• Θεσσαλονίκη
Κοπή Βασιλόπιτας 2020 Κοπή Βασιλόπιτας 2020

Δελτίο Τύπου Κοπή Βασιλόπιτας 2020

February 03, 2020

Θεσσαλονίκη 31/1/2020

Δελτίο Τύπου

 ΣΚΩΘ: Προς κατάργηση ο φόρος πολυτελείας στα κοσμήματα

 Την κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα κοσμήματα, πάγιο αίτημα των ανθρώπων του κλάδου της αργυροχρυσοχοΐας, φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση.

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών, Πέτρος Καλπακίδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση του Συλλόγου για τον εορτασμό της καινούργιας χρονιάς.

Ο κ. Καπλακίδης, που είχε προ ημερών συνάντηση με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρο Καλαφάτη, προκειμένου να του εκφράσει την αντίθεση του κλάδου για τη συνέχιση της επιβολής του φόρου πολυτελείας, φαίνεται πως βρήκε ευήκοα ώτα, από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία, πλέον, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο κατάργησης του συγκεκριμένου φόρου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΚΩΘ και της ΠΟΒΑΚΩ, απαιτείται η άμεση  κατάργηση του αντιαναπτυξιακού φόρου, όπως τον χαρακτήρισε, για αντικείμενα κόστους άνω των 1.000 ευρώ. Σημειώνεται πως ο εν λόγο φόρος, δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα όπως προκύπτει από τα δημόσια έσοδα. Αντιθέτως επέφερε σημαντικό πλήγμα σε μεγάλο αριθμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο κ. Καλπακίδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε πως «στο κατώφλι της νέας δεκαετίας, εδραιώνεται στην αγορά και στην κοινωνία η αισιοδοξία ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Το 2020 είναι η χρονιά που πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτατα στην ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη ξεκινήσει και να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για τη ριζική αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας». 

«Ζούμε σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών. Το μόνο βέβαιο είναι, ότι η ανάπτυξη θα εξακολουθήσει να έχει πρωταγωνιστές τις τολμηρές και διορατικές επιχειρήσεις κάθε μεγέθους. Όλοι μας πρέπει να δηλώσουμε παρόντες στην επόμενη ημέρα» σημείωσε  ο κ. Καλπακίδης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς πριν λίγες ημέρες συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την υπογραφή της, ενώ προέτρεψε τα μέλη του Συλλόγου να δώσουν το παρών στις επερχόμενες εκλογές του ΣΚΩΘ.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν η αντιδήμαρχος Παιδείας, Δήμητρα Ακριτίδου, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας, Θόδωρος Αγγελίδης, ο πρώην υπουργός Μακεδονίας Θράκης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον», Γιώργος Ορφανός, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Νικολόπουλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ιακώβου, η πρόεδρος της Συντεχνίας Χρυσοχόων Αργυροχόων Θεσσαλονίκης και β´ αντιπρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ, Ελένη Τεζαψίδου, ο πρόεδρος του Σωματείου Ωρολογοποιών Θεσσαλονίκης, Αντώνης Τρυφών, ο πρόεδρος του Σωματείου Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, Μάριος Παπαδόπουλος και ο αναπληρωτής πρόεδρος του τμήματος βιοτεχνών του  Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Μαρμαρινός.

skoth banner 2023
skoth banner

Ενημερωτικό Δελτίο / Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου τώρα στο ενημερωτικό μας δελτίο και μάθε πρώτος τα νέα μας!

Ημερολόγιο

« Μάρτιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Επικοινωνία

Φραγκίνη 5, 546 24 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310239376
goldclubskvu[at]gmail.com

Μείνετε Συντονισμένοι!

facebook youtube

gr flag

Αναζήτηση

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account