• Θεσσαλονίκη

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣ 2012

May 30, 2012

Γενική Συνέλευση

Πέτρος Καλπακίδης

Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

            Χαιρετίζοντας, την σημερινή Τακτική Γενική Συνέλευση θα ήθελα κατά αρχήν να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε, να μου εμπιστευτείτε την Προεδρία του Συλλόγου μας.

            Στο χρόνο που πέρασε από την περσινή Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση μας, πολλά οικονομικά γεγονότα συνέβησαν ώστε να γνωρίσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις για την ελληνική οικονομική πραγματικότητα.

            Η Ελλάς προσπαθεί να προσαρμόσει το δημοσιονομικό της πρόβλημα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο ευρωπαϊκό περιβάλλον. Επί δύο χρόνια οι κεντρικές κυβερνήσεις της χώρας μας προσπαθούν να μειώσουν το χρέος που έχει συσσωρευτεί τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια. Για να το πετύχουν αυτό, οι πολιτικές αρχές, επιμένουν σε μέτρα  αύξησης των εσόδων, που καταλήγουν σε εξοντωτικές εισπρακτικές επιδρομές. Από την άλλη πλευρά δεν αναλαμβάνουν καμία ουσιαστική πρωτοβουλία για την ανάπτυξη της χώρας, όπως το υπαγορεύει η επιστήμη της οικονομίας.

            Εδώ και δύο χρόνια, ο ιδιωτικός τομέας της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται στο επίκεντρο μίας αβέβαιης οικονομικής πραγματικότητας.

            Ο κλάδος της αργυροχρυσοχοΐας και ωρολογίου θεωρώ ότι είναι ένας από τους δυναμικούς κλάδους της πραγματικής οικονομίας, που καταβάλει τεράστιες προσπάθειες επιβίωσης σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον. Σήμερα ο κλάδος μας αντιμετωπίζει κοινά προβλήματα και προκλήσεις που απαιτούν συντονισμένη δράση και ταυτόχρονα αποτελούν ευκαιρία για ενδυνάμωση. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, ο Σύλλογός μας, προσπαθεί να επιτελέσει το έργο του, αναλαμβάνοντας στο μέτρο των δυνατοτήτων του, διάφορες πρωτοβουλίες με σκοπό την ισχυροποίηση του θεσμού ώστε να έχει την δυνατότητα να υποστηρίζει αποτελεσματικότερα την συλλογική επιχειρηματική προσπάθεια.

            Γνωρίζοντας ότι η δυναμική του Συλλόγου αυξάνει με τη συσπείρωση των συναδέλφων μας, η Διοίκηση προσπάθησε να εντάξει, στους κόλπους του Συλλόγου, νέα μέλη. Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα φάνηκαν με την εγγραφή τεσσάρων νέων μελών. Σήμερα έχω τη χαρά και την τιμή, με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης, να τους καλωσορίσω και επίσημα στο Σύλλογό μας.

            Είναι αντιληπτό ότι μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων του Συλλόγου μας, εξαρτάται άμεσα από την οικονομική ευρωστία του. Η Διοίκηση του Συλλόγου κατέβαλε και θα συνεχίσει να το πράττει, φιλότιμες προσπάθειες, για την ανεύρεση οικονομικών πόρων, είτε με την άμεση χρηματοδότηση είτε με τη χρηματοδότηση μέσω χορηγιών. Στην περίοδο που πέρασε αρκετές επιχειρήσεις συνέδραμαν την συλλογική μας προσπάθεια με την μορφή χορηγιών, τις οποίες θα ήθελα να ευχαριστήσω.

            Από τον επιμελητηριακό θεσμό θέλω να ευχαριστήσω το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για την ολοπρόθυμη υποστήριξη του στο Συλλόγου μας. Εκτός από την οικονομική ενίσχυση που μας προσέφερε, διέθεσε, όσες φορές του ζητήθηκε, τη δυναμική της επιρροής του και το μηχανισμό λειτουργίας του, προς όφελος του Συλλόγου μας. Έτσι απέδειξε στην πράξη, με τον πιο λαμπρό τρόπο, ακόμα έναν τομέα στον οποίο διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο τα Επιμελητήρια.

            Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας, η Διοίκηση του Συλλόγου πραγματοποίησε δύο θεσμικές συναντήσεις με Σωματεία του κλάδου μας που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και θα επιδιώξει να πραγματοποιηθούν συναντήσεις και με άλλα Σωματεία, της ευρύτερης περιοχής, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κλαδικών προβλημάτων. Επιπλέον θα διευρύνει τις συναντήσεις με όλους τους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς και οργανώσεις που έχουν έστω και έμμεση σχέση με τον κλάδο μας.

Στον αναπτυξιακό τομέα του κλάδου, γίνανε προσπάθειες για την ενίσχυση της προβολής και προώθησης του κοσμήματος και ωρολογίου. Η κατασκευή διαφημιστικού πανό και η δημιουργία έντυπου χάρτη με την επισήμανση των καταστημάτων εντάσσονται σε αυτό το πλαίσιο προσπαθειών.

            Στην εκπαίδευση έχει δρομολογηθεί η υλοποίηση σεμιναρίου σε θέματα ωρολογοποιίας. Παράλληλα θα επιδιώξουμε να πραγματοποιηθεί και μια εκπαιδευτική εκδρομή.

            Στο πεδίο της ενημέρωσης γίνετε προσπάθεια να αναπτυχθούν μέθοδοι ώστε τα μέλη μας να έχουν πιο έγκαιρη ενημέρωση.

            Ο Σύλλογός μας, ανταποκρινόμενος στις προκλήσεις του σήμερα, ήταν ο μοναδικός Σύλλογος, σε όλη την επικράτεια, που κατέθεσε προτάσεις στην Δημόσια Διαβούλευση επί των υφισταμένων Αγορανομικών Διατάξεων.

            Στα κλαδικά θέματα, ο Σύλλογος, συμμετέχει στη διαμόρφωση της κλαδικής πολιτικής συνεπικουρώντας το θεσμικό, για το σκοπό αυτό, όργανο του κλάδου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών.

            Στο συνδικαλιστικό πεδίο μετέχουμε ενεργά ανταποκρινόμενοι σε όλες τις δράσεις των συνδικαλιστικών φορέων και προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ευνοϊκούς συσχετισμούς προς όφελος του κλάδου και του Συλλόγου μας.

            Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων θα προωθήσουμε την δημιουργία διάρθρωσης λειτουργίας της Διοίκησης με τέτοια δομή ώστε να ανταποκρίνεται αποτελεσματικότερα στο ρόλο της.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση του Συλλόγου θα συνεχίσει να επιλέγει την αποτελεσματικότερη τακτική για να επηρεάζει, στο μέτρο που μπορούμε, την διαμόρφωση του μέλλοντός μας μέσα από την φιλοσοφία της συλλογικής προσπάθειας.

skoth banner 2023
skoth banner

Ενημερωτικό Δελτίο / Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου τώρα στο ενημερωτικό μας δελτίο και μάθε πρώτος τα νέα μας!

Ημερολόγιο

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Επικοινωνία

Φραγκίνη 5, 546 24 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310239376
goldclubskvu[at]gmail.com

Μείνετε Συντονισμένοι!

facebook youtube

gr flag

Αναζήτηση

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account