• Θεσσαλονίκη
40 χρονια ΠΟΒΑΚΩ 40 χρονια ΠΟΒΑΚΩ

News Letter THESSGOLD Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2019 (Τεύχος 5)

December 05, 2019

Έτος 2ο Τεύχος 5ο

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019

Εισαγωγικό Σημείωμα

Αγαπητά μέλη και φίλοι του ΣΚΩΘ,                                                              

Πληθώρα εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε το δίμηνο που διανύσαμε, με πολλές από αυτές επετειακού χαρακτήρα. Πολλοί από εσάς δηλώσατε με την παρουσία σας, την αμέριστη συμπαράσταση σας και σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

Αέρας αισιοδοξίας πνέει και στο ευρύτερο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον. Για εμάς όραμα, διαρκής ενημέρωση, εγρήγορση είναι τα κυρίαρχα  στοιχεία. Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε ένα μέλλον προόδου και ευημερίας τόσο για μας, όσο και για τις επόμενες γενιές. Έχουμε όνειρα και φιλοδοξίες που θέλουμε να κατακτήσουμε και οφείλουμε να συνεχίσουμε με πάθος τον αγώνα, ώστε να εξαλείψουμε τυχόν εμπόδια.

Είμαστε περήφανοι που σας έχουμε στο πλάι μας!!!

Με τιμή

Κατερίνα Ουζουνστεφανή  Αντιπρόεδρος ΣΚΩΘ                                             Ευδοξία Δημολαΐδου            Γεν. Γραμματέας ΣΚΩΘ

Η ΠΟΒΑΚΩ στην 84η ΔΕΘ

 

Η ΠΟΒΑΚΩ στην 84η ΔΕΘ

Από αριστερά ο γεν. γραμματέας ΠΟΒΑΚΩ κ. Τριαντάφυλλος Παπαθανασίου, ο πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, η β' αντιπρόεδρος ΠΟΒΑΚΩ κ. Ελένη Τεζαψίδου, ο διευθύνων σύμβουλος ΔΕΘ-HELEXPO κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ο πρόεδρος ΠΟΒΑΚΩ κ. Πέτρος Καλπακίδης

Λίγη από τη ... λάμψη της χάρισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών στην 84η ΔΕΘ, στην οποία συμμετείχε δυναμικά στηρίζοντας το θεσμό της μεγάλης εκθεσιακής γιορτής της Θεσσαλονίκης. Η ΠΟΒΑΚΩ, που φέτος γιορτάζει τα 40 της χρόνια, έδωσε το δικό της στίγμα στη διοργάνωση, συμμετέχοντας με δικό της περίπτερο, το οποίο επισκέφτηκε πλήθος κόσμου. Μεταξύ αυτών ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης, Θόδωρος Καράογλου, ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, Γιώργος Καββαθάς και Γιώργος Κουράσης αντίστοιχα, η διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO, εκπρόσωποι επιμελητηρίων, φορέων, παραγωγικών σχολών αργυροχρυσοχοΐας, σωματείων, αργυροχρυσοχόοι και κοσμηματοπώλες φίλοι της ΠΟΒΑΚΩ, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και απλός κόσμος που θέλησε να ενημερωθεί για την Ομοσπονδία και το έργο της.

Για το κόσμημα και την υψηλή προστιθέμενη αξία που διαθέτει, μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ, Πέτρος Καλπακίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο περιθώριο της συμμετοχής της Ομοσπονδίας στην 84η ΔΕΘ.  «Το ελληνικό κόσμημα  μπορεί να αποτελέσει το πρεσβευτή της χώρας μας στο εξωτερικό» είπε χαρακτηριστικά.

Στη σημασία της εκπαίδευσης για την εξέλιξη του κλάδου της αργυροχρυσοχοΐας, αναφέρθηκε στην ίδια συνέντευξη η β´ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ελένη Τεζαψίδου επισημαίνοντας πως η τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας πρέπει να ενταχθεί στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

 

Για προϊόν και φορέα πολιτισμού έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της ΠΟΒΑΚΩ, Τριαντάφυλλος Παπαθανασίου αναφερόμενος στο κόσμημα.

Καράογλου με τον πρόεδρο της ΠΟΒΑΚΩ

Από αριστερά ο υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου με τον πρόεδρο της ΠΟΒΑΚΩ κ. Πέτρο Καλπακίδη

  Γιώργος Κουράσης με τον πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ

Από αριστερά ο  γεν. γραμματέας ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Κουράσης με τον πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ κ. Πέτρο Καλπακίδη

 ΧΡΥΣΑΝΕΜΗ 2019

"Επιχειρηματικά επιτεύγματα αναμένουν οι κοσμηματοπώλες"

Τη βραδιά της "Χρυσανέμης" πραγματοποίησε o Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης. Πολλά μέλη, φίλοι του Συλλόγου και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση ο πρόεδρος του Συλλόγου Πέτρος Καλπακίδης επεσήμανε ότι: «μέχρι την περσινή εκδήλωση συναντιόμασταν για να επιβεβαιώσουμε την επιχειρηματική μας αντοχή μέσα στην οικονομική κρίση. Εύχομαι οι μελλοντικές μας συναντήσεις να γίνονται για να συζητούμε τα επιχειρηματικά μας επιτεύγματα».  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σ' ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον δίπλα στην θάλασσα, σε γνωστό χώρο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

 

Στην εκδήλωση παραρεύθηκαν, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον»  Γιώργος Ορφανός, ο β' αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μάριος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ιακώβου, ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας της ΟΒΣΘ, Αθανάσιος Νικολόπουλος και Ιωάννης Καραπινίδης αντίστοιχα,  η πρόεδρος της Συντεχνίας Χρυσοχόων Αργυροχόων Θεσσαλονίκης κ. Ελένη Τεζαψίδου και ο πρόεδρος του Σωματείου Ωρολογοποιών Θεσσαλονίκης  κ. Αντώνης Τρύφων.

