• Θεσσαλονίκη
Χαιρετισμός 23ου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος Χαιρετισμός 23ου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος

Χαιρετισμός 23ου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος

October 12, 2012

Χαιρετισμός του Προέδρου του Συλλόγου  Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης

κ. Πέτρου Καλπακίδη

   23ου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος

Ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης καθώς και ο κλάδος της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας εκδηλώνοντας την βούλησή τους να τιμήσουν τα Ελευθέρια της Θεσσαλονίκης αφιέρωσαν τον φετινό Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος στην πόλη που γεννήθηκε.                      

Το επετειακό θέμα του διαγωνισμού "100 Χρόνια Ελεύθερης Θεσσαλονίκης" προσφέρει την ευκαιρία στους σπουδαστές να προβάλλουν το διαχρονικό μεγαλείο της πόλης μέσα από ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της κουλτούρας της, την Τέχνη.  

Τα έργα συνενώνουν σαν κινηματογραφική ταινία θεματικές θεωρήσεις της πόλης από όλες σχεδόν τις διαχρονικές περιόδους. Οι καμάρες. οι κόγχες τα ψηφιδωτά και όλα τα διαχρονικά γνωρίσματα της πόλης αποτελούν κυρίαρχα στοιχεία των έργων, αναδεικνύοντας τις δεσπόζουσες αρχιτεκτονικές σχεδιαστικές, πολιτιστικές, κοινωνικές και ποιητικές εκφάνσεις της πόλης μας. Οι σπουδαστές μέσα από την καλλιτεχνική τους προσπάθεια επιχείρησαν ανοίγοντας διάλογο με τον οικείο περιβάλλοντα χώρο της πόλης να στοιχειοθετήσουν τη φυσιογνωμία της συνθέτοντας από τα κεφάλαια της ιστορικότητάς της, το συμβολισμό των Ελευθέριων της Θεσσαλονίκης.  Πιστεύω ότι ο 23ος Διαγωνισμός Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος θα περάσει στην ιστορία ως μια επιτυχημένη προσπάθεια απόδοσης σεβασμού και τιμής στην πόλη της Θεσσαλονίκης.                                                          

Εύχομαι το 2012 να αποτελέσει το ορόσημο μιας ανανεωμένης λαμπρής πορείας του διαγωνισμού, που θα καθοδηγεί τα επιτεύγματα του κλάδου της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας και θα συμβάλει στην εκπλήρωση του πολιτισμικού οράματος της Θεσσαλονίκης.

Ενημερωτικό Δελτίο / Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου τώρα στο ενημερωτικό μας δελτίο και μάθε πρώτος τα νέα μας!

Ημερολόγιο

« Ιούλιος 2020 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Επικοινωνία

Φραγκίνη 5, 546 24 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310239376
goldclubskvu[at]gmail.com

Μείνετε Συντονισμένοι!

facebook youtube

gr flag

Αναζήτηση

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account