• Θεσσαλονίκη
Χαιρετισμός 25ου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος Χαιρετισμός 25ου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος

Χαιρετισμός 25ου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος

October 10, 2014

Χαιρετισμός του Προέδρου του Συλλόγου  Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης

κ. Πέτρου Καλπακίδη

25ου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος

Εάν θα θέλαμε να ορίσουμε τις περιόδους και τις εποχές εξέλιξης της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας, ένας από τους πιο ενδεικτικούς τρόπους ανακλάται στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος.

Ένας θεσμός, που η διαδραστική δυνατότητα του συμβάλλει στην προσέγγιση των σπουδαστών και της αγοράς και ταυτόχρονα προσδιορίζει την σημαντικότητα, του ρόλου, του διαγωνισμού στο χώρο του κοσμήματος.

Το θέμα του 25ου διαγωνισμού «Συμβολίζοντας την Μοναδικότητα» λειτούργησε ως πεδίο ανάδειξης του σημαντικού χαρακτήρα του δακτυλιδιού ως συμβόλου περνώντας μέσα από τη συνθετική έκφραση της τέχνης της αργυροχρυσοχοΐας.

Σε πνευματικό και νοηματικό επίπεδο τα έργα αναδεικνύουν την ασυνέχεια και την υπερβατικότητα της μοναδικότητας ενώ παράλληλα παρουσιάζεται η συνεχής, αιτιατή και άμεση έκφραση συναισθημάτων της ενότητας της πίστης της ολοκλήρωσης και του θαυμασμού. 

Στο τεχνικό μέρος τα σχεδιαστικά έργα χαρακτηρίζονται από οπτική αγνότητα και ένταση, που είναι το αποτέλεσμα σμιλεύσεις παραδοσιακών και καινοτόμων υλικών του κοσμήματος.

Ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης με ευθύνη απέναντι στις επερχόμενες γενιές σχεδιαστών κοσμημάτων και με περηφάνια, ως ενός από τους «γονείς» του διαγωνισμού, για την ιστορική διαδρομή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, συνεχίζει να πράττει με επιμονή, καθαρότητα και συνέπεια το καθήκον του περιβάλλοντας το θεσμό με το κύρος που χαρακτηρίζει την ελληνική αργυροχρυσοχοΐα.

Ενημερωτικό Δελτίο / Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου τώρα στο ενημερωτικό μας δελτίο και μάθε πρώτος τα νέα μας!

Ημερολόγιο

« Ιούλιος 2020 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Επικοινωνία

Φραγκίνη 5, 546 24 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310239376
goldclubskvu[at]gmail.com

Μείνετε Συντονισμένοι!

facebook youtube

gr flag

Αναζήτηση

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account