 Γιώργος Ορφανός

 β' αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης

 πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας της ΟΒΣΘ

 πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας της ΟΒΣΘ

Εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΠΟΒΑΚΩ

Σε έναν εξαιρετικό μουσειακό χώρο, στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη,  στις 22/9/2019, γιόρτασε τα 40 της χρόνια η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών. Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι του κλάδου, συνεργάτες και φίλοι της ΠΟΒΑΚΩ συνέρρευσαν στην εορταστική εκδήλωση για να της ευχηθούν να τα χιλιάσει!

Στα 40 χρόνια παρουσίας της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ, Πέτρος Καλπακίδης κάνοντας μία αναδρομή στην ιστορική προσφορά της στα πολιτικά, οικονομικά, πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της χώρας.

«Σε αυτά τα χρόνια η Ομοσπονδία, οπλισμένη με τις αξίες της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών και με κοινωνικές ευαισθησίες απέναντι στις κοινωνικές ομάδες και επαγγελματικές τάξεις πορεύτηκε δημιουργικά και υπεύθυνα! Δίνοντας το παρόν σε όλα τα ζητήματα και θέματα που προέκυπταν, πάντα με το θάρρος της γνώμης και τη δύναμη της άποψης. Αποδεχόμενη την ετερότητα ως βασικό στοιχείο για την παραγωγή προτάσεων» σημείωσε ο κ. Καλπακίδης συνεχίζοντας «από την ίδρυση της η Ομοσπονδία είχε και εξακολουθεί να έχει ως σκοπό τη συναδελφική αλληλεγγύη, την πρόοδο, την ευημερία των μελών της οικογένειας του κοσμήματος και των προσώπων του περιβάλλοντος τους….

…για όλα τα μέλη παλαιά και νέα το νόημα της συλλογικότητας ήταν και είναι η αλληλεγγύη, που αποτελεί αρετή της συλλογικότητας και βασική αξία της Ομοσπονδίας».

«Η συμπλήρωση 40 χρόνων δυναμικού συλλογικού λόγου και αποτελεσματικού συλλογικού έργου αποτελούν την καλύτερη εγγύηση ώστε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών και τα μέλη της να ατενίζουν, με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση το μέλλον της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας και της Ελλάδας» κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ δίνοντας τις θερμότερες των ευχών του στην Ομοσπονδία και στους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση.     

40 χρονια ΠΟΒΑΚΩ

Από αριστερά ο πρώτος πρόεδρος ΠΟΒΑΚΩ κ. Δημήτριος Κατηφόρης και ο πρόεδρος ΠΟΒΑΚΩ κ. Πέτρος Καλπακίδης

ο πρώτος πρόεδρος ΠΟΒΑΚΩ

Από αριστερά τ. πρόεδρος ΠΟΒΑΚΩ κ. Ιωσήφ Ρουσανίδης και ο πρόεδρος ΠΟΒΑΚΩ κ. Πέτρος Καλπακίδης

ο πρόεδρος ΠΟΒΑΚΩ κ. Πέτρος Καλπακίδης                                                                 

Από αριστερά ο πρόεδρος ΠΟΒΑΚΩ κ. Πέτρος Καλπακίδης και    ο τ. πρόεδρος ΠΟΒΑΚΩ κ. Κωνσταντίνος Κουζούπης

40 χρονια ΠΟΒΑΚΩ

Παπαθανασίου Τριαντάφυλλος

Από αριστερά η διευθύντρια του Μουσείου κ. Ιωάννα Λαλαούνη και ο γεν. γραμ. ΠΟΒΑΚΩ κ. Τριαντάφυλλος Παπαθανασίου

Λιλα Τσάβες Εθνολόγος

 Από αριστερά η Εθνολόγος κ. Λίλα ντε Τσάβες ο πρόεδρος ΠΟΒΑΚΩ κ. Πέτρος Καλπακίδης, η διευθύντρια του Μουσείου κ. Ιωάννα Λαλαούνη, η δημοσιογράφος κ. Φωτεινή Ανδρουλάκη

 

Η ΠΟΒΑΚΩ έγινε 40 ετών!

Πανηγυρική Ανακηρύχθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση της 22-9-2019

Τα 40 χρόνια της αδιάλειπτης πορείας

Τα 40 χρόνια της αδιάλειπτης πορείας της γιόρτασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών  Ωρολογοπωλών μέσα σε κλίμα συγκίνησης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Πέτρος Καλπακίδης μέσα από μια γλαφυρή ομιλία αναφέρθηκε σε χρονιές σταθμούς της ΠΟΒΑΚΩ, όπως αυτή πορεύτηκε ζώντας στο πέρασμα του χρόνου περιόδους ορόσημα της ελληνικής ιστορίας.

