• Θεσσαλονίκη
Χαιρετισμός 28ου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος Χαιρετισμός 28ου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος

Χαιρετισμός 28ου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος

October 10, 2017

Χαιρετισμός του Προέδρου του Συλλόγου  Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης

κ. Πέτρου Καλπακίδη

28ου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος

Στους χαλεπούς καιρούς της ελληνικής πραγματικότητας, που τα πάντα καταρρέουν, οι αξίες μηδενίζονται και οι αρχές αποδομούνται η τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας συνεχίζει την μοναχική της πορεία αναμένοντας την επαναπροσέγγιση από τη χαμένη αισθητική κοινωνική αντίληψη και συμπεριφορά.

Σε τέτοιες στιγμές η αντίθεση ανάμεσα στις αμοραλιστικές συμπεριφορές, που καθεστωτικά καθιερώνονται και στο ακτινοβόλο και ελπιδοφόρο κόσμο της τέχνης και της παράδοσης αρχίζει να είναι συνταρακτική.

Τα έργα, που παρουσιάστηκαν στον 28ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος με θέμα "Μαζί για πάντα" αποδεικνύουν ότι οι δημιουργοί τους είναι απόλυτα ελεύθεροι να σχεδιάζουν κατά την έμπνευση τους και να μεταφέρουν τα πιο απίθανα οράμα τους σε υλικά της επιλογής τους.

Τα σχέδια χαρακτηρίζονται από την εντυπωσιακή μοναδικότητα των γραμμών, που δημιουργούν ένα δυναμικό σχεδιαστικό αποτέλεσμα, ενώ κινούνται μακριά από την παροδική κοινωνική συνήθεια, που τα θέλει να είναι παρελκόμενο ενδυματολογικής παρουσίασης, αναδεικνύοντας τον πνευματικό συμβολισμό τους.

Στην συμβολική διάσταση τα σχέδια των βερών εκπέμπουν μια δυναμική και πολυσυμβολική πραγματικότητα φορτισμένη από ιδανικά και συγκινησιακές αξίες, που τεκμηριώνει την επιθυμία για ουσιαστική σύζευξη της γυναίκας και του άντρα, εξάρωντας παράλληλα, την μεγαλοπρέπεια του ερωτικού συναισθήματος.

Στο στελεχικό δυναμικό της ΔΕΘ-HΕLEXPO εκφράζω τις ευχαριστίες μου για την υποστήριξη στην πραγματοποίηση του Διαγωνισμού.

Στους σπουδαστές και επαγγελματίες του κλάδου απευθύνω θερμά συγχαρητήρια για την σχεδιαστική τους προσπάθεια και ευελπιστώ ότι το γοητευτικό ερέθισμα του νου και των αισθήσεων, που προκάλεσαν τα έργα τους, θα συμβάλλει στην οικοδόμηση του μέλλοντος της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας.

Ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών  Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης  επιτελώντας το εκπαιδευτικό του καθήκον θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την ενδυνάμωση και ανάπτυξη του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Κοσμήματος.

Ενημερωτικό Δελτίο / Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου τώρα στο ενημερωτικό μας δελτίο και μάθε πρώτος τα νέα μας!

Ημερολόγιο

« Ιούλιος 2020 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Επικοινωνία

Φραγκίνη 5, 546 24 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310239376
goldclubskvu[at]gmail.com

Μείνετε Συντονισμένοι!

facebook youtube

gr flag

Αναζήτηση

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account