Print this page

Newsletter-Thessgold Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2018 (Τεύχος 5)

September 09, 2018

Σημείωμα Editorial

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Πρωταγωνιστές αυτού του τεύχους η καλοκαιρινή εκδήλωση του συλλόγου μας "Χρυσανέμη" που πραγματοποιήθηκε σε κοσμικό χώρο, και η 33η Kosmima η ετήσια έκθεση του κλάδου στην πόλη μας!! Έτσι ώστε με την προβολή του ελληνικού κοσμήματος να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανοίγματος σε αγορές και του εξωτερικού. Με στόχο την γενικότερη ωφέλεια του κλάδου, ενισχύθηκε για άλλη μια φορά ο θεσμός του 29ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος όπου σπουδαστές και επαγγελματίες παρουσίασαν την έμπνευση τους με θέμα .... Cinetic art

Με τιμή

Αικατερίνη Ουζουνστεφανή Αντιπρόεδρος ΣΚΩΘ
Ευδοξία Δημολαΐδου Γεν. Γραμματέας ΣΚΩΘ


 Απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών

Συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στις 8/9/2018 στην περιοχή του Λευκού Πύργου για να εκφραστεί η αντίθεση στην συμφωνία των Πρεσπών η οποία δίνει στο κράτος των Σκοπίων το όνομα "Βόρεια Μακεδονία" συμμετείχε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Πέτρος Καλπακίδης, ο οποίος τόνισε τα εξής : "Η συμφωνία των Πρεσπών που ονομάζει το κράτος των Σκοπίων "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας" αποτελεί υποχώρηση της Ελλάδας και πηγή μελλοντικών προβλημάτων. Ο επεκτατισμός του κράτους των Σκοπίων μέσω της εθνικότητας και γλώσσας είναι τα σοβαρότερα. Επιπλέον είναι βέβαιο ότι ο γεωγραφικός προσδιορισμός "βόρεια" θα παραλείπεται και θα χρησιμοποιείται η ονομασία "Μακεδονία" από τους κατοίκους του κράτους των Σκοπίων. Παράλληλα η αλλαγή των ονομασιών των κρατικών οργανισμών, εμπορικών οίκων και προϊόντων που έχουν το όνομα "Μακεδονία" θα εγείρει πολλή σοβαρά ζητήματα.

news5 1

Από αριστερά ο κ. Κώστας Γαβριηλίδης πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Βεροίας και ο κ. Πέτρος Καλπακίδης Πρόεδρος ΣΚΩΘ παρόντες στο συλλαλητήριο μπροστά από το άγαλμα του Φιλίππου Β'

 

ΧΡΥΣΑΝΕΜΗ 2018

"Σημασία έχει με ποιον γεύεσαι το κρασί"

news5 2Πιστοί στο ραντεβού της "Χρυσανέμη", του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης συναντήθηκαν πολλά μέλη, φίλοι του Συλλόγου και πρόσωπα της αγοράς. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σ' ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον σε γνωστό χώρο στο Καραμπουρνάκι Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Πέτρος Καλπακίδης επεσήμανε ότι: "Ο Σύλλογος συνεχίζει να πραγματοποιεί τον θεσμό της "Χρυσανέμης", μια συγκέντρωση μελών του Συλλόγου αλλά και του βιοτεχνικού κόσμου, σε πείσμα της υφιστάμενης άσχημης οικονομικής κατάστασης, σφυρηλατώντας την αλληλεγγύη ανάμεσα στους ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας. Στην σημερινή μας εκδήλωση δεν έχει σημασία τι κρασί θα γευτούμε αλλά με ποιούς θα το γευτούμε και θα το γευτούμε με τους δικούς μας ανθρώπους".

Στην εκδήλωση παραρεύθηκαν, ο τ. Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Γιώργος Ορφανός, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΕΘ κ. Κλεόβουλος Θεοτόκης, ο Α' Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δημήτριος Βαργιάμης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ιακώβου, ο Α' Αντιπρόεδρος της ΟΒΣΘ κ. Ευάγγελος Βαλασίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελής Φιλιππίδης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ζαχαροπλαστών κ. Μάριος Παπαδόπουλος, η Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Αισθητικών Β. Ελλάδος κ. Φωτεινή Κλιάνη, η Πρόεδρος της Συντεχνίας Χρυσοχόων Αργυροχόων Θεσσαλονίκης κ. Ελένη Τεζαψίδου, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ωρολογοποιών Θεσσαλονίκης κ. Αντώνης Τρύφων.

 

Τελετή Απονομής Βραβείων & Επαίνων

Σε μια σεμνή και λιτή τελετή, πραγματοποιήθηκε η απονομή βραβείων και επαίνων του 29ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, με θέμα "Η Κινητική Τέχνη στο Κόσμημα", στo πλαίσιο της Διεθνής Έκθεσης Κοσμήματος "KOSMIMA" 2018.

H Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Αικατερίνη Ουζουνστεφανή απένειμε έπαινο στην σπουδάστρια κ. Malinen Virpi της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών, κ. Πέτρος Καλπακίδης, απευθυνόμενος στους σπουδαστές, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό τόνισε ότι «στον διαγωνισμό σήμερα, μέσα από την καλλιτεχνική έμπνευση και τη δημιουργική επιδεξιότητα, κατατέθηκε η υπόσχεση των νέων σπουδαστών, η οποία δικαιώνει τις ελπίδες που τρέφουμε οι παλαιότεροι για τους αυριανούς συναδέλφους μας».

news5 3

Από αριστερά η σπουδάστρια αργυροχρυσοχοΐας Malinen Virpi παραλαμβάνει τον έπαινο από την Αντιπρόεδρο του ΣΚΩΘ κ. Αικατερίνη Ουζουνστεφανή.

Παρουσίαση Σύγχρονων Συστημάτων Προστασίας

Ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης στην προσπάθεια του για συνεχή ενημέρωση των μελών του σε θέματα, που αφορούν τον κλάδο πραγματοποίησε εκδήλωση, με θέμα "Παρουσίαση Αναβάθμισης Χρηματοκιβωτίων & Συστημάτων Ασφαλείας".

news5 4

Η εκδήλωση είχε σκοπό να ενημερωθούν τα μέλη και οι επισκέπτες της "KOSMIMA" 2018 στα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας ώστε να προστατεύσουν την περιουσία τους, από τους συνεχείς κινδύνους που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους. Τα νέα συστήματα παρουσιάστηκαν από την εταιρεία TIGER SAFES του κ. Ιωάννη Μπάπκα.

Η παρουσία μελών του Συλλόγου και επισκεπτών της έκθεσης ανέδειξε το έντονο ενδιαφέρον των παρευρισκομένων και επιβεβαίωσε την επιτυχία της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Σωματείου Κοσμηματοπωλών & Ωρολογοποιών Ν. Πιερίας κ. Χρήστος Εξίζογλου.

Ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης απευθύνει θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές και επισκέπτες της έκθεσης.

 

Θετικό το Πρόσημο για την 33η Διεθνή Έκθεση Κοσμήματος "KOSMIMA" 2018

Με την συμμετοχή του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε η 33η Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος και Ωρολογίου "KOSMIMA" 2018, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από 20 έως 22 Οκτωβρίου 2018, που αποτέλεσε κόμβο συνάντησης των επιχειρηματιών του κλάδου της αργυροχρυσοχοΐας. Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών και του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης, κ. Πέτρος Καλπακίδης, επεσήμανε την αυξημένη επισκεψιμότητα της έκθεσης η οποία προκαλεί επιχειρηματικές προσδοκίες.

news5 5
Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ, κ. Πέτρος Καλπακίδης, με τους σπουδαστές, τους καθηγητές κ. Θαλάση και κ. Μπίκο της ΕΠΑΣ Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, την Γενική Γραμματέα του ΣΚΩΘ κ. Ευδοξία Δημολαίδου, στο stand της ΠΟΒΑΚΩ

Την έκθεση επισκέφθηκαν οι μαθητές της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας ΕΠΑΣ Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, τους οποίους μετά την ξενάγησή τους, υποδέχθηκε στο stand της ΠΟΒΑΚΩ, ο Πρόεδρος κ. Καλπακίδης, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις προοπτικές του χώρου του κλάδου της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας.

Ελληνικό Νόμισμα - Το χρήμα στην ροή του χρόνου"

news5 6

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εικαστική έκθεση της συναδέλφου και μέλους του ΣΚΩΘ, κ. Άννας Βιλδιρίδου-Μακρή με θέμα "Ελληνικό Νόμισμα" λειτουργεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης από 31/10/2018 έως 15/12/2018.

Τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 31/10/2018 παρουσία πολλών φίλων των εικαστικών τεχνών.

 

 

 

 

 

Έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2018 η εξαμηνιαία έκθεση οικονομικού κλίματος για τις μικρές επιχειρήσεις.

news5 7

news5 8

 

 

 

 

 

 

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account