• Θεσσαλονίκη

Η θέση του ελληνικού κοσμήματος στην αγορά  της Θεσσαλονίκης    

February 28, 2023

Η θέση του ελληνικού κοσμήματος στην αγορά  της Θεσσαλονίκης                                                     

 της Αντιπροέδρου του ΣΚΩΘ κ. Κατερίνας Ουζουνστεφανή

 

  Άκρως αισιόδοξα, αν και συγκρατημένα, είναι τα μηνύματα που λάβαμε από το αγοραστικό κοινό κατά τη φετινή εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, ειδικά, μετά από δύο χρόνια κατά τα οποία η πανδημία είχε ακινητοποιήσει την αγορά κοσμήματος και ωρολογίου. Το βλέμμα του εμπορικού κόσμου, τώρα, στρέφεται στην εορτή των ερωτευμένων, η οποία θα ωθήσει το κοινό προς την αγορά.

Προηγήθηκε ο σημαντικός δείκτης ανάπτυξης, που καταγράφηκε με τον τουρισμό το 2022. Οι αριθμοί μαρτυρούν όχι μόνο την επισκεψιμότητα στη χώρα μας, αλλά και τη σημαντική αύξηση στους τζίρους μας. Συγκεκριμένα,η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη, η οποία προσφέρεται για τους επισκέπτες, που επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα την ενδιαφέρουσα ιστορία της και το φυσικό της περιβάλλον.

Όλα τα παραπάνω συντελούν με τον τρόπο τους στην ανάπτυξη του ενδιαφέροντος για τη χώρα μας. Ωστόσο, δεν αποτελούν λόγο να επαναπαυόμαστε. Η Θεσσαλονίκη παραμένει ένας τόπος, που υστερεί ως προς την προώθησή της. Οι τοπικές αρχές, αλλά και η κεντρική πολιτική εξουσία, οφείλουν να την αναδείξουν σε κορυφαίο προορισμό. Να φροντίζουν τη φυσική της ομορφιά, τις υποδομές της και να διαφυλάττουν την κουλτούρα της.

Επίσης, ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης συμβάλλει συνεχώς στις προσπάθειες της Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών να στρέψει το ενδιαφέρον των αγοραστών στο ελληνικό κόσμημα, ως προϊόν με βαριά ιστορική ταυτότητα και παρουσία 6.000 ετών. Ως επιχειρηματίες έχουμε χρέος να το αναδείξουμε και να προτρέψουμε το καταναλωτικό κοινό να επιλέγει κοσμήματα ελλήνων δημιουργών και να προτιμά για τις αγορές του κοσμηματοπωλεία που έχουν το σήμα του συλλόγου στις προθήκες τους.

Ας μην ξεχνάμε ότι το κόσμημα αποτελεί σημαντικό φορέα πολιτισμού. Όσοι εμπνέονται από τη λάμψη του και επιθυμούν να ακολουθήσουν επαγγελματικά αυτή τη διαδρομή, δικαιούνται να έχουν πρόσβαση στην ανώτερη γνώση του. Εμείς οι επαγγελματίες επιδιώκουμε την ένταξή του κοσμήματος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ως αποκλειστικό αντικείμενο σπουδών. Παράλληλα, καταστηματάρχες και τεχνίτες δεν παύουμε να διεκδικούμε την κατάργηση του φόρου πολυτελείας. Για όλους εμάς αποτελεί φλέγον ζήτημα, που πρέπει να διευθετηθεί χωρίς επιπλέον καθυστερήσεις. Είμαστε πάντα επιφυλακτικοί ως προς την πορεία της οικονομίας. Όμως, διατηρούμε την αισιοδοξία μας, ότι η πολιτεία θα σεβαστεί τις ανάγκες του κλάδου, προς την ικανοποίηση επαγγελματιών και καταναλωτών.

skoth banner

Ενημερωτικό Δελτίο / Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου τώρα στο ενημερωτικό μας δελτίο και μάθε πρώτος τα νέα μας!

Ημερολόγιο

« Ιούνιος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Επικοινωνία

Φραγκίνη 5, 546 24 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310239376
goldclubskvu[at]gmail.com

Μείνετε Συντονισμένοι!

facebook youtube

gr flag

Αναζήτηση

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account