• Θεσσαλονίκη
Χαιρετισμός 27ου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος Χαιρετισμός 27ου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος

Χαιρετισμός 27ου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος

October 10, 2016

 Χαιρετισμός του Προέδρου του Συλλόγου  Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης

κ. Πέτρου Καλπακίδη

27ου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος

Στο σημερινό δυσμενές οικονομικό περιβάλλον της πατρί­δας μας μέσα στο οποίο έχει λασπώσει η επιχειρηματικό­τητα και η πραγματική οικονομία, η τέχνη προβάλλει ως αναλαμπή αισιοδοξίας για την έξοδο μας από αυτή την κα­τάσταση και συντελεί στην εύρεση του προσανατολισμού της πορείας προς τη δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας.

Για την Ελληνική αργυροχρυσοχοΐα, που το συστατικό της στοιχείο είναι η τέχνη, είναι ευτυχές το γεγονός να διαθέ­τει στους κόλπους της το Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχε­δίου Κοσμήματος. Ένα γεγονός, που δεν υποτάσσεται σε καθεστωτικές αντιλήψεις ολοκληρωτικής οικονομίας.Ένα γεγονός, που διατηρεί την ελευθερία του πνεύματος και αναδεικνύει την προσωπική προσπάθεια και στη συνέ­χεια την προσφέρει στην αισθητική αντίληψη του κοινού.

Είναι συναρπαστικό να βλέπει κανείς τις προσωπικές σχεδι- αστικές προσπάθειες των νέων σπουδαστών και επαγγελ- ματιών της αργυροχρυσοχοϊας να προσπαθούν να πετύ- χουν, να ανακαλύψουν την σωστή αρμονία. Οι σπουδαστές έδωσαν ότι μπόρεσαν στα έργα τους, σχεδιάζοντας κο­σμήματα και κέρδισαν το δικαίωμα να ζητήσουν από εμάς, τους ανθρώπους της εφαρμοσμένης αργυροχρυσοχοϊας, να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι θέλησαν να κά­νουν και να μετατρέψουμε την ιδέα τους σε καλλιτέχνημα.

0 Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσα­λονίκης αγκαλιάζοντας γονικά τον Διαγωνισμό με πνεύμα συλλογικότητας, θα συνεχίσει να είναι αρωγός στην μελ­λοντική του διαδρομή και ανάπτυξη.

Απευθύνοντας θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό για την προσπάθεια τους, εύχομαι ο Διαγωνισμός να αποτελέσει σημαντικό σταθμό στην καλλιτεχνική τους πορεία.

Ενημερωτικό Δελτίο / Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου τώρα στο ενημερωτικό μας δελτίο και μάθε πρώτος τα νέα μας!

Ημερολόγιο

« Ιούλιος 2020 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Επικοινωνία

Φραγκίνη 5, 546 24 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310239376
goldclubskvu[at]gmail.com

Μείνετε Συντονισμένοι!

facebook youtube

gr flag

Αναζήτηση

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account