 «Ήταν στην αυγή της Γ´ Ελληνικής Δημοκρατίας όταν γεννιόταν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών  Ωρολογοπωλών.  Στην προηγούμενη περίοδο, την περίοδο της δημοκρατικής εκτροπής είχαν προηγηθεί συζητήσεις και συνεννοήσεις σε πείσμα της πολιτικής κατάστασης. Επιστολή από το 1971 αναφέρει ότι από τότε υπήρχαν προκαταρκτικές συνεννοήσεις μεταξύ των πρωτοβάθμιων σωματείων του κλάδου χωρίς να ευοδωθούν.

Εν τω μεταξύ τα προβλήματα που έπλητταν τον κλάδο μας άρχισαν να γίνονται πιο πιεστικά και πιο περίπλοκα...» τόνισε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ.

Συνεδρίαση ΠΟΒΑΚΩ

 «...Η στιγμή του τοκετού έφτασε την άνοιξη του 1979. Η Ελλάδα προσχωρούσε στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και η ελληνική αργυροχρυσοχοΐα αποκτούσε την κλαδική της Ομοσπονδία. Την ΠΟΒΑΚΩ. Σύμπτωση! Μπορεί. Σοφία των στελεχών του κλάδου! Πιο πιθανό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλπακίδης για να συνεχίσει την ομιλία του κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον ενθουσιασμό με την οποία υποδέχτηκαν την ίδρυση της Ομοσπονδίας όλα τα σωματεία του κλάδου, ζητώντας πληροφορίες για τη συμμετοχή τους σε αυτή.

Η πρώτη τακτική γενική συνέλευση ορίζεται για τις 9 Μαρτίου του 1980, ωστόσο αναβάλλεται για δυο μήνες μετά, στις 11 Μαΐου, καθώς τα σωματεία μέλη δεν είχαν στείλει τα ονόματα των αντιπροσώπων τους και δεν συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός υποψηφίων.

Οι πρώτες εκλογές γίνονται στις 11 Μαΐου του 1980 και το 11μελες διοικητικό συμβούλιο συγκροτείται σε σώμα αυθημερόν με πρόεδρο τον Δημήτριο Κατηφόρη.

«Πρωταρχικό μέλημα των πρώτων διοικήσεων είναι η εξεύρεση οικονομικών πόρων και η απόκτηση στέγης, ώστε να παραχθεί έργο. Τα αποθεματικά ελάχιστα, όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία της εποχής...τα προβλήματα που προέκυπταν και τα ζητήματα που ανέκυπταν, ανάλογα με τη λειτουργία και τη συμπεριφορά της αγοράς πολλά» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ σημειώνοντας πως το 1988 η Ομοσπονδία αλλάζει υπερκείμενη συνδικαλιστική οργάνωση και από την ΑΣΒΕ εγγράφεται στη ΓΣΕΒΕΕ.

Χρονιά σταθμός το 1993, όταν στο Βόλο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ευρωπαϊκή συνάντηση αργυροχρυσοχοΐας ενώ το 1996 και το 1998 θα πραγματοποιηθούν συνέδρια αργυροχρυσοχοΐας.

«Η Ομοσπονδία σε όλη τη διαδρομή της από την ίδρυση της μέχρι σήμερα δραστηριοποιήθηκε με έντονο τρόπο στα κοινά του κλάδου της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας και της πατρίδας μας. Λειτούργησε πάντα με ορθολογική σκέψη και αναδείχθηκε σε ένα σημαντικό στήριγμα του συνδικαλισμού του ιδιωτικού τομέα...

…H επέτειος των 40 χρόνων προσφέρεται για την ενδυνάμωση των αρχών και των αξιών που πρεσβεύουμε ως οντότητα. Παράλληλα η επέτειος αυτή είναι μια θαυμάσια ευκαιρία ώστε να διεγείρουμε το συλλογικό αίσθημα ακόμη περισσότερων στελεχών του κλάδου μας ώστε να συστρατευθούμε όλοι σε μια κοινή πορεία επιδίωξης συνθηκών που θα μας επιτρέψουν να ατενίζουμε ένα λαμπρό μέλλον που το δικαιούμαστε και μας ταιριάζει» υπογράμμισε ο κ. Καλπακίδης καλώντας τα παρευρισκόμενα μέλη της ΠΟΒΑΚΩ να ανακηρύξουν τη γενική συνέλευση ως πανηγυρική.

Τα Πεπραγμένα της Διοίκησης της ΠΟΒΑΚΩ παρουσιάστηκαν στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας της 22/9/2019

 ΠΟΒΑΚΩ 2019

 Τα πεπραγμένα της νέας διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών τέθηκαν επί τάπητος στην τακτική γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας.

Στην έναρξη της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ, Πέτρος Καλπακίδης δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και να επισημάνει πως «η παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια θα προκαλέσει μείζον γεωπολιτικό πρόβλημα με ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στο μέλλον για την Ελλάδα».

Ο κ. Καλπακίδης μεταξύ άλλων έκανε αναφορά στη σύνταξη και ψήφιση οργανισμού λειτουργίας βάσει του οποίου σχηματοποιήθηκε το οργανόγραμμα της Ομοσπονδίας.

