• Θεσσαλονίκη

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣ 2013

May 23, 2013

Γενική Συνέλευση

Πέτρος Καλπακίδης

Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου

 Αγαπητοί συνάδελφοι,

            Απευθύνοντας χαιρετισμό προς την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευσή μας, επιθυμώ να απευθύνω στο κάθε ένα μέλος εγκάρδιο χαιρετισμό.

            Είναι γνωστό ότι διανύουμε επί μακρών μια αβέβαιη οικονομική κατάσταση ως αποτέλεσμα αδέξιων πολιτικών ενεργειών. Η κρίση που υφιστάμεθα για να πραγματοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις για την δημοσιονομική προσαρμογή, που αρκετές είναι απαραίτητες να γίνουν, αναδεικνύει ότι ο μόνος τρόπος για να περάσουμε στην ανάπτυξη, είναι η ενεργοποίηση της πραγματικής οικονομίας. Έπρεπε όμως, να φτάσουμε στη  σημερινή οικονομική κατάσταση για να αναγνωριστεί η σπουδαιότητά της και να διαφανεί το έλλειμμα του οικονομικού τομέα, που επηρεάζει με τη σειρά του τη πραγματική οικονομία. Αυτό συνέβη, ίσως, γιατί η παρεμβατική διαμόρφωση της αγοράς, λειτούργησε για τους δικούς της λόγους, κατά τρόπο, που διατάραξε την ισορροπία ανάμεσά τους, αφήνοντας στο περιθώριο την πραγματική οικονομία.

            Σήμερα, αρχίζει να γίνεται αντιληπτό από τους διαμορφωτές της εθνικής οικονομικής πολιτικής ότι ο επιχειρησιακός τομέας και συνεπώς οι επιχειρήσεις μας, αποτελούν μέρος της πραγματικής οικονομίας. Δηλαδή του τομέα της οικονομίας, που αποτελεί την μόνη, για τη τωρινή κατάσταση, λύση ανάπτυξης.

            Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της αγοράς είναι η μείωση του αριθμού των καταναλωτών και επιπλέον η συρρίκνωση των καταναλωτικών δαπανών από τους υφιστάμενους καταναλωτές. Ο Σύλλογος, αντιλαμβανόμενος την κατάσταση αυτή, προσπαθεί, με τα μέσα που διαθέτει  στον άξονα ανάδειξης του κοσμήματος, ώστε αυτό να διατηρήσει αφενός και να διευρύνει αφετέρου τη θέση του μέσα στα όρια της αγοράς και να εντείνει τις προσπάθειές του με ανάλογες δράσεις.       

            Έχει αναλάβει πρωτοβουλία συνεργασίας με διάφορους οργανισμούς και προσπαθεί να καλλιεργήσει τη συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

            Συμβάλει σε πλήθος δράσεων τόσο συλλογικών όσο και ατομικών,  που σκοπό έχουν να αναδείξουν το κόσμημα.

            Συνεισφέρει στην ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς της πόλης μας, αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες και δράσεις. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Συλλόγου μας, για την προθυμία τους, να τοποθετήσουν σε εμφανές σημείο των καταστημάτων τους, την αφίσα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Με τον τρόπο αυτό, αναδεικνύεται η προσήλωση μας στις συλλογικές προσπάθειες ενώ παράλληλα ενδυναμώνεται  η ισχύς του Συλλόγου και της Διοικήσεως του απέναντι σε τρίτους.

            Συνεχίζουμε την προσπάθεια διευρύνσεως της δύναμης του Συλλόγου, με την εισδοχή νέων μελών. Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω στην οικογένεια του Συλλόγου μας δύο νέα μέλη που εντάχθηκαν στις τάξεις του, την περίοδο που πέρασε. Τον κύριο Αδαμάντιο Μποζαμπαλίδη και την κυρία Μαρία Εμμανουηλίδου.      

            Στις προτεραιότητες της Διοίκησης, είναι η αναβάθμιση του διαδικτυακού τόπου του Συλλόγου με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει την αμεσότερη επικοινωνία μεταξύ των μελών. Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογός μας, προχώρησε σε συνεργασία με εταιρεία αποδελτίωσης, προσφέροντας στα μέλη του μια νέα και ενδιαφέρουσα υπηρεσία. Συνεχίζουμε σταθερά την αναδιοργάνωση της Γραμματείας, ώστε να καταστεί πιο ευέλικτη και αποτελεσματική.

             Συμμετέχουμε, με την παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, σε όλες τις εκδηλώσεις, που μας προσκαλούν, προκειμένου να αναδείξουμε τις θέσεις και απόψεις μας αλλά και να προασπίσουμε τα συμφέροντα του Συλλόγου και του κλάδου. Παράλληλα επιδιώκουμε τη συμμετοχή του σε όλες τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις που άπτονται των σκοπών του Συλλόγου μας. 

            Διοργανώσαμε τρεις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και θα το πράξουμε και στο μέλλον. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να αναδείξουμε την εικόνα του κοσμήματος, να διατηρήσουμε σε εγρήγορση το Σύλλογο και να ενισχύσουμε τα οικονομικά του. Επιπλέον οι εκδηλώσεις στοχεύουν στη συσπείρωση των μελών του Συλλόγου μας. Κάνοντας πράξη την εξωστρέφεια που χαρακτηρίζει τη Διοίκηση οι δύο εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο που πέρασε, έγιναν από κοινού με το Σωματείο Ωρολογοποιών Θεσσαλονίκης ενώ η τρίτη σε συνεργασία με τη Συντεχνία Χρυσοχόων Αργυροχόων Θεσσαλονίκης. Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να εκφράσουμε ως Διοίκηση, τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους τους χορηγούς- φίλους του Συλλόγου μας, που ανταποκρίνονται θετικά με τη συνδρομή τους σε όλες μας τις προσκλήσεις.

            Συνεχίζουμε να δραστηριοποιούμαστε στο πεδίο της εκθεσιακής πολιτικής του κλάδου, καταβάλλοντας τις αντίστοιχες και ανάλογες ενέργειες. Η κλαδική έκθεση των Αθηνών από το 2013, που τη διοργάνωσε η κλαδική Ομοσπονδία, έχει αναβαθμιστεί σε διεθνή. Η εξέλιξη αυτή δικαίωσε την πάγια θέση όλων των Διοικήσεων του Συλλόγου μας, που διακήρυτταν την αναγκαιότητα να γίνει διεθνείς η έκθεση.

            Στα συνδικαλιστικά ζητήματα, διατηρούμε και καλλιεργούμε τις σχέσεις με τους θεσμικούς φορείς. Είναι άξιο λόγου να αναφερθεί η συνέχεια της άριστης συνεργασίας, που υφίσταται ανάμεσα στο Σύλλογό μας και την κλαδική Ομοσπονδία. Να τονίσω την ουσιαστικότερη προσέγγιση από πλευράς της τοπικής Ομοσπονδίας. Η τοπική Ομοσπονδία, στο πλαίσιο της ειλικρινούς καλλιέργειας των σχέσεων μας, προωθεί και αναδεικνύει τα προβλήματά μας, ενώ παράλληλα ο Σύλλογός μας, πλαισιώνει έμπρακτα τις προσπάθειές τις.      

            Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω στη συμβολή του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, για την αμέριστη και συνεχή συνδρομή του προς το Σύλλογό μας.

            Η εξελικτική πορεία του κλάδου, δημιουργεί την αναγκαιότητα να αναλάβουμε τη πρωτοβουλία εισηγήσεως πραγματοποιήσεως πεδίου, για την εξέταση των ζητημάτων και συζήτηση των θεμάτων, που έχουν προκύψει και είναι μείζονος σημασίας.  

            Με τη βεβαιότητα ότι η εκπαίδευση αποτελεί αναπτυξιακό εργαλείο, η Διοίκηση σκοπεύει να πραγματοποιήσει ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο, για τα μέλη του Συλλόγου, στη προσεχή περίοδο.    

            Αγαπητοί συνάδελφοι,

            Η συλλογικότητα και η εικόνα του Συλλόγου μας δεν είναι ευθύνη μόνο της Διοικήσεως. Είναι ευθύνη όλων μας, Διοίκησης και μελών. Για αυτό θέλω να απευθυνθώ σε όλους σας και να σας προτρέψω, να σας παροτρύνω να συσπειρωθείτε περισσότερο γύρω από το Σύλλογό μας.  

 

skoth banner 2023
skoth banner

Ενημερωτικό Δελτίο / Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου τώρα στο ενημερωτικό μας δελτίο και μάθε πρώτος τα νέα μας!

Ημερολόγιο

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Επικοινωνία

Φραγκίνη 5, 546 24 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310239376
goldclubskvu[at]gmail.com

Μείνετε Συντονισμένοι!

facebook youtube

gr flag

Αναζήτηση

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account