• Θεσσαλονίκη
Χαιρετισμός 18ου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος Χαιρετισμός 18ου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος

Χαιρετισμός 18ου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος

October 14, 2007

Χαιρετισμός Πέτρου Καλπακίδη Μέλους Οργανωτικής Επιτροπής

18ου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος

Ο 18ος Διαγωνισμός Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος σηματοδοτεί την επιθυμία της αργυροχρυσοχοΐας να πορεύεται στη στράτα της Τέχνης, εξυμνώντας τη Φύση ως μέγιστο αγαθό και πηγή ζωής. Υιοθετώντας το θέμα " ο Χορός των Λουλουδιών" εκφράζει τη σχεδιαστική τάση, η οποία είναι επηρεασμένη από το περιβάλλον και τη φύση. Η φυσική ρυθμική κίνηση των λουλουδιών καταδεικνύει την ομορφιά της Δημιουργία και τη σπάνια τελειότητα στον αέναο κύκλο της ζωής.      

Παρατηρώντας τα σχεδιαστικά  έργα που διαγωνίστηκαν στον φετινό διαγωνισμό εντοπίζουμε ότι έχει χρησιμοποιηθεί πληθώρα χρωμάτων, που σε ταξιδεύουν πέρα από το απτό και εφήμερο. Η χρωματική απόδοση κάθε έργου έχει ιδιαίτερη σημασιολογία, προσφέροντας, παράλληλα, ψυχική και αισθητική ικανοποίηση.       

Στο σύνολο των έργων διαπιστώνεται ότι επιχειρήθηκε η αρχή της αναλογίας ανάμεσα στον εξωτερικό και τον εσωτερικό κόσμο, δηλαδή η απόπειρα του ψυχικού και πνευματικού κόσμου να εκφραστεί μέσα από τον φυσικό και υλικό κόσμο αντίστοιχα. Τα έργα χαρακτηρίζονται από κομψές αποτυπώσεις των δημιουργημάτων της φύσης, με εξαιρετική δεξιότητα, αναδεικνύοντας το παιχνίδισμα της λεπτομέρειας με την σύγχρονη απλή φόρμα.                       

Ο παρατηρητής, βλέποντας την αρμονία των γραμμών του σχεδίου και της καλλιτεχνικής εκφραστικότητας του δημιουργού μέσα από αυτό, καθώς και την προσπάθεια να τεθούν τα έργα σε μια μορφή υπερβατικότητας, διαπιστώνει το κάλλιστο συνταίριασμα του νατουραλισμού και του συμβολισμού.                     

Το σχεδιαστικό γεγονός της μεταποίησης της Φύσης σε Τέχνη φανερώνει την ανάγκη των καλλιτεχνών να αφουγκραστούν τη γη, η οποία μας "μιλάει" μέσα από τα άνθη και οδηγεί στη σκέψη ότι πολλές φορές οι καλλιτέχνες κατανοούν τη φύση καλύτερα από τους επιστήμονες.

Ενημερωτικό Δελτίο / Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου τώρα στο ενημερωτικό μας δελτίο και μάθε πρώτος τα νέα μας!

Ημερολόγιο

« Ιούλιος 2020 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Επικοινωνία

Φραγκίνη 5, 546 24 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310239376
goldclubskvu[at]gmail.com

Μείνετε Συντονισμένοι!

facebook youtube

gr flag

Αναζήτηση

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account