«Στην προσπάθεια να λειτουργήσει αρτιότερα η διοίκηση, μέσα στο πλαίσιο του οργανισμού και του οργανογράμματος της προχώρησε στην ψήφιση πρότασης για τη διοικητική λειτουργία των οργάνων της Ομοσπονδίας. Με την πρόταση αυτή εισήγαγε νέα δεδομένα στον τρόπο λειτουργίας του διοικητικού συμβουλίου. Όπως ο ορισμός των περιόδων και συνόδων, η τήρηση βιβλίων αποφάσεων τόσο του διοικητικού συμβουλίου, όσο και του προεδρείου» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ απαριθμώντας μια σειρά αλλαγών.

Στο πλαίσιο αυτό καταρτίστηκε και ψηφίστηκε πρόταση για τον τρόπο κατανομής των χρηματικών ποσών σε συλλόγους - μέλη της Ομοσπονδίας, βάζοντας τάξη στην κατανομή των χρηματικών πόρων και παράλληλα αποφεύγοντας πιθανές προστριβές μελών.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ «η ενίσχυση κάθε συλλογικού οργάνου εξαρτάται κατά μεγάλο βαθμό από το πλήθος των μελών του. Στο πλαίσιο αυτό καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Ομοσπονδίας το Σωματείο Κοσμηματοπωλών και Ωρολογοπωλών νομού Πιερίας που επαναλειτουργεί από το 2018. Πλέον η δύναμη της Ομοσπονδίας ανέρχεται σε 21 ενεργά μέλη».

Μάλιστα η διοίκηση της Ομοσπονδίας επιθυμώντας να στηρίξει τα μέλη της ψήφισε πρόγραμμα επιδότησης για την απόκτηση μέσων πυροπροστασίας για τους συλλόγους που διαθέτουν γραφεία.

Παράλληλα η διοίκηση της ΠΟΒΑΚΩ εκτιμώντας πως η επικοινωνία συμβάλει στην ανάπτυξη του κλάδου, μεταξύ άλλων, ενίσχυσε την προσπάθεια κλαδικών εκδόσεων, διοργάνωσε γεύμα εργασίας και γνωριμίας με δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης, που εκπροσωπούν όμως και αθηναϊκά ΜΜΕ, εξέδωσε ανακοινώσεις και δελτία Τύπου για τις δραστηριότητες και τις θέσεις της Ομοσπονδίας.

Οικονομικά - Εκθεσιακή πολιτική

Στα οικονομικά της Ομοσπονδίας επιχειρήθηκε διασπορά των αποθεματικών της και ελήφθη  απόφαση για άνοιγμα λογαριασμού σε δεύτερη τράπεζα.

Επιπλέον επιτεύχθηκε αύξηση του ποσοστού απόδοσης από την οργανώτρια εταιρεία της κλαδικής έκθεσης της Αθήνας κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην εκθεσιακή πολιτική του κλάδου συστάθηκε επιτροπή εκθέσεων με σκοπό τη βελτίωση της αποδοτικότητας της διοίκησης σε εκθεσιακές ενέργειες. Υπογράφηκαν εκ νέου συμφωνητικά με τη ΔΕΘ - HELEXPO για τη συνεργασία στην Kosmima για το 2018 και το 2019 καθώς και για την ανάθεση της διεθνούς εκθέσεως κοσμήματος Αθήνας για το 2019 και 2020.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας έλαβε απόφαση επιδότησης από συγκεκριμένο πόρο για τη συμμετοχή μελών των συλλόγων της στις κλαδικές εκθέσεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

 Προσπάθειες για ένταξη της αργυροχρυσοχοΐας στην ανώτατη εκπαίδευση

«Στην εκπαίδευση συνεχίστηκαν οι προσπάθειες για την ενίσχυση των σχολών αργυροχρυσοχοΐας» τόνισε η β’ αντιπρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ, Ελένη Τεζαψίδου υπογραμμίζοντας πως «στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η δωρεά υλικών χρυσοχοΐας στο δημόσιο ΙΕΚ Σερρών. Παράλληλα έγιναν παρεμβάσεις προς το αρμόδιο υπουργείο κάνοντας γνωστές τις θέσεις της Ομοσπονδίας γύρω από εκπαιδευτικά ζητήματα, ενώ συνεχίστηκαν οι προσπάθειες για την ένταξη του κλάδου στην ανώτατη εκπαίδευση στο πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας».

Ο γενικός γραμματέας της ΠΟΒΑΚΩ Τριαντάφυλλος Παπαθανασίου αναφέρθηκε στο κοινωνικό πρόσωπο της Ομοσπονδίας, η οποία συνέδραμε στους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική και δώρισε ιατρικό εξοπλισμό στο αγροτικό ιατρείο της Χάλκης.

Για την ένταξη της ΠΟΒΑΚΩ στις νέες τεχνολογίες μίλησε ο τομεάρχης Τεχνολογίας, Νίκος Τσαουσίδης επισημαίνοντας πως σύντομα η Ομοσπονδία θα αποκτήσει εξοπλισμό για τηλεδιάσκεψη, ενώ στη φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας που θα αποτελέσει ένα φιλικό και χρηστικό εργαλείο ώστε τα μέλη των συλλόγων να ενημερώνονται για θέματα που τους ενδιαφέρουν.

Στα οικονομικά θέματα της ΠΟΒΑΚΩ αναφέρθηκε ο ταμίας της Ομοσπονδίας, Χρυσοβαλάντης Γιαλεσάκης, ενώ ο τομεάρχης Εκθεσιακής Πολιτικής, Λουκάς Βασδέκης στις εκθέσεις που υποστηρίζει και διοργανώνει ο κλάδος στη Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα, καθώς και στην μετονομασία της έκθεσης Αθηνών σε Athens International Jewellery Show.

 Βυζαντινή Σαγήνη

Η τελετή απονομής των βραβείων και επαίνων του  Διεθνούς Διαγωνισμού  Κοσμήματος «ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΣΑΓΗΝΗ – BYZANTINE CHARM», που διοργάνωσε η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, με θέμα «Κόσμημα, Εμπνευσμένο από το ΒΥΖΑΝΤΙΟ» πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Τον ΣΚΩΘ εκπροσώπησε στην εκδήλωση η γεν. γραμ. κ. Ευδοξία Δημολαΐδου.

Η Βυζαντινή Θεσσαλονίκη σκοπό έχει να αξιοποιηθεί όλος ο μνημειακός χαρακτήρας της Θεσσαλονίκης αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και άλλες πόλεις που μοιράστηκαν ένα ιστορικό συνεχές στα χρόνια του Βυζαντίου. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε παγκόσμιο δίκτυο βυζαντινών πόλεων. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί να αξιοποιηθεί ο πολιτισμός με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργηθούν αναπτυξιακά χαρακτηριστικά και προϋποθέσεις ευημερίας στους λαούς, που εμπλέκονται στο δίκτυο αυτό.  

Ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης  συνέδραμε στον διαγωνισμό "Βυζαντινή Σαγήνη" συμμετέχοντας ουσιαστικά στην κατάρτιση και σύνταξη του κανονισμού συμμετοχής του διαγωνισμού και παράλληλα αποτέλεσε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής με εκπρόσωπο του, την γεν. γραμμ. κ. Ευδοξία Δημολαΐδου. Επιπλέον η κ. Ευδοξία Δημολαΐδου συμμετείχε και στην επιτροπή αξιολόγησης των έργων.

Βραβεία & Έπαινοι της "Βυζαντινής Σαγήνης"

1ο βραβείο απενεμήθη, στον Βασίλειο Παναγιωτίδη για την δημιουργία ενός  χρυσού δαχτυλιδιού με τίτλο: «Βυζαντινή Μνήμη»

2ο βραβείο, απενεμήθη στην Gallery Diamond που εκπροσωπείται από την Αγγέλικα Μαυρίδου, μέλος του ΣΚΩΘ, για την δημιουργία χρυσού εγκόλπιου με ένθετους πολύτιμους λίθους, με τίτλο: «Κάτω από το θόλο της Ροτόντας»

3ο βραβείο, απενεμήθη στον Χρήστο Δημητρακόπουλο για χρυσό εγκόλπιο με ένθετους πολύτιμους λίθους, με τίτλο: «Φυλαχτό»

1ος έπαινος, απενεμήθη στις Θεοδώρα Χατζηθεοδώρου και Ευθαλία Θαλάσση για χρυσό δαχτυλίδι με ένθετους πολύτιμους λίθους, με τίτλο: «Αυτοκρατορική Συμφωνία»

2ος έπαινος απενεμήθη στην Βασιλική Ναθαναηλίδου για χρυσό περιδέραιο κοσμημένο με ρουμπίνι, με τίτλο: «ΗΛΙΑΡΕΤΗ: Ηλίου αρετή – Πηγή ζωής».

Εγκαίνια του Παγκόσμιου Δικτύου Βυζαντινών Πόλεων

rotonda2019

Στη Ροτόντα-Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Θεσσαλονίκης, στις 19 Οκτωβρίου 2019, κατά των εγκαινιασμό του Παγκοσμίου Δικτύου Βυζαντινών Πόλεων υπεγράφησαν τα μνημόνια συνεργασία της "Βυζαντινής Θεσαλονίκης"  με το Οικουμενικό Πατριαρχείο,  την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Δήμο της Ραβέννας, το Δήμο της Λευκωσίας, τη Σερβική Επιτροπή Βυζαντινών Σπουδών, το Κέντρο Κυριλλο-Μεθοδιανών Σπουδών της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών και το Διεθνές Επιστημονικό Δίκτυο Pax Byzantino –Slava.

Το μνημόνιο στοχεύει στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως οδηγό στην ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών  διαμέσου του πολιτισμού.

Στην εκδήλωση παραρεύθηκαν οι βραβευθέντες του διαγωνισμού "Βυζαντινή Σαγήνη" και ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ & ΣΚΩΘ κ. Πέτρος Καλπακίδης, και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΒΑΚΩ κ. Σταμάτης Μαρίνης.

buzantini sagini

 Λάμψη και δημιουργία στην 34η KOSMIMA 2019 

Επετειακός ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος με την ευκαιρία συμπλήρωσης των 30 διοργανώσεών του

 Περισσότεροι από 70 εκπρόσωποι του κλάδου του κοσμήματος έδωσαν το «παρών» στην 34η KOSMIMA, την οποία διοργάνωσε  η ΔΕΘ-Helexpo από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση φιλοξένησε κατασκευαστές, εργαστήρια, σχεδιαστές, εισαγωγείς, αντιπροσώπους και χονδρεμπόρους κοσμημάτων, ωρολογίων και πολύτιμων λίθων, όπως επίσης και εταιρείες με ασημένια είδη, είδη συσκευασίας και μηχανήματα. Η φετινή διοργάνωση είχε και τρεις ξένες συμμετοχές, από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Τουρκία. Μεταξύ των στόχων, άλλωστε, της KOSMIMA είναι το άνοιγμα νέων αγορών και η προβολή του ελληνικού κοσμήματος στις αγορές του εξωτερικού.

Με την αφορμή της φετινής έκθεσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης (ΣΚΩΘ), η Συντεχνία Χρυσοχόων Αργυροχόων Θεσσαλονίκης (ΣΧΑΘ),με την υποστήριξη της ΔΕΘ-Helexpo, διοργάνωσαν τον 30ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, μια διοργάνωση-θεσμό, που σκοπό έχει την ανάπτυξη και την ανάδειξη του ελληνικού κοσμήματος. Φέτος το θέμα του διαγωνισμού ήταν «30 Έλληνες καλλιτέχνες, έμπνευση για το κόσμημα».

Οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να εμπνευστούν από τα έργα 30 Ελλήνων καλλιτεχνών που έζησαν και δημιούργησαν στον 19ο και τον 20ο αιώνα και αντιπροσωπεύουν διάφορα καλλιτεχνικά ρεύματα της ζωγραφικής, της χαρακτικής και της γλυπτικής. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 25 άτομα (23 σπουδαστές και 2 επαγγελματίες), με 33 έργα.

diagonismos2019

Μια σύντομη αναδρομή στους διαγωνισμούς που φιλοξενήθηκαν στις διοργανώσεις της Kosmima έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ και του ΣΚΩΘ, Πέτρος Καλπακίδης κατά την ομιλία του στην τελετή της απονομής των βραβείων και  των επαίνων.

«Ο διαγωνισμός ως μία ζωντανή δραστηριότητα είχε και αυτός τις καλές αλλά και τις δύσκολες στιγμές του. Οι πρώτες διοργανώσεις χαρακτηρίζονταν από μεγάλο αριθμό συμμετοχών που στη συνέχεια μειώθηκαν με αποτέλεσμα να υπάρξει περίοδος παύσης. Σταθμός στην πορεία του διαγωνισμού ήταν το 2005 που αναβίωσε με την πρωτοβουλία των δύο τοπικών συλλόγων του κλάδου της χρυσοχοΐας του ΣΚΩΘ και της ΣΧΑΘ… Πλέον οι 30 διοργανώσεις ταύτισαν το διαγωνισμό με τη Θεσσαλονίκη και τον συνέδεσαν με τη διεθνή έκθεση «Kosmima». Παράλληλα τον ανέδειξαν ως θεσμό και μία σταθερή αξία για τον κλάδο της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ κάνοντας την ευχή η διοργάνωση του 2019 να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξη του διαγωνισμού.

Ο κ. Καλπακίδης συνεχάρη στους σπουδαστές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης.

Η αξιολόγηση των έργων έλαβε χώρα στις  24 Σεπτεμβρίου 2019 στο Κτίριο Διοίκησης της ΔΕΘ-HELEXPΟ και μέλη αυτής ήταν  οι : Τραντάφυλλος Παπαθανασίου (ΠΟΒΑΚΩ), Λεονταράκη Μαριαλένα (ΣΑΑ),  Ελένη Τεζαψίδου (ΣΧΑΘ),  Κατερίνα Ουζουστεφανή (ΣΚΩΘ), Αδαμάντιος Μποζαμπαλίδης (ΒΕΘ), Άρης Κατσιλάκης (ΣΚΤ/ΑΠΘ),  Θεοδώρα Κανακίδου (ΔΕΘ -  HELEXPO).

"Μαθητές Γυμνασίου παρουσίασαν τα αρχιτεκτονικά τους επιτεύγματα  στην έκθεση KOSMIMA 2019"

O Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο εκδηλώσεων της 34ης Διεθνούς Έκθεσης "KOSMIMA" 2019 και στην προσπάθεια του να ενισχύσει τη δημιουργική ενέργεια των μαθητών του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε εκδήλωση, με θέμα "Έκθεση Τεχνολογίας".

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν έργα των μικρών καλλιτεχνών-αρχιτεκτόνων με τρισδιάστατες μακέτες - μινιατούρες διαφόρων θεματικών ενοτήτων. Εμπνευστής αυτής της δημιουργικής κίνησης των μαθητών η κ. Αθηνά Αφουξενίδου  καθηγήτρια φυσικής του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης.  

Η παρουσίαση των εκθεμάτων προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των μελών του Συλλόγου και επισκεπτών της έκθεσης επιβεβαιώνοντας την επιτυχία της.

  Ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης απεύθυνε θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές και επισκέπτες της έκθεσης. 

ekthesi texnologias 6ou gumanasiou

 "Έκθεση Τεχνολογίας Μαθητών 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης". Από αριστερά ο Πρόεδρος του ΣΚΩΘ & ΠΟΒΑΚΩ κ. Πέτρος Καλπακίδης, με τους μαθητέςτου 6ου Γυμνασίου και την καθηγήτρια φυσικής κ. Αθηνά Αφουξενίδου

  

Παρουσίαση μη καταστρεπτικού πολυδιάστατου ποιοτικού ελέγχου αντικειμένων από πολύτιμα μέταλλα, μέσω στοιχειακής ανάλυσης και τρισδιάστατης τομογραφίας

 Την σύγχρονη τεχνολογία για την ανίχνευση κραμάτων από πολύτιμα μέταλλα αντικειμένων της αργυροχρυσοχοΐας, χωρίς να καταστρέφονται, παρουσίασε το Διαγνωστικό Κέντρο Έργων Τέχνης, Ίδρυμα «ΟΡΜΥΛΙΑ», στην 34η Έκθεση Κοσμήματος "KOSMIMA 2019".

kosmima2019 ormulia

Η παρουσίαση έγινε από τους, Γεώργιο Καραγιάννη, επιστημονικό & τεχνικό διευθυντή του Διαγνωστικού Κέντρου και Σταμάτη Αμανατιάδη, επιστημονικό συνεργάτη.

Η εκδήλωση η οποία προκάλεσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών διοργανώθηκε από την ΠΟΒΑΚΩ.

Απονομή βραβείων & επάθλων στον 30ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος

 Επετειακός ο 30ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, καθώς συμπληρώνει 30 χρόνια επιτυχημένης διεξαγωγής του, με θέμα "30 Έλληνες Καλλιτέχνες - Έμπνευση για το Κόσμημα".

Η απονομή βραβείων και επαίνων, πραγματοποιήθηκε σε μια σεμνή και λιτή τελετή στo πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Κοσμήματος "KOSMIMA" 2019

H αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Κατερίνα Ουζουνστεφανή απένειμε έπαινο στην σπουδάστρια   Ελευθερία Κατσούλη του τμήματος αργυροχρυσοχοΐας του ΕΕΣ  Gallileo. Λόγω κωλύματος της κα Κατσούλη το βραβείο το παρέλαβε εκπρόσωπος της σχολής.

 brabeia2019

Το 2ο βραβείο, απέσπασε η σπουδάστρια Αλεξάνδρα Ευαγγελάτου Ζαχαρίου του τμήματος αργυροχρυσοχοΐας του ΕΕΣ  Galileo, ενώ τον 3ο έπαινο απέσπασε η σπουδάστρια Βασιλική Ναθαναηλίδου του ΔΙΕΚ Σερρών.

vraveia povako

                              Ο Γεν. Γραμματέας της ΠΟΒΑΚΩ, κ. Τριαντάφυλλος Παπαθανασίου, επιδίδει το 2ο βραβείο, στην Αλεξάνδρα Ευαγγελάτου – Ζαχαρίου του ΕΕΣ Galileo

Το βραβείο και τον έπαινο, επέδωσαν ο γενικός γραμματέας και ο πρόεδρος  της ΠΟΒΑΚΩ  αντίστοιχα, Τριαντάφυλλος Παπαθανασίου και Πέτρος Καλπακίδης.  

vraveia povako2019

                                      Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ κ. Πέτρος Καλπακίδης, επιδίδει τον 3ο έπαινο την Βασιλική Ναθαναηλίδου του ΔΙΕΚ Σερρών

Στην κατηγορία Α’ των σπουδαστών, ο διαγωνισμός είχε 23 συμμετοχές με 31 έργα και στην κατηγορία Β’ των επαγγελματιών, 2 συμμετοχές με δύο έργα.

Η κατάταξη αποτελεσμάτων βραβείων και επαίνων του 30ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού  Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, είναι η εξής:

epainoi2019

Η Λίλα ντε Τσάβες στην KOSMIMA 2019

«Το Ελληνικό Κόσμημα-Ένας Περίπλους στην Τέχνη από την Αρχαιότητα μέχρι Σήμερα» ήταν το θέμα της διάλεξης της εθνολόγου και ειδικής συνεργάτιδας του Μουσείου Μπενάκη, Λίλα ντε Τσάβες, η οποία βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο  των εορταστικών εκδηλώσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών, για τα 40 χρόνια λειτουργίας της και των παράλληλων εκδηλώσεων της ΚΟSΜΙΜΑ 2019.

Η κα ντε Τσάβες στην ομιλία της αναφέρθηκε στην ανάδειξη του κοσμήματος ως ένα αντικείμενο υψηλής τέχνης, αποτέλεσμα σκέψης, έμπνευσης και νόησης.

bio tsaves

Τη διάλεξη προλόγισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών, Πέτρος Καλπακίδης κάνοντας αναφορά στο βιογραφικό της εθνολόγου, ειδικού στα ιστορικά εθνολογικά υφάσματα, κοσμήματα και ενδυμασίες, Λίλα ντε Τσάβες.

«Το 2019 έχουμε τη μεγάλη τιμή και χαρά να γιορτάζουμε τα 40 χρόνια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών από την ίδρυση της, το 1979. Μία επέτειος που μας δίνεται η ευκαιρία να αναδείξουμε αναδρομικά το έργο της ΠΟΒΑΚΩ, μέσα από τα γεγονότα και τις δράσεις μας...

…Για αυτόν τον χώρο της τέχνης, για αυτόν το κλάδο της οικονομίας, θέλοντας να λαμπρύνουμε την 40η επέτειο της ΠΟΒΑΚΩ, έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε ως ομιλήτρια, μία εξαίρετη επιστήμονα, την κα. Λίλα ντε Τσάβες» τόνισε ο κ. Καλπακίδης.  

Αξίζει να σημειωθεί πως η γνωστή εθνολόγος κατά τη διάρκεια της επιστημονικής της καριέρας απέκτησε μεταξύ πολλών αξιόλογων τίτλων, τους εξής: επιστημονική συνεργάτης του Μουσείου Μπενάκη, επισκέπτρια λέκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής, έδρα Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι γενική γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φίλων Μουσείων, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Μουσείων, μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Μουσείων και πολλών ακόμη οργανισμών. 

 Η ΠΟΒΑΚΩ βράβευσε την δημιουργό του μεταλλίου για τα 40 της χρόνια

 

Την δημιουργό του επετειακού μεταλλίου για τα 40 χρόνια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών βράβευσε η Ομοσπονδία.

vraveusi povako2019

Η Σοφία Συμιακάκη που συμμετείχε και κέρδισε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Επετειακού Μεταλλίου με τίτλο «Δημιουργία Μεταλλίου για την 40η επέτειο της ΠΟΒΑΚΩ» έλαβε από τα χέρια του προέδρου της Ομοσπονδίας Πέτρου Καλπακίδη, το μετάλλιο που φιλοτέχνησε, σε φυσικό μέγεθος, ενώ ο υποτομεάρχης Βιοτεχνίας – Εργαστηρίων της ΠΟΒΑΚΩ, Βασίλης Γιαμπουράς, της επέδωσε το βραβείο.

vraveusi povako2019 kosmima

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Kosmima 2019.

vraveuseis2019

H ΠΟΒΑΚΩ έδωσε το «παρών» στη γενική συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ

Με το σύνολο των αντιπροσώπων της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών, Πέτρου Καλπακίδη,  Ελένης Τεζαψίδου και Παύλου Ρουσανίδη, συμμετείχε στις εργασίες της   γενικής συνέλευσης της ΓΣΕΒΕΕ στις 5 & 6/10/2019.

Στη σημασία του συνδικαλισμού αναφέρθηκαν τόσο ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ  Πέτρος Καλπακίδης, όσο και η β’ αντιπρόεδρος, Ελένη Τεζαψίδου  στις ομιλίες τους, στην πρόσφατη εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ.

«Είναι σημαντικό να δείξουμε ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον για τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της μεταξύ τους διαδραστικής σχέσης που θα οδηγήσει στην επίτευξη του αντικειμενικού σκοπού που είναι η επίλυση των ζητημάτων που μας απασχολούν και η συμβολή στη χάραξη της μελλοντικής πορείας της οικονομίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλπακίδης.

tezapsidou

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κα. Τεζαψίδου. «Ο συνδικαλισμός, αποβλέπει στη συνένωση προσώπων με κοινά επαγγέλματα προκειμένου να προασπίσει τα κοινά τους συμφέροντα. Αυτός είναι ο λόγος που ενώθηκαν οι δρόμοι μας εδώ, και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Δεν πρέπει η λάθος πορεία για λάθος αιτίες να απεμπολήσει τα πιο σημαντικά μας όπλα την ενότητα και την αλληλεγγύη» σημείωσε η κα. Τεζαψίδου.

Κάνοντας μία σύντομη αποτίμηση της κατάστασης όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τις εθνικές εκλογές, ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ υπογράμμισε πως «η σταθερότητα στην οικονομία που αρχίζει να αποκαθίσταται θέτει τον κόσμο της αγοράς σε κίνηση. Αρχίζει σιγά σιγά ο έμπορος, ο βιοτέχνης, ο επιχειρηματίας να μπορεί να κάνει πρόβλεψη για μελλοντικά γεγονότα κατευθύνοντας τις οικονομικές τους ενέργειες στο παρόν».

antiprosopoi omospondias

Οι τρεις αντιπρόσωποι της Ομοσπονδίας, κατά την γενική συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ, στις 5 & 6/10/2019

Επιτυχίες

Η κόρη του Γιάννη Γεωργιλά, Μάρθα, μέλος του ΣΚΩΘ  πέρασε στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Διατροφολογίας. Ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και καλή σταδιοδρομία.

Συντακτική Ομάδα                                                                                                               Κατερίνα Ουζουνστεφανή  Αντιπρόεδρος ΣΚΩΘ                                                       Ευδοξία Δημολαΐδου         Γεν. Γραμματέας ΣΚΩΘ

skoth banner 2023
skoth banner

Ενημερωτικό Δελτίο / Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου τώρα στο ενημερωτικό μας δελτίο και μάθε πρώτος τα νέα μας!

Ημερολόγιο

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Επικοινωνία

Φραγκίνη 5, 546 24 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310239376
goldclubskvu[at]gmail.com

Μείνετε Συντονισμένοι!

facebook youtube

gr flag

Αναζήτηση

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account