματοδότησης

4. Πολύ υψηλά επιτόκια στα λιγοστά δάνεια που υπάρχουν

5. Ανυπαρξία προστασίας των περιουσιών των συναδέλφων από τράπεζες κλπ δανειστές

6. Μη ανταποδοτικές ασφαλιστικές εισφορές

7. Απαράδεκτη συγκοινωνία μέσων μαζικής μεταφοράς και ανυπαρξία χώρων στάθμευσης

8. Δρόμοι και πεζοδρόμια γεμάτοι σκουπίδια στο κέντρο της πόλης και όχι μόνο

9. Παρατημένα αξιοθέατα και χώροι π.χ. ρολόι Αριστοτέλους

10. Συνεχώς υποβαθμιζόμενη εκπαίδευση

11. Αθέμιτος ανταγωνισμός από πωλήσεις από απόσταση μέσω διαδικτύου και τηλεόρασης λόγω απουσίας κανόνων και ελέγχου

12. Ανεπαρκής διαχείριση μεταναστών και προσφύγων

news4 4

Η πόλη της Θεσσαλονίκης γιορτάζει. Με βασικά χαρακτηριστικά την εξωστρέφεια, τον διεθνή «αέρα», την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την ψυχαγωγία θα ανοίξει τις πύλες της η 83η ΔΕΘ στις 8 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 16 του ίδιου μήνα θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών με τις δεκάδες εκδηλώσεις και θεματικές ενότητές της. Με περισσότερους από 1.500 εκθέτες και πλήρη εκθεσιακή κάλυψη, στεγασμένου και υπαίθριου χώρου, η 83η ΔΕΘ αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη της δεκαετίας.

Η φετινή διοργάνωση θα είναι η πλέον διεθνοποιημένη των τελευταίων ετών, με την παρουσία των ΗΠΑ ως Τιμώμενης Χώρας να δίνει τον τόνο των διεθνών συμμετοχών.

Συμμετέχοντας στην 83η ΔΕΘ τα μέλη του Συλλόγου μας κυρίες Εύη Δημολαίδου και Χαρούλα Τσιροπούλου θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους στο περίπτερο 3 σταντ 6. Τους ευχόμαστε επαγγελματική πρόοδο.

"Χρυσανέμη" 2018

Πιστοί στο ραντεβού τους τα μέλη του ΣΚΩΘ, διοργανώνουν για έβδομη συνεχή χρονιά την εκδήλωση "Χρυσανέμη".

Η εκδήλωση που είναι ανοικτή σε μέλη, φίλους και συνεργάτες του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί στο Shark bar-restaurant την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στις 21:00.

xorhgoi

skoth banner 2023
skoth banner

Ενημερωτικό Δελτίο / Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου τώρα στο ενημερωτικό μας δελτίο και μάθε πρώτος τα νέα μας!

Ημερολόγιο

« Μάρτιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Επικοινωνία

Φραγκίνη 5, 546 24 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310239376
goldclubskvu[at]gmail.com

Μείνετε Συντονισμένοι!

facebook youtube

gr flag

Αναζήτηση

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account