• Θεσσαλονίκη
Χαιρετισμός 26ου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος Χαιρετισμός 26ου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος

Χαιρετισμός 26ου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος

October 10, 2015

Χαιρετισμός του Προέδρου του Συλλόγου  Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης

κ. Πέτρου Καλπακίδη

   26ου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος

Ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης, ως ένας από τους γεννήτορες, του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, αναγνωρίζει στον Διαγωνισμό, την αδιάκοπη υλική, πνευματική και εγκάρδια προσπάθεια των αυριανών συναδέλφων και επαγγελματιών του χώρου, ως προσφορά  στην αργυροχρυσοχοΐα και στην τέχνη  γενικότερα.

 

Οι σπουδαστές, αξιοποιώντας την αρχαιογνωστική επιστήμη της νομισματικής, με τα έργα τους, μας αποκαλύπτουν με χαρακτηριστική προβολή την χρονολόγηση, την τεχνολογία, την οικονομία, τις ανταλλαγές και το εμπόριο κάθε ιστορικής περιόδου. Επιπλέον παρέχουν πληροφορίες για την τέχνη και τις ανθρώπινες συμπεριφορές και καταστάσεις.

Η καλλιτεχνική έμπνευση των σχεδιαστών αναδεικνύει τον κερματόμορφο βόλο μετάλλου από συναλλακτικό στοιχείο σε αντικείμενο υψηλής αισθητικής, κουβαλώντας πάνω του την διαχρονικότητα της τέχνης της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας.

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι δημιουργοί, προσπάθησαν και πέτυχαν με αριστοτεχνικό τρόπο, ώστε ο παραλληλισμός ανάμεσα στο «οικονομικό» και στο «καλλιτεχνικό» να αποτελεί γεγονός, που γίνεται εφικτό χάρη στη τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας.

Τα έργα του 26ου Διαγωνισμού μπορούν από μόνα τους να συνθέσουν μια καθορισμένη ενότητα κομψοτεχνημάτων, που να χαρακτηρίζεται ως μια από τις σχεδιαστικές οντότητες της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας.

Στους συντελεστές της διοργάνωσης του Διαγωνισμού και ειδικότερα στη ΔΕΘ-HELEXPO, εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου.

Στους σπουδαστές και επαγγελματίες του χώρου, που κατέθεσαν το αποτέλεσμα της πνευματικής τους ενέργειας εκφράζω τα συγχαρητήριά μου για τη προσπάθεια τους.

Ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης πιστεύοντας ότι ο Διαγωνισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας, θα συνεχίσει να είναι κοντά στους δημιουργούς κοσμημάτων, αναπτύσσοντας και εξελίσσοντας τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, ως ένα πεδίο ζύμωσης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Ενημερωτικό Δελτίο / Newsletter

Κάνε την εγγραφή σου τώρα στο ενημερωτικό μας δελτίο και μάθε πρώτος τα νέα μας!

Ημερολόγιο

« Ιούλιος 2020 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Επικοινωνία

Φραγκίνη 5, 546 24 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310239376
goldclubskvu[at]gmail.com

Μείνετε Συντονισμένοι!

facebook youtube

gr flag

Αναζήτηση

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account