• Θεσσαλονίκη

Ιστορία

  Ιστορία

Ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης αποτελεί μια πρωτοβάθμια επαγγελματική οργάνωση με έδρα την Θεσσαλονίκη, που ιδρύθηκε το 1925 από έναν πυρήνα περίπου 30 κοσμηματοπωλών, ωρολογοποιών και αργυροχρυσοχόων, οι οποίοι  από πολύ νωρίς διέκριναν την ανάγκη συλλογικής προσπάθειας για την επίτευξη κλαδικών στόχων. Ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) και της  τοπικής Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων  Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ).

Αποστολή

Σκοπός του Συλλόγου είναι η διαφύλαξη, μελέτη και προαγωγή των κοινών οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του. Ενδιαφέρεται όχι μόνο για την καλύτερη προώθηση και αναβάθμιση της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας, αλλά και για την έγκυρη ενημέρωση και προστασία των καταναλωτών.

Επιχειρησιακό Έργο

Διοργανώνει σεμινάρια - ημερίδες πάνω σε κοινωνικά, εκπαιδευτικά,  οικονομικά, πολιτιστικά, θέματα που άπτονται του χώρου. Υποστηρίζει και συμμετέχει στις διεθνείς κλαδικές εκθέσεις  KOSMIMA και ATHENS INTERNATIONAL  JEWELLERY SHOW. Ο Σύλλογος ως ένας από τους γεννήτορες, του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση και αθλοθέτηση του κάθε χρόνο. Συμμετέχει σε προγράμματα κατάρτισης των εργαζομένων για την εκπαίδευση των εργαζομένων στις επιχειρήσεις των μελών του. Διατηρεί τράπεζα αίματος και διοργανώνει αιμοδοσίες για την παροχή βοήθειας όταν καταστεί αναγκαίο στα μέλη του. Συμμετέχει σε ανθρωπιστικές και φιλανθρωπικές δράσεις. Σεβόμενος την ιστορία και την παράδοση λαμβάνει  θέση σε κρίσιμα εθνικά θέματα.  Ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις ο ΣΚΩΘ διαθέτει ιστοσελίδα και σελίδα στο facebook  μέσω των οποίων γίνεται άμεση ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τον κλάδο. Εκδίδει το NEWSLETTER "THESSGOLD"με θέματα της επικαιρότητας που αφορούν τις επιχειρήσεις αλλά και θέματα που αφορούν την δράση του Συλλόγου και των μελών του. Διαθέτει ιστορικό και πλούσιο οργανωμένο αρχείο εγγράφων από την ίδρυση του μέχρι σήμερα.

Εξωστρέφεια

Ο Σύλλογος κάθε χρόνο διοργανώνει κοινωνικές εκδηλώσεις, οι οποίες αποτελούν τόπο συνάντησης των μελών του και όχι μόνον.  Στο τέλος του καλοκαιριού πραγματοποιείται η εκδήλωση "ΧΡΥΣΑΝΕΜΗ" και στην αρχή του έτους η κοπή της πίτας του Αγίου Βασιλείου.

 Ο ΣΚΩΘ διοργανώνει εκπαιδευτικές εξορμήσεις  με σκοπό την επίσκεψη σε προορισμούς της πατρίδας μας με ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Μνημόνια Συνεργασίας

Ο Σύλλογος έχει υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με άλλους συλλόγους του κλάδου, με το Σωματείο Ωρολογοποιών Θεσσαλονίκης, με το Σύλλογο Αργυροχρυσοχόων Ωρολογοποιών Ιωαννίνων, Σωματείο Ασημουργών Μεταλλοτεχνιτών Ιωαννίνων  και με το Σύλλογο Χρυσοχόων Ωρολογοποιών Ν. Μαγνησίας.

Μέλλον                                                                                                         

Προτεραιότητα και επιθυμία του Συλλόγου είναι να δίνει δυναμικά το παρών στον κλάδο της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας.  Ένα παρών  που θα του επιτρέπει  να προχωρήσει στο μέλλον ξεδιπλώνοντας τη γνώση, το μεράκι, την σοφία και  την τεχνική των επαγγελματιών του κλάδου προς όφελος της αργυροχρυσοχοΐας και της εθνικής οικονομίας.

Η ιστορία του ελληνικού κοσμήματος ξεκινά πριν από 6.000 χρόνια και αποτελεί κληρονομιά παγκοσμίως. Το κόσμημα είναι μια μορφή τέχνης, συνδεδεμένο με την καθημερινή ζωή και τις πιο σημαντικές στιγμές μας και τις νοοτροπίες της κοινωνίας μας. Η έμπνευση, το σχέδιο και η πρωτοτυπία αποτελούν μια μοναδική προοπτική για την συνέχιση της ιστορίας. Όταν δωρίζεις ένα κόσμημα προσφέρεις

Καρδιά

Ομορφιά

Στυλ

Μόδα

Ηλιο

Μοναδικότητα

Αισιοδοξία                   

Οδεύοντας προς την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση του ο Σύλλογος, συμβάλλει εποικοδομητικά μέσα από τα πολιτικά, οικονομικά, πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα στην ανάπτυξη της ευημερίας του κλάδου της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας της πόλη μας και της πατρίδας μας. Προασπίζοντας αξίες, υιοθετώντας αρχές και σεβόμενος θεσμούς, πορεύτηκε και συνεχίζει να το πράττει, δημιουργικά και υπεύθυνα στη λεωφόρο των σύγχρονων προκλήσεων, ώστε να εκπληρώνει τις προσδοκίες συναδελφικής αλληλεγγύης, της προκοπής και της προόδου των μελών και των συμπολιτών μας.

Φραγκίνη 5, 546 24 Θεσσαλονίκη, Τηλ.2310239376

skoth banner 2023
skoth banner

Ενημερωτικό Δελτίο / Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου τώρα στο ενημερωτικό μας δελτίο και μάθε πρώτος τα νέα μας!

Ημερολόγιο

« Σεπτέμβριος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Επικοινωνία

Φραγκίνη 5, 546 24 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310239376
goldclubskvu[at]gmail.com

Μείνετε Συντονισμένοι!

facebook youtube

gr flag

Αναζήτηση

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account