• Θεσσαλονίκη

NewsLetter-Thessgold Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2019 (Τεύχος 1)

March 15, 2019


2ο Τεύχος Έτος 1ο
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Σημείωμα Σύνταξης  Ένας Χρόνος ΝewsLetter, ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ !!

Αγαπητοί Συνάδελφοι,                                                        

 Γενέθλιος χρόνος!!! Αισίως κλείσαμε τον πρώτο γενέθλιο χρόνο μας. Όταν η πρόταση για την έκδοση του ηλεκτρονικού περιοδικού μας έπεσε στο τραπέζι από τον Πρόεδρο μας κ. Πέτρο Καλπακίδη, ήμασταν όλοι διστακτικοί. Ήταν μια πρόκληση για όλους μας στο Διοικητικό Συμβούλιο να έρθουμε κοντά σας όλοι μας με ένα πιο οικείο τρόπο.

Μέσα από τις σελίδες του, επιχειρήσαμε, να αναδείξουμε τη δράση του συλλόγου μας, να ενισχύσουμε τον κλάδο, να ενημερώσουμε για θέματα επικαιρότητας, προβληματισμούς, δράσεις που αφορούν τον πολιτισμό, τη συλλογικότητα, τους δημιουργούς και να παρουσιάζονται τοποθετήσεις, απόψεις και θέσεις. Προσπαθήσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο στη σύγχρονη εικόνα της εποχής, με στόχο την καλύτερη και πιο άμεση επικοινωνία με τα μέλη μας.

Ένα χρόνο μετά πιστεύουμε ότι πετύχαμε τον στόχο που βάλαμε και θα συνεχίσουμε  κάθε φορά ανεβάζουμε τον πήχη πιο ψηλά!!!

Μείνετε συντονισμένοι, ακολουθούν κι άλλες καινοτόμες ιδέες. Το άνοιγμα της ιστοσελίδας ...........

Με τιμή

Κατερίνα Ουζουνστεφάνη Αντιπρόεδρος ΣΚΩΘ

Ευδοξία Δημολαΐδου Γεν. Γραμματέας ΣΚΩΘ

Έκδοση ψηφίσματος Διοικητικού Συμβουλίου

για την "Συμφωνία των Πρεσπών"

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας έντονες επιφυλάξεις για την κύρωση της "Συμφωνία των Πρεσπών", από την Βουλή των Ελλήνων, για την παραχώρηση του όρου «Μακεδονία», εξέδωσε ομόφωνα στις 24 Ιανουαρίου 2019 το παρακάτω ψήφισμα.

Θεσσαλονίκη, 24 Ιανουαρίου 2019

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΩΝ ΩΡΟΛΟΓΟΠΩΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Για την μη κύρωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» και την παραχώρηση του όρου «Μακεδονία»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης, μετά την κύρωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων με την οποία παραχωρείται το όνομα της Μακεδονίας, με στάση ευθύνης απέναντι στην ελληνική ιστορία

Αποφάσισε τα ακόλουθα :

- Απορρίπτει την παραχώρηση του όρου «Μακεδονία» και οποιουδήποτε παραγώγου αυτού, στην κρατική οντότητα που βρίσκεται στα βόρεια σύνορά μας.

- Εκφράζει την βαθιά του ανησυχία για τις δυσμενείς  επιπτώσεις που θα έχει για την χώρα μας η αναγνώριση «Μακεδονικής εθνότητας» και «Μακεδονικής γλώσσας».

- Θεωρεί το περιεχόμενο  της «Συμφωνίας των Πρεσπών»  ως επικίνδυνο και επιζήμιο για το ιστορικό μέλλον της Ελλάδας.

- Καλεί τα πολιτικά κόμματα και κάθε Βουλευτή ξεχωριστά του Ελληνικού Κοινοβουλίου, να καταψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας αυτής.

Ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης αντιλαμβανόμενος ότι η πατρίδα μας βρίσκετε σ' ένα ιστορικό σταυροδρόμι με ενιαία και συμπαγή θέση κάνει σαφές τα αυτονόητα :

Η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική.

Η ιστορικότητα, η ελληνικότητα και η μοναδικότητα της Μακεδονίας δεν υποτιμάται και δεν αποτελεί μέγεθος για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                         ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  Ευδοξία Δημολαΐδου                                               Πέτρος Καλπακίδης

 

Νέα Ανανεωμένη Ιστοσελίδα για τον Σύλλογο Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης

Ο ΣΚΩΘ προχώρησε στην αναβάθμιση της ιστοσελίδας του, www.goldclub.gr. Η ιστοσελίδα  είναι πλέον στην διάθεση του κοινού.  Είναι εύχρηστη, σύγχρονη, παρέχει πληροφορίες για την δράση και την ιστορία του Συλλόγου. Ένα σύγχρονο εργαλείο στην υπηρεσία της ενημέρωσης, της επικοινωνίας τόσο με τα μέλη του Συλλόγου, το καταναλωτικό κοινό όσο και με άλλους κλαδικούς Συλλόγους. 

Αλληλένδετα η Μακεδονική Παράδοση και το  Κόσμημα

thess kopi

Ο ΣΚΩΘ πραγματοποίησε την εκδήλωση για τον εορτασμό του νέου έτους και την κοπή της πίτας του Αγίου Βασιλείου στις 30/1/2019. Σ' ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον όπως ήταν αυτό, του Restaurant "Θυμάρι" τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου αντάλλαξαν ευχές και διασκέδασαν. Η τυχερή της βραδιάς ήταν η κ. Σοφία Μιχαηλίδου η οποία κέρδισε το χρυσό νόμισμα.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου στον χαιρετισμό του επισήμανε την έντονη ανησυχία που εγείρει η συμφωνία των Πρεσπών για  όλες τις επιχειρήσεις και τα προιόντα που περιλαμβάνουν τον όρο "Μακεδονία. Τόνισε πως "οφείλουμε όλοι, ως Σύλλογος αλλά και ως Ομοσπονδία Αργυροχρυσοχόων, να μεριμνήσουμε ενεργά καταρχάς για τη διασφάλιση και κατοχύρωση της παραγωγής του κλάδου μας, που σχετίζεται άμεσα με τη μακεδονική παράδοση  και τεχνοτροπία κοσμημάτων". Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ευχήθηκε το 2019 να είναι έτος  σωστών  και ορθών επιλογών και να αποτελέσει ορόσημο για την πρόοδο της Ελλάδας μας.

 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Τζόλας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελής Φιλιππίδης, η Διευθύντρια του ΚΑΕΛΕ Θεσσαλονίκης κ. Χαρά Παπαδοπούλου, ο Γεν. Γραμματέας της ΣΧΑΘ κ. Ανδρέας Πελτέκης, ο Αντιπρόεδρος του ΣΩΘ κ. Πρόδρομος Δωρικίδης και ο τ.  Υπουργός Μακεδονίας Θράκης και υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Ορφανός.

το έτος parΤο μέλος του ΔΣ ΣΚΩΘ κ. Ο Γιώργος Πανδιδής προσφέρει το χρυσό νόμισμα στην τυχερή της βραδιάς κ. Σοφία Μιχαηλίδου 

το έτος parousiasi

Εκπαιδευτική Επίσκεψη ΕΠΑΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 

Το εργαστήριο της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας της Γεν. Γραμματέως του ΣΚΩΘ κ. Ευδοξίας Δημολάδου, επισκέφθηκαν τους καθηγητές και τους μαθητές της ΕΠΑΣ Ωραιοκάστρου στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εξορμήσεων του τμήματος της χρυσοχρυσοχοΐας. Σκοπός των εξορμήσεων αυτών είναι η παροχή γνώσεων, μέσα από την επίδειξη σύγχρονων τεχνικών κατασκευής κοσμημάτων. 

Όπως ανέφερε η Γεν. Γνωρίζοντας ότι η νεολαία είναι ο πυρήνας για την ανανέωση και την εξέλιξη του κλάδου για τα επόμενα χρόνια, η ιδιωτική πρωτοβουλία δηλώνει ότι είναι παρούσα και υποστηρίζει την εκπαίδευση και την κατάρτιση των νέων σπουδαστών, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως "επένδυση στην γνώση ".

το έτος mathitesΟι μαθητές του Τμήματος Αργυροχρυσοχοΐας με τη Γεν. Γραμματέας του ΣΚΩΘ κ. Ευδοξία Δημολαΐδου και ο καθηγητής του τμήματος κ. Θάλεια Θάλαση

Την βασιλόπιτα του έκοψε

ο Σύλλογος Χρυσοχόων Ωρολογοποιών Ν. Μαγνησίας

Στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, του Συλλόγου Χρυσοχόων Ωρολογοποιών Ν. Μαγνησίας παρευρέθηκε ο Πρόεδρος  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ)  κ. Πέτρος Καλπακίδης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Τσαουσίδης.

Ο κ. Καλπακίδης συγκινημένος από την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν τα Μέλη και το Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου του Βόλου ευχήθηκε το 2019 να είναι έτος ευημερίας, προκοπής και συναδελφικής αλληλεγγύης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 17/2/2019 στην πόλη του Βόλου, σ' ένα ζεστό και οικείο περιβάλλον.

Παράλληλα ο κ. Πέτρος Καλπακίδης ως Πρόεδρος του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης προσκάλεσε τον Συλλόγου Χρυσοχόων Ωρολογοποιών Ν. Μαγνησίας να επισκεφθεί τον Σύλλογο και την πόλη μας.

το έτος pita

Κοσμήματα Κατασκευάστηκε στην Ελλάδα

75 Έλληνες σχεδιαστές, με την ομάδα Ένα κόσμημα κατασκευασμένο στην Ελλάδα, παρουσίασε τις καινούργιες συλλογές κοσμημάτων τους στο Ζάππειο Μέγαρο. Σκοπός της άψογης καλλιτεχνικής διοργάνωσης, η εμφάνιση του ελληνικού κοσμήματος, καθώς και των σχεδιαστών. Μεταξύ αυτών και του εκλεκτού μας μέλους και αντιπρόσωπος της ΟΒΣΘ, κ. Χαρά Τσιροπούλου, παρουσίασε την ευφάνταστη σειρά από δαντέλα, εμπνευσμένη από την αρχαία ελληνική κουλτούρα.

thessgold ekthesi

Επετειακό Έτος το 2019 για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών

Το 2019 η ΠΟΒΑΚΩ γιορτάζει τη λαμπρή γιορτή των 40 χρόνων της ζωής της. Στην ιστορική της διαδρομή η Ομοσπονδία διεξήχθη ενεργά στο πολιτικό, κοινωνικό, πολιτικό, πολιτιστικό και οικονομικό γίγνεσθαι της πατρίδας μας συγκεντρώνοντας μια πλούσια μαρτυρία που σηματοδοτεί τη μελλοντική της πορεία.  Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη γιορτή των 40 χρόνων, η Ομοσπονδία δημιούργησε ένα ειδικό λογότυπο και προκήρυξε πανελλήνιο διαγωνισμό για την τέχνη της τέχνης. Η προκήρυξη του διαγωνισμού δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας. 

triantaf

Από αριστερά: Ο Γεν. Γρ. της ΠΟΒΑΚΩ κ. Τριαντάφυλλος Παπαθανασίου και ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ κ. Πέτρος Καλπακίδης 

 "Athens International Jewellery Show 2019"

Η κλαδική Έκθεση "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ"  έχει πλέον νέο όνομα "Athens International Jewellery Show".

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η  32η  Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού "Athens International Jewellery Show 2019, στις 1-4/3/2019 στο METROPOLITAN EXPO. Η  έκθεση διοργανώθηκε από την ΔΕΘ-HELEXPO, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ).

Η έκθεση αναπτύχθηκε σε 12.000 τ.μ. και έχει συγκεντρώσει 250 άμεσους εκθέτες από Κύπρο, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία και Τουρκία και 161 έμμεσους από Ταϋλάνδη, ΗΠΑ, Ελβετία, Ισπανία, Πολωνία, Ολλανδία, Ιαπωνία, Ιταλία, Χονγκ-Κονγκ, Γερμανία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Φιλανδία, Δανία, Κίνα, Βέλγιο, Αυστρία και Αυστραλία.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), κ. Πέτρος Καλπακίδης στον χαιρετισμό που απεύθυνε στην τελετή εγκαινίων τόνισε ότι «το κόσμημα δεν είναι απλά ένας λαμπερός κόσμος που προσελκύει και αποτελεί πόλο αγοραστικής έλξης, είναι ένας κλάδος που ανθίσταται, που δημιουργεί προστιθέμενη αξία, θέσεις εργασίας, που συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία».

Στην διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις, η ξενάγηση τον επισκεπτών της έκθεσης στο Μουσείο Ακροπόλεως και η  παρουσίαση μη καταστρεπτικού πολυδιάστατου ποιοτικού ελέγχου από πολύτιμα μέταλλα, μέσω στοιχειακής ανάλυσης και τρισδιάστατης τομογραφίας. Η παρουσίαση του ποιοτικού ελέγχου πραγματοποιήθηκε από τον  επιστημονικό υπεύθυνο του Ιδρύματος "Ορμύλια" κ. Γιώργο Καραγιάννη.

Την έκθεση εγκαινίασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ενώ με την παρουσία τους τίμησαν την 32η Διεθνής Έκθεση, ο Βουλευτής κ. Αθανάσιος Μπούρας ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Κατσίκης, ως εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Καββαθάς και κ. Γεώργιος Κουράσης, αντίστοιχα.  

proedros povako kalpakidisΟ Πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ κ. Ο Πέτρος Καλπακίδης στα εγκαίνια της έκθεσης

kalpakidis ekthesiΑπό αριστερά: Ο βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Κατσίκης, ο Βουλευτής κ. Αθανάσιος Μπούρας ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ κ. Πέτρος Καλπακίδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιώρλας, ο. Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Καββαθάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO κ. Κυριάκος Ποζιρκίδης, ο Γεν. Γρ. ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Κουράσης
ποντίκι ακρόπολη sullogos kosmimaton Επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης από τους επισκέπτες της Έκθεσης
ormulia povako

Από αριστερά: Ο κ. Ο Γεώργιος Καραγιάννης του Ιδρύματος "Ορμυλία" και ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ κ. Πέτρος Καλπακίδης

τους δικούς σου proedros povako

Από αριστερά: Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ κ. Πέτρος Καλπακίδης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων Αθηνών κ. Ντίνος Κουζούπης στο περίπτερο της Ομοσπονδίας

καλπακίδης πρόδρομος κομισματόπολη

                             Από αριστερά: Ο κ. Γεράσιμος Μαρκόπουλος του Συλλόγου Χρυσοχόων Ωρολογωτών Ν. Μαγνησίας, η κ. Χαρά Τσιροπούλου μέλος του ΣΚΩΘ,ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ κ. Πέτρος Καλπακίδης, και η κ. Ζωή Πρίντζηπα Πρόεδρος του Συλλόγου Χρυσοχόων Ωρολογωτών Ν. Μαγνησίας

proedros skot povako kalpakidis

     Από αριστερά: Η κ. Χαρά Τσιροπούλου Μέλος του ΣΚΩΘ, ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ κ. Πέτρος Καλπακδής και ο Μέλος του ΣΚΟΘ κ. Αναστασία Σιδηροπούλου

στάση έκσταση povako

Από αριστερά: Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ κ. Πέτρος Καλπακίδης με τον Β Αντιπρόεδρο της ΠΟΒΑΚΩ κ. Ελένη Τεζαψίδου στο περίπτερο της Ομοσπονδίας 

povako thessgoldΑπό αριστερά: Η Πρόεδρος του Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων Ωρολογικού Ν. Λάρισας κ. Άννα Γκάτσα με τον Πρόεδρο της ΠΟΒΑΚΩ κ. Πέτρος Καλπακίδης στο περίπτερο της Ομοσπονδίας

Συντακτική Ομάδα Κατερίνα Ουζουνστεφάνη Αντιπρόεδρος ΣΚΩΘ

                        Ευδοξία Δημολαΐδου Γεν. Γραμματέας ΣΚΩΘ

skoth banner 2023
skoth banner

Ενημερωτικό Δελτίο / Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου τώρα στο ενημερωτικό μας δελτίο και μάθε πρώτος τα νέα μας!

Ημερολόγιο

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Επικοινωνία

Φραγκίνη 5, 546 24 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310239376
goldclubskvu[at]gmail.com

Μείνετε Συντονισμένοι!

facebook youtube

gr flag

Αναζήτηση

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account