• Θεσσαλονίκη
Χαιρετισμός 24ου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος    Χαιρετισμός 24ου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος  

Χαιρετισμός 24ου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος  

October 10, 2013

Χαιρετισμός του Προέδρου του Συλλόγου  Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης

κ. Πέτρου Καλπακίδη

24ου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος

 Ο Διαγωνισμός Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος συνεχίζει να προσφέρει την πολύτιμη συνδρομή του στον κλάδο της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας. Αφενός αποτελεί τον στίβος, στον οποίο οι σπουδαστές ξεδιπλώνουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες μέσα από τις δημιουργίες των σχεδίων κοσμήματος και αφετέρου αναδεικνύουν το πνευματικό φορτίο της ελληνικής αργυροχρυσοχόους. Ένα φορτίο με ιδιαίτερη αξία γιατί απαλλαγμένα πλήρως από την παμφολυγική πραγματικότητα, συμμετέχει στο σημερινό, αναγκαίο επαναπροσδιορισμό του αξιακού μας συστήματος.

Οι "Θαλασσογραφίες" παραπέμπουν στις εναλλαγές της απεραντοσύνης του γαλάζιου από την γαλήνη στην τρικυμία και το αντίστροφο προσφέροντας τη δυνατότητα στους σπουδαστές και στους επαγγελματίες του χώρου να εκφραστούν μέσα από τη δημιουργία του κοσμήματος. Να σμιλέψουν και να αποκαλύψουν μυστικά όχι μόνο  από τον βυθό της θάλασσας αλλά και από κάθε τι που ζει από την αλμύρα της. Ένα πολύτιμο κράμα πολιτισμού, πλούτου και ζωής.

Τα έργα χαρακτηριζόμενα από τις ευέλικτες φόρμες, τις ανάλαφρες γραμμές και τις ατέρμονες κινήσεις των κυμάτων αναδεικνύουν την εφαρμογή του πρωταρχικού κανόνα της τέχνης, που θέλει να προκαλεί την αισθητική απόλαυση αλλά και τη συγκίνηση στον παρατηρητή.

Απευθύνω θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές που συνέβαλλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση του 24ου  Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος. Διαβεβαιώνω ότι ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης πιστεύοντας στην εκπαίδευση και στην καινοτομία, θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες των σπουδαστών, ώστε να βλέπει μέσα από τα μάτια τους, στο παρόν, το μέλλον της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας.

 

Ενημερωτικό Δελτίο / Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου τώρα στο ενημερωτικό μας δελτίο και μάθε πρώτος τα νέα μας!

Ημερολόγιο

« Ιούλιος 2020 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Επικοινωνία

Φραγκίνη 5, 546 24 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310239376
goldclubskvu[at]gmail.com

Μείνετε Συντονισμένοι!

facebook youtube

gr flag

Αναζήτηση